četvrtak, 5. listopada 2017.

Prve reakcije nakon objave izvješća: "Kako ministar Marić ovo nije primijetio godinama?" + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "Index.hr", 05.10.2017

http://www.index.hr/vijesti/clanak/prve-reakcije-nakon-objave-izvjesca-quotkako-ministar-maric-ovo-nije-primijetio-godinamaquot/998969.aspx


"NAKON objave izvješća o poslovanju kompanija u sastavu Agrokora, medijima su među prvima rezultate komentirali Gordan Maras i Božo Petrov.
Maras je novinarima poručio kako su sada najvažnije tri stvari koje se nameću.

"Najprije, bilo bi dobro da je Ante Ramljak odmah iznio potpunu sliku kako se sve ne bi potenciralo do ponedjeljka, ali važne su tri stvari. Prvo mislim da je sada svima jasno zašto inzistiramo na istražnom saborskom povjerenstvu. Drugo, kada imate ovakve ispravke, postavlja se pitanje kako ministar financija može sjediti vladi, a da ovaj nesrazmjer nije primjećivao godinama, kao netko tko je jako dobro upućen u brojke. I treće, naravno, uvijek se postavlja pitanje odgovornosti onih koji su to potpisivali", rekao je Maras i upitao Ramljaka je li i protiv koga zbog toga podnio kaznene prijave.

"Kako Marić nije ništa znao?"

Novinari su mu poručili kako su to već pitali Ramljaka na konferenciji za medije te kako im je on odgovorio da su svi potrebni dokumenti poslani DORH-u, ali kako prijave nije podnio.

"Moje mišljenje je da se radi tenzija i da će to na kraju time rezultirati. On je govorio o 10 milijardi kuna, netko mora biti odgovoran za to i Ramljak je već danas trebao dati te odgovore. Sada mislim da cijela Hrvatska vidi koliko nam je potrebno povjerenstvo. Mislim da je jasno već neko vrijeme, a danas se to u potpunosti vidi kako je Marić indiciran time što je radio u Agrokoru dok se ovo dešavalo. Postavlja se pitanje kako ministar financija sjedi u vladi, a da ovo nije primjećivao godinama. Ramljak je danas govorio o 2015. i 2016. godini, jednu godinu je Marić bio u Agrokoru, a drugu u vladi. Pitanje je njegove odgovornosti, trebamo povjerenstvo i Ramljak je trebao podnijeti kaznen prijave", rekao je Maras.

Zaključio je kako je Ramljak već neko vrijeme imao izvješća i kako je po njima trebao reagirati u smisli kaznenih prijava jer se od njega očekuje reakcija.

Božo Petrov također je bio među prvim komentatorima

Objavu izvješća komentirao je i Božo Petrov.

"Brojke su jako loše, ali ćemo pričekati konsolidirano izvješće. Drago mi je da smo mi kao Most postupili odgovorno i nametnuli rješavanje ove teme. Transparentnost koja se danas događa je izuzetno pozitivna. Nije pozitivno da se odgađa Istražno povjerenstvo. Valjda je sada svima jasno da nam je povjerenstvo potrebno. Postoje tvrtke u Hrvatskoj koje mogu biti konkurentne, ali nikada više na ovaj način, nego transparentno", rekao je Petrov. O kaznenim prijavama je rekao kako su oni kaznenu prijavu već podnijeli.

"Više puta sam rekao da se ništa od ovoga ne bi dogodilo da nismo podnijeli kaznenu prijavu. Sve u svemu, transparentnost je najbolje što nam se u ovom trenutku moglo dogoditi. Očekujem da se sada još više požuri oko kaznenih prijava. Nije važno hoće li ih podnijeti Ramljak ili netko drugi, nego je važni da se to napravi i da nitko ne bude iznad zakona", rekao je. Komentirao je i poziciju SDP-a.

"SDP je državu vodio četiri godine i imao je priliku riješiti ovaj problem. Mi smo iz vlade izašli jer smo mislili kako Marić ne može biti ministar zbog svega. Danas se pokazalo da je to istina", rekao je.

Pernar pokazao kako se objava izvješća pratila u saboru
Zastupnik Ivan Pernar na svojem je Facebook profilu pokazao koliko je zanimanje za rezultate izvješća vladalo u saboru.

"Neka premijer garantira da dugove neće plaćati građani"
Objavu izvješća je komentirala i zastupnica GLAS-a, Nada Turina Đurić.
"Moramo naglasiti da nismo pretjerano iznenađeni jer je kod nas već 20-ak godina na snazi taj 'rođački kapitalizam'. To je nešto što otvara prostor za rad DORH-a i povjerenstva u saboru. Donosile su se krive odluke za koje su mnogi znali. Pozivamo vladajuće da oforme povjerenstvo, a važno je i da premijer kaže da građani neće plaćati dugove Agrokora u nekom trenutku. Bojimo se da bi to toga moglo doći jer se vlada Lex Agrokorom direktno obvezala prema Agrokoru", rekla je.

Komentirala je i navode SDP-a i MOST-a da je ministar Marić morao biti upoznat sa situacijom u Agrokoru.

"Gotovo je nemoguće da osoba koja je bila direktor za strateške investicije Agrokora nije znao baš ništa o jednoj ogromnoj rupi od 10 milijardi kuna. Mi nismo sigurni da netko na takvoj poziciji to nije znao. To povlači njegovu odgovornost. Naravno da će biti predmet istrage saborskog povjerenstva, ali bojim se i DORH-a", poručila je.

HNS u priopćenju poručio da im jenajvažnija budućnost Agrokora
"Prošlost Agrokora načelno je svima jako dobro poznata i neupitno je da je riječ o koncernu koji je imao velikog utjecaja na hrvatsku industriju i poljoprivredu. Napravljeno je puno dobrih poteza, ali i onih loših, što je rezultiralo time da je kompanija zapela u velike financijske probleme. Kako je do toga došlo i tko je za to odgovoran istražit će mjerodavna državna tijela i institucije koje će, utvrde li se nepravilnosti, u konačnici postupiti sukladno zakonima Republike Hrvatske.

Za HNS je, kao i u mnogim drugim pitanjima, najvažnija budućnost, pa tako i buduće poslovanje Agrokora. Nadamo se da će izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak postupati racionalno, u duhu dobrog poduzetnika, a na dobrobit razvijanja koncerna, svih njegovih zaposlenika i hrvatskog gospodarstva općenito. Smatramo da njegov rad treba ubrzati, kako bi sve bilo završeno u planiranom roku, uz poseban naglasak na vraćanje dugova svim dobavljačima, spašavanje radnih mjesta, te očuvanje hrvatske poljoprivrede i industrijske proizvodnje", poručili su priopćenjem.

Predsjednik SDP-a oglasio se putem Facebooka

Predsjednik SDP-a putem Facebooka upitao je premijera tko je lagao, Ramljak ili Marić

"Plenković je umjesto 40 tisuća radnih mjesta u Agrokoru u travnju ove godine spašavao samo jedno radno mjesto - svog ministra financija!
Plenkovićev ministar je 26. siječnja ove godine tvrdio da je s Agrokorom sve u redu, a danas čujemo od Plenkovićevog povjerenika Ramljaka da su Agrokorove kompanije godinama poslovale s gubitkom! Plenkoviću, tko je lagao? Marić ili Ramljak?

Ovo je potvrda da istražno povjerenstvo za Agrokor treba početi s radom što prije, ali i još jedan dokaz da je Zdravko Marić odavno trebao prestati obnašati dužnost ministra financija! Srame li se danas svi oni koji su dizali ruku za njegov ostanak i za opstanak ove Vlade?
Treba pričekati konsolidirano izvješće o reviziji, kao i izvješče o radu otkada Agrokor vodi Ramljak.

Jedno je jasno: netko je lagao", poručio je Bernardić.


Lovrinović: Izlaganje je bilo konfuzno

Ivanu Lovrinoviću iz stranke Promijenimo Hrvatsku na prvi pogled izvješće izgleda loše.

"Ovo izlaganje je bilo konfuzno, tako da mi kao čovjeku koji se bavi ekonomijom treba neko vrijeme da to 'raščijam', to je kad uzmete vunu u kojoj ima svega pa to raščijate da je očistite", pojasnio je.

Smatra da ovdje ima dosta nabacanih podataka, a i dalje ne znamo uzroke ili razloge koji se kriju iza tih brojki.

"Treba vidjeti cjelovite izvještaje, zato se sada ne usuđujem davati definitivnu ocjenu dok sve bolje ne proučim. Ovo što je izneseno izgleda vrlo negativno i optužujuće, ali postoje različite metodologije ili standardi pri revizijama. Ove izjave i rezultate ne uzimam zdravo za gotovo jer je pitanje kojim su se standardima služili", suzdržan je Lovrinović."

KOMENTAR:

Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" je 09.08.2017 godine uputio pismo ministru Maricu sa prijedlogom za njegovom ostavkom. Ne samo da ministar Maric nije dao ostavku, vec nam uopce nije odgovorio na pismo koje je dobio. Odgovor nam garantira Ustav Republike Hrvatske. Do danas je potpuno jasno da premijer Plenkovic ne stiti radna mjesta u koncernu Agrokor, vec jedino radno mjesto ministra.
 
Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ.

Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "slabost" ili "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  

Do danas nitko od Parlementarne opozicije u RH nije nam sluzbeno odgovorio. Razlog pokusajte odgonetnuti sami!

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!


Članak 116.

(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar