petak, 26. svibnja 2017.

Učenici Srednje škole Duga Resa sudionici UNICEF–ovog humanitarnog projekta – Izradili i prodavali ogrlice inspirirane Afrikom!





Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "kaportal.rtl.hr", 26.05.2017

http://kaportal.rtl.hr/srednja-skola-duga-resa-unicef

"U Dugoj Resi su danas građani i svi zainteresirani mogli kupiti zanimljiv nakit kojeg su izradili učenici Srednje škole Duga Resa. Ova pomalo neobična prodaja, jer na štandu škole nalazile su se unikatne ogrlice u različitim bojama i oblicima inspirirane motivima Afrike, kako nam je ispričala školska pedagoginja Draženka Bišćan, rezultat je humanitarnog projekta koje se provodi u školi.


– Ove školske godine u školskom kurikulumu odlučili smo se uključiti u UNICEF-ov projekt „ Škole za Afriku“ kojim se nastoji raznim aktivnostima, prikupiti sredstva za pomoć u izgradnji i opremanju škola u Africi. Ovo danas je jedna od aktivnosti u projektu kojeg inače vodi vjeroučiteljica Petra Beljan, u kojoj su sudjelovali svi učenici škole putem kreativnih radionica, a sav nakit izrađen je od prirodnih i recikliranih materijala. Za sada prodaja ide dobro, a ako i ne uspijemo sve ogrlice prodati danas, organizirat ćemo još jednu prigodnu prodaju – kazala je pedagoginja Bišćan, te dodala kako su slične humanitarne aktivnosti učenici provodili i u vrijeme Božićnih blagdana, a kako bi prikupili što više novca i pomogli djecu u Africi, cijelu školsku godinu svi učenici štedjeli su po kunu mjesečno.

Iako se u konačnici zasigurno neće prikupiti velik novac, svaka plemenita i humana nakana u kojoj su mladi ljudi usmjereni na djelovanje kojem je glavni cilj spoznati probleme i pomoći drugima mladim ljudima, zaslužuje svaku pohvalu i podršku."

Nema komentara:

Objavi komentar