utorak, 16. svibnja 2017.

Novi uspjesi učenika: Dugoresanka Karla Movre državna prvakinja iz povijesti, Gabrijel Dujlović treći na natječaju “Pupačić i ja”



Gornja slika i citirani tekst preuzeti su saonline portala "kaportal.rtl.hr", 16.05.2017

http://kaportal.rtl.hr/novi-uspjesi-ucenika-karla-movre-drzavna-prvakinja-iz-povijesti-gabrijel-dujlovic-treci-natjecaju-pupacic/

"Učenik 3.b razreda OŠ Vojnić, Gabrijel Dujlović osvojio je treću nagradu na velikom međunarodnom literarno-likovnom natječaju “Pupačić i ja”, koji organizira OŠ Josipa Pupačića iz Omiša. Gabrijel je nagrađen u kategoriji literarnih radova na dijelektu za svoju pjesmu “Vanjkušek od peska”.

U 3.b razredu OŠ Vojnić očito se događaju sjajne literarne stvari, jer još je jedna učenica ovog razreda i učiteljice Anice Globan Kovačić, Dragana Jakovljević, osvajala nagrade na državnim natječajima za male pjesnike.

A, odlične vijesti stigle su i iz Đurđevca, gdje je ove godine održano državno natjecanje iz povijesti.

Dugorešanka Karla Movre, učenica Gimnazije Karlovac, osvojila je prvo mjesto i tako potvrdila da je, kada je povijest u pitanju, zaista najbolja u državi. Karla je, naime, i prošle godine bila državna prvakinja, tada još kao osmašica Osnovne škole Vladimira Nazora u Dugoj Resi."

Nema komentara:

Objavi komentar