srijeda, 21. rujna 2016.

UZBUNA U AUSTRIJI: „Napravite zalihe vode i namirnica“! + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dalicom.eu", 20.09.2016

 http://dalicom.eu/uzbuna-u-austriji-napravite-zalihe-vode-i-namirnica/

"Ustanova za preventivnu politiku grada Beča “Pomagači Beča” pozvala je građane da uspostave privremene zalihe za prevladavanje mogućih problema u opskrbi. U letku koji je dostavljen građanima se savjetuje pravljenje zalihe vode i dugotrajnih namirnica. Potpredsjednik nadležnog udruženja “Pomagači Beča”, predsjednik skupštine pokrajine Beča Hari Kopic ukazuje da je opskrba vodom osigurano, ali da se […]


U letku koji je dostavljen građanima se savjetuje pravljenje zalihe vode i dugotrajnih namirnica.
Potpredsjednik nadležnog udruženja “Pomagači Beča”, predsjednik skupštine pokrajine Beča Hari Kopic ukazuje da je opskrba vodom osigurano, ali da se uvijek nešto može dogoditi.

On je naglasio da bi, tako, primjerice, potres mogao prekinuti sustav opskrbe vodom.
– Zbog toga je korisno da se u kući drže voda i namirnice za oko tri dana – objasnio je Kopic.
On je ukazao da može doći i do prekida opskrbe strujom, opasnost o kojoj se već duže diskutira u Europi, a bez struje ne rade i supermarketi.
Također udruženje savjetuje građanima da se za manje probleme pripreme kod kuće, primjerice osvježavanjem seta prve pomoći, ali i znanjem iz te oblasti.

Isto tako se savjetuje da nabave “jednostavne izvore energije i svjetla”, kao i radio na baterije, kako bi se, u slučaju prekida opskrbe strujom mogle dobiti korisne i važne informacije."

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan nezavisne liste "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI", koja je sluzbeno van-parlamentarna  opozicija nakon parlamentarnih izbora u rujnu 2016. u Republici Hrvatskoj!

Prije nepunih mjesec dana njemacka kancelarka Merkel je takodjer pozvala gradjane da pripreme zalihe hrane i vode za 10 dana. Tada sam mislio da se radi samo o "konzum triku", kojim zele rasprodati robne zalihe, odnosno gotove pakete za "posebne situacije".

Sad i Austrija upozorava na isti problem. Sto stoji iza svega toga? Da li se nesto sprema  sto mi obicni gradjani ne znamo, a politicari znaju i o tome sute.

Terorizam smo u Europi dozivjeli, to nije nista novo i za tu svrhu nam zalihe hrane i vode ne trebaju, Sprema li se napad na nuklearne elektrane u Europi, kao najjaci oblik teroristickog djelovanja? 

Amerika vec godinama ima razradjen sistem "rezervi hrane i vode" kojeg dobar dio gradjana prakticira. Oni idu toliko daleko da za po cijeni od 25-50.000 dolara prodaju apartmane u nuklearnim skolonistima. I sto je interesantno, mnogi ljudi koji imaju nesto novca te apartmane i kupuju. 

Sto je zapravo u ovom trenutku najveca opasnost za gradjane Europske unije? Da li su to na milijune migranata koji su spremni da udju u Europu, da li je to islamski terorizam koji ce vjerovatno jednog trenutka sa "ulice" prijeci u cyber prostor i tada nece biti sigurne ni nuklearne elektrane ni sustavi za opskrbu pitkom vodom,  a niti sustavi za pohranu i opskrbu plinom.

Ne smijemo se prepasti i od straha zablokirati nas europski siguronosni sustav. Medjutim kako kontrolirati u Europi potencijalnu opasnost?

Mislim da je globalni atomski rat potpuno iskljucen jer da je bilo hrabrosti za takovu vrstu rata vec bi izbio. Ali sto je sa bioloskim ratom. Javna je tajna da su mnogi virusi koji su poharali planet "pobjegli" iz vojnih laboratorija. Sto ce biti ako jednog dana pobjegne i "super virus"?

Od nekih stvari nas samo stiti zdrav ljudski razum i etika. Bilo kako bilo rezerve hrane i vode za par dana nije lose kod kuce imati pa makar se nista lose ne dogodilo. One nam uvijek dobro dodju kada smo lijeni otici u trgovinu i kupiti namirnice, kada je "visok datum" ili kada nismo imali jednostavno vremena obavit kupovinu!

PREDIZBORNI KOALICIJSKI PROGRAM ZA XI. IZBORNU JEDINICU NEZAVISNE LISTE „ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI“ sa HRVATSKOM STRANKOM REDA“ NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM. Program je aktualan za narednih 10 godina!



http://drazenkatic.blogspot.de/2016/08/hrvatska-stranka-reda-hsr-xi-izborna.html



TV ZAPISI:




RADIO ZAPIS:


PJESMA: MOJA DOMOVINA- MOJA HRVATSKA!

Nema komentara:

Objavi komentar