četvrtak, 15. rujna 2016.

IZBORI ĆE SE PONIŠTITI A ONI SLAŽU VLADU!? + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su iz portala "istinomprotivlazi.com", 15.09.2016

http://istinomprotivlazi.com/novosti/567-izbori-ce-se-ponistiti-a-oni-slazu-vladu

"18 političkih stranaka ne priznaje rezultate izbora jer je podijeljeno najmanje 200 tisuća nepostojećih glasova. Opravdane prigovore DIP proslijedio Ministarstvu uprave.

UDRUGA za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda – Korektiv i Inicijativa za regularne izbore, koju čine 18 političkih stranaka, objavili su u četvrtak da ne priznaju rezultate nedavnih parlamentarnih izbora i traže njihovo poništenje, ostavku predsjednika Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branka Hrvatina i međunarodni nadzor nad rezultatima izbora.
Govoreći u ime Korektiva, Darko Petričić je na konferenciji za novinare najavio da će te zahtjeve uputiti DIP-u, Etičkom povjerenstvu i međunarodnim institucijama. Ustvrdio je da njihovim promatračima nije bio omogućen pristup DIP-u i tvrtki za informatičku potporu APIS, kao ni uvid u biračke popise i rezultate izbora.

Ostavku predsjednika DIP-a traže zbog manipulacija medijima i javnošću te onemogućavanja civilnog nadzora izbornog procesa. Petričić kaže da je DIP omogućio netransparentne izbore i nije omogućio nadzor promatrača civilnih udruga, naročito obradu izbornih podataka.

Kao primjer manipulacija DIP-a navodi broj birača jer je, po podacima Ministarstva uprave, 2. rujna birača bilo 3.740.200, a broj birača registriran na biračkim mjestima 11. rujna bio je 3.531.279. Gdje je nestalo oko 200 .000 birača, pita Petričić.

Na meti kritika Korektiva i Inicijative za regularne izbore bio je i HRT za kojeg tvrde da nije osigurao ravnopravnu izbornu utakmicu jer je sudjelovanje u sučeljavanjima omogućio samo strankama i koalicijama koje su, po rezultatima jedne agencije za ispitivanje javnog mijenja, prelazile prag od 4 posto u jednoj od izbornih jedinica.

Za HRT ocjenjuju da nije bio ni etičan niti pravičan u ravnopravnom predstavljanju svih kandidata na parlamentarnim izborima, a smatraju upitnim i rezultate agencije za istraživanje javnog mnijenja koja je radila predizbornu anketu za HRT.

Inicijativa za regularne izbore okuplja koaliciju POMAK (HSP, HČSP, Akcija za bolju Hrvatsku, Obiteljska stranka), Domovinsku koaliciju (HSP Dr. Ante Starčević, Demokratski savez nacionalne obnove – DESNO, HKDU Dr. Marko Veselica, Ujedinjena stranka prava, Hrvatska demokratska stranka), koaliciju Nema prodaje (Nezavisna lista Stipe Petrina, Slobodna Hrvatska, Pokret zajedno, ORaH) te stranke Blokirani, Hrvatsku braniteljsku Pučku stranku, Hrvatske laburiste i Pokret za modernu Hrvatsku.

Vrijeme je da se ovom cirkusu stane jednom na kraj. Javno smo objavili popis svih gradova i općina u kojima HDZ i SDP godinama kradu na izborima. Sve te podatke dobila je i Most-ova ministrica uprave Jurlina. Umjesto da končno uredi popise birača (prethodni ministri uprave Mlakar i Bauk konstantno su od 2000.-te varali birače na svim izborima), ministrica Jurlina predala je DIP-u popis u kojem ima čak više birača nego u popisu Arsena Bauka na prošlim izborima iako je ministar Orepić skinuo 35 tisuća birača!?

Protiv Bauka i Mlakara smo podigli kaznene prijave. Isto tako podnijeti ćemo kaznenu prijavu protiv ministrice Uprave Dubravke Jurlina Alibegović za isto dijelo prijevare birača za koje je zapriječena kazna od tri godine."

KOMENTAR:

Nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI koja je na izbore izisla u koaliciji s HRVATSKOM STRANKOM REDA u II, III, IV i XI. izbornoj jedinici takodjer je skupila dolkaze i priprema zalbu protiv DIP-a Ustavnom sudu RH kao i Europskoj komisiji.
Po nama DIP nije postovao i sproveo Izborni zakon RH za parlamentarne izbore!

 
NAŠ PREDIZBORNI KOALICIJSKI PROGRAM ZA XI. IZBORNU JEDINICU NEZAVISNE LISTE „ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI“ sa HRVATSKOM STRANKOM REDA“ NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM. Program je aktualan za narednih 10 godina!



http://drazenkatic.blogspot.de/2016/08/hrvatska-stranka-reda-hsr-xi-izborna.html



TV ZAPISI:




RADIO ZAPIS:


PJESMA: MOJA DOMOVINA- MOJA HRVATSKA!



Nema komentara:

Objavi komentar