srijeda, 31. svibnja 2017.

DIJANA ZADROVIC POLITICKIM FLOSKULAMA POZVALA GRADJANE DUGE RESE "Da promisle kome ce dati glas"!



Gornja slikai citirani tekst preuzeti su sa online portala "karlovacki.hr", 30.05.2017

http://www.karlovacki.hr/zupanija/dijana-zadrovic-pozvala-gradane-duge-rese-da-promisle-kome-ce-dati-svoj-glas


"Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Duge Rese, Dijana Zadrović danas je na dugoreškom Gradskom kupalištu održala posljednju konferenciju za novinare prije drugog kruga izbora. Podsjećamo, u drugi izborni krug ide s HSS-ovim Tomislavom Boljarom.

Zadrović je obraćanje biračima, posebno onim neodlučnima, počela nizom pitanja sugerirajući im da i oni svoj grad pogledaju "njezinim očima“.

Vide li naši građani i birači kako izgleda naš grad, je li on onakav kakvim bismo mi željeli da bude? Želimo li nešto promijeniti u njemu? Vidimo li u našem gradu kako izgledaju fasade koje su oronule, vidimo li naš grad koji nije uspješan u razvoju turizma i turističkog potencijala kao glavne gospodarske grane? Vide li građani ono što i ona vidi, da stanje u gradu nije dobro i da ga treba promijeniti, da sivilo koje se, kao i na fasadama, vidi i na ulicima sugrađana? To treba mijenjati, ističe Zadrović. Da bi se to moglo, nastavlja Zadrović, treba birati promjene, treba izabrati nešto novo, nešto što će vam ponuditi bolju budućnost i što će vam dati snagu i vjeru da grad Duga Resa može dati puno više, jače i bolje. Birače je pozvala da vjeruju i njezinom timu Meliti Trgovčić i Zlatku Grčiću koji će zajedno s njom kao gradonačelnicom, od Duge Rese napraviti grad u kojem je lijepo i ugodno živjeti. Pozvala ih je da u nedjelju dobro promisle kome će dati svoj glas, jer, naglašava, 2021. godina je jako daleko, a posla u Dugoj Resi je jako puno."

KOMENTAR:

Gore citirani tekst "podebljan crnom bojom" koji je ujedno i sluzbeno obracanje gospodje Zadrovic birackom tijelu grada Duge Rese spada u tvz. POLITICKE FLOSKULE. Sto su to politicke floskule?

Politicke floskule su cijele recenice ili fraze koje koriste politicari da bi "nesto" rekli glasackom tijelu, a da time "nista ne kazu"!. Dugoreski receno "pricanje u prazno".

Po izjavi gospodje Zadrovic od prije nekoliko dana, ona je aktivna u politici tek nekih dva i pol mjeseca. Sa dva i pol mjeseca politickog iskustva u kome nije  mogla obici ni tri dugoreske ulice, njena predizborna kampanja je vise od avanture.

Postavljam si stalno pitanje da li je kandidatura gospodje Dijane Zadrovic dio predizbornog inzinjeringa HDZ-a Duge Rese? Da li je gospodja Zadrovic u cijeloj toj igri samo"zrtveno janje" koje mora bit zrtvovano da bi se odgovornost za izgubljene izbore odbacila od onih koji povlace konce u dugoreskom HDZ-u?

Gospodin Grcic u medijima istice njegovo 16-godisne politicko iskustvo. Zasto HDZ Duge Rese za kandidata gradonacelnika nominira potpuno politicki neiskusnu gospodju Zadrovic, a ne politickog veterana gospodina Grcica?
Odgovor na to pitanje mozemo svako zasebe formulirati!

"Novoizabrani župan Karlovačke županije Damir Jelić, dajući podršku Dijani Zadrović i njezinom timu prisjetio se značajnih državnih dužnosnika koje je ona tijekom preizborne kampanje pozvala u Dugu Resu s namjerom da svoj Grad otvori projektima i investitorima i od njega učini grad ugodnog življenja.

Naglasio je da je Zadrović u tako kratkom vremenu u Dugu Resu dovela više državnih dužnosnika, nego u ovom tisućljeću svi gradonačelnici zajedno. Tako je među ostalima istaknuo premijera Andreja Plenkovića, zatim pomoćnika ministra graditeljstva Žambokija, državnu tajnicu Nikolinu Brnjac, direktora HŽ-a Ivana Kršića te ministricu Nadu Murganić, koji su svi s konkretnim prijedlozima i projektima spremni pomoći razvoju Duge Rese, da ona više ne bude, kako je naglasio, grad otok."  

KOMENTAR:

Gornje citirani tekst iz clanka vec sam u blogu prije nekoliko dana prokomentirao. To sto radi HDZ u Dugoj Resi to je "Politika bicepsa",  to je politika "Tenkom na ficu"! Svi mi znamo kako je tenk pregazio malog ficu u Domvinskom ratu.

Dugoreski HDZ misli takovom politikom impresionirati biracko tijelo naseg grada. Upravo suprotni efekt! Zastrasivanje birackog tijela "vojskom visokih duznosika RH" koje su uputili u mali grad Dugu Resu ce postici efekat odbojnosti birackog tijela naspram HDZ-a. Ljudi su siti. Politicka oligarhija u RH je ne samo unistila ekonomiju Republike Hrvatske vec i "utukla Hrvatski narod". Ne napustaju Hrvati  rodnu grudu zato sto nemaju sto jesti, vec zato jer ne mogu trpjeti nepravdu i laz koja im se servira zadnjih 26 godina.

Medjutim vratimo se HDZ-u Duga Resa. Autor clanka je zaboravio napisati da su u Dugu Resu pored  navedenih visokih drzavnih duznosnika poslani i ministar turizma RH, kao i ministar obrane RH.

Ja sam zahtjevao u vise postova da mi se odgovori, da se odgovori Hrvatskom narodu tko je platio te troskove posjeta i sa cijeg racuna je skinut novac. Naravno da me ne zanima tko je platio kavu u Dugoj Resi, ali moju nezavisnu lstu ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI zanima tko je platio sluzbeno osiguranje, tko je platio vozace sluzbenih vozila, tko je platio dnevnice za turneju Ogulin-Duga Resa-Karlovac?

Ako je te sve troskove podmrio zupanijiski HDZ, tada neka javno u online-formi prezentiraju racune. Ako su ti troskovi podmireni iz budzeta Vlade RH, tada gospodin Plenkovic neka preuzme odgovornost za ucinjeno!

Postovane Dugoresanke i Dugoresai, ja cu u drugom krugu izbora za grad Dugu Resu glasati za gospodina Tomislava Boljara, a Vama predlazem da "glasate po svojoj savjesti"!

Lijep pozdrav!
Drazen Katic

Nema komentara:

Objavi komentar