srijeda, 14. rujna 2016.

TEPEŠ DOŽIVIO TOTALNI IZBORNI DEBAKL, ALI SMIJEŠI MU SE VRLO UGLEDNA I MASNO PLAĆENA FUNKCIJA Šef HSP AS-a ide kao zamjenik u Europski parlament? + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "jutarnji.hr", 12.09.2016

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/tepes-dozivio-totalni-izborni-debakl-ali-smijesi-mu-se-vrlo-ugledna-i-masno-placena-funkcija-sef-hsp-as-a-ide-kao-zamjenik-u-europski-parlament/4688291/

"Hrvatski eurozastupnici, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i politički tajnik Davor Ivo StierIvana Maletić, autorica izbornog programa na koju Plenković prema nekim informacijama računa kao moguću ministricu, osvajanjem mandata u Hrvatskom saboru i mogućim HDZ-ovim formiranjem Vlade sasvim izgledno će morati dati ostavke u Europskom parlamentu.

Ukoliko njih troje oslobode mjesta u EP-u, u Bruxellesu i Strasbourgu umjesto njih bi se mogli naći oni kandidati koji su imali najveći broj osvojenih glasova od onih koji nisu ušli u Ep na prošlim izborima, a to su Ivica Tolić iz HDZ-a, Ivan Tepeš iz HSP-a AS i sadašnja veleposlanica Bosne i Hercegovine u Rimu Željana Zovko. Oni su sljedeći na listi koju je za tzadnje europske izbore sastavio HDZ.

Inače, Ivan Tepeš doživio je potpuni debakl na prijevremenim parlamentarnim izborima: šef HSP AS-a u X. izbornoj jedinici osvojio je samo 201 preferencijalni glas, za razliku od šefa HDZ-a Plenkovića koji je osvojio 33.265 glasova, Davora Stiera sa 12.845 glasova i Ivane Maletić sa 11.242 glasova.

Zastupnici EP-a, pogotovo oni iz redova Europske pučke stranke (EPP), sa zanimanjem prate kakva će biti politička sudbina Andreja Plenkovića i Davora Stiera jer će, ako se vrate u Hrvatsku, ostaviti važne funkcije u odborima EP-a. Plenković je potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku i šef izaslanstva za Ukrajinu, a Stier kao koordinator među članovima također uživa veliki ugled u EPP-u.


KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem u ime nezavisne liste "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI", koja spada u van-parlamentarnu opoziciju nakon izbora 2016. u RH!

Mi smo na izbore izisli u koaliciji sa HRVATSKOM STRANKOM REDA i nismo ostvarili bajni rezultat. Medjutim rezultat dobrog dijela nasih kandidata prelazi 201 prefercijalni bod. Govoriti o prefercijalnom glasu je obicna glupost jer se ukupan broj dobivenih glasova mnozi i dijeli po kompliciranoj formuli da bi se na kraju dobili prefercijalni bodovi.

Medjutim vratimo se na temu novih zastupnika u Europskom parlamentu. Netko tko je dobio tako maleni broj glasova na parlamentarnim izborima 2016. poput gospodina Tepesa, da li uopce ima moralno / eticko pravo ici i zastupati hravtski narod u Europskoj uniji. Glasove koje je dobio prije nekoliko godina ako danas smatramo relevantnim onda zivimo u proslosti, a ne u sadasnjosti.

Druga stavka.  Spominje se jedna od kandidatkinja i sadašnja veleposlanica Bosne i Hercegovine u Rimu Željana Zovko. Meni tu vise nista nije jasno. Da li tri zastupnika idu u Brisel zastupati Republiku Hrvatsku ili Republiku Bosnu i Hercegovinu? Znaci li to da netko moze malo zastupati drzavne organe jedne drzave, a onda kada se ukaze prilika druge drzave?

Za mene osobno je to potpuno kaoticno. To da Hrvatsko Iseljenistvo zadnjih 25 godina zastupaju iskljucivo zastupnici rodjeni ili porijeklom iz Bosne i Hercegovine to smo si sami krivi. To sto mene zastupaju u Njemackoj moglo bi se jos i tolerirati jer je udaljenost zemalja minimalna, medjutim zastupati nekoga iz Europe tko zivi u Kanadi, Africi, Australiji, Argentini je totalni absurd. Kao sto rekoh za tu situaciju je Iselejnistvo samo odgovorno jer je u zadnjih 25 godina poticalo takovu politiku, a ne suprostavljalo joj se.

Zastupanja Republike Hrvatske u Europskom parlamentu kroz izbor osobe koja obnasa visoku konzularnu duznost druge medjunarodno priznate zemlje  za mene je potpuno neshvatljivo.

Nezavisna lista "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" je spremna pomoci buducoj vladi da nakon formiranja kabineta  sacuva stabilnost u vodjenju drzavne politike. Mi nismo destruktivna politicka opcija. Medjutim sve nepravilnosti koje se pojave od buduce vlade biti ce od nase strane kao van-parlamentarne opozicije komentirane te po potrebi prigovorene - pismeno drzavnim tijelima koje nose odgovornost.


NAŠ PREDIZBORNI PROGRAM ZA XI. IZBORNU JEDINICU  U KOALICIJI S HRVATSKOM STRANKOM REDA NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM. Taj program ostaje aktuelan za narednih 10 godina!
http://drazenkatic.blogspot.de/2016/09/xi-izborna-jedinica-hrvatska-stranka.html



TV ZAPISI:




RADIO ZAPIS:


PJESMA: MOJA DOMOVINA- MOJA HRVATSKA!

Nema komentara:

Objavi komentar