Mittwoch, 8. November 2017

Sindikat policijskih sluzbenika trazi ostavku ministra Bozinovica!


Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "Promise.hr", 07.11.2017

http://promise.hr/tvrde-da-nesposoban-sindikat-policijski-sluzbenika-trazi-ostavku-ministra-bozinovica/

”Nama dojavljuju i građani da se mladi policajci smrzavaju u puloverima. Postavljamo Vam pitanje: tko je te mlade policijske službenike uputio neispravne u službu jer mjesecima svakodnevno nepropisno nose policijsku odoru i čine lakšu povredu službene dužnosti. Čija je to odgovornost?”, pitaju ministra policijski službeniciPremda je ministar unutarnjih poslova, pritisnut kritikama u javnosti, još prije mjesec i pol dana obećao policajcima hitnu nabavu toplije odjeće, tu obavezu Davor Božinović do danas, kada su temperature pale i ispod nule, nije ispunio! Na to su ga, bez dlake na jeziku, podsjetili djelatnici najodvažnijeg policijskog sindikata te su zbog obmane policijskih službenika zatražili ministrovu ostavku!

Javno obraćanje ministru od strane Sindikata policijskih službenika prenosimo ovdje u cijelosti.

”Poštovani ministre, gospodine Božinović,
Danas je 7. 11. 2017. godine, temperature padaju ispod nule, a ako ste Vi zaboravili što ste obećali policajcima i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, naša je obveza i dužnost podsjetiti Vas, stoga ćemo citirati Vašu izjavu s press konferencije od 19. 9. 2017. godine, koju ste sazvali nakon što je Sindikat policijskih službenika pokrenuo ovo pitanje, a na koju ste pozvali samo sebi odane i vjerne sindikate koji su hvalili Vaša obećanja i očito ista vrlo brzo zaboravili jer o ovoj temi oni i dalje šute:

„ONO ŠTO MOGU REĆI TO JE DA JE OVA EKIPA ODABRALA DOBAVLJAČA I DA ĆE SE ISPORUČITI VRLO BRZO NEKIH 2500 VJETRONEPROPUSNIH JAKNI I TA PROIZVODNJA POČINJE U ROKU OD NEKIH MJESEC DANA, A NE SAMO PROIZVODNJA VEĆ I ODLAZAK ODNOSNO SMJEŠTANJA U SKLADIŠTA“

Kao što svi vidimo od tog Vašeg obećanja je prošlo više od mjesec i pol dana, temperature su se u nekim područjima Hrvatske spustile ispod nule, a nama uz policajce dojavljuju i građani da se mladi policajci smrzavaju u puloverima.  Postavljamo Vam pitanje tko je te mlade policijske službenike uputio neispravne u službu jer konstantno mjesecima svakodnevno nepropisno nose policijsku odoru i čine lakšu povredu službene dužnosti.

Čija je to odgovornost? Nama je sada jasno da je, uz odgovornost Vaših prethodnika, sada to i Vaša odgovornost i Vaše „ekipe“ koja nije sposobna nabaviti jakne više od 3,5 godine, ali druge dijelove odore ipak jest, baš čudno, zar ne?! Ali isto tako to je odgovornost i Vaših rukovodećih policijskih službenika jer ovu ste informaciju, kako Vi tako i Vaši prethodnici, trebali dobiti od njih da sustav funkcionira kako treba i to još prije par godina.

 Isto tako ispod svakog ljudskog dostojanstva je ponašanje nekih rukovodećih policijskih službenika koji u ovim okolnostima tjeraju te mlade policijske službenike da na ovoj hladnoći rade u puloveru, dok njegov kolega pored njega hoda u jakni. To je ponižavajuće i ispod svake mjere zdravog razuma i ljudskog dostojanstva, a takav rukovoditelj koji zapovijeda iz toplog ureda i fotelje ne zaslužuje to radno mjesto na kojeg ga je glavni ravnatelj policije postavio i samo pokazuje koliko je Vama i Vašoj „ekipi“ stalo do jednog policajca koji na ovakav način započinje svoju karijeru koja nema veze s onim Vašim obećanjima koja ste dali na njihovom završetku školovanja s bine u Policijskoj akademiji, a neki su imali tu „čast“ ponovno Vas slušati 1. 9. 2017. godine kada su započeli s radom u PU zagrebačkoj.Činjenica je da se policijski službenici s ionako mizernim plaćama sami snalaze i kupuju potrebnu opremu koju im je sustav dužan osigurati kako bi kvalitetno obavljali policijske poslove, dok s druge strane taj isti sustav nabavlja antidron puške ili još bolje blinidirana vozila u milijunskim iznosima za potrebe političara s takvom zaštitom štićenih osoba u rangu SAD-a ili Njemačke.

Zanimljivo je da se u takvim slučajevima sustav ne susreće s problemom javne nabave i „padanja“ natječaja već se sve nabavlja na vrijeme. Stoga se s razlogom pitamo što se to događa u glavama nekih odgovornih osoba u Ministarstvu koji planiraju sredstva i osiguravaju funkcioniranje sustava da kupuju ovakav luksuz dok policajci na terenu i dalje nemaju osnovna sredstva rada kao što je jakna i smrzavaju se na temperaturama koje su u pojedinim dijelovima Hrvatske već sada ispod nule.

Iz Vašeg obećanja hrvatskoj javnosti, koje smo Vam citirali, proizlazi da su jakne sada već u skladištima iako su odavno trebale biti zadužene policijskim službenicima, jer danas je 7. 11. 2017. godine. Stoga poštovani Ministre od Vas zahtijevamo da policijski službenici odmah dobiju nužne jakne ili da preuzmete odgovornost i podnesete ostavku na svoju dužnost ministra jer očito niste sposobni sustavu osigurati niti minimum minimuma kako bi redovno funkcionirao, ali zato u javnosti izvodite „predstave“ i dajete lažna obećanja na koja dovodite sindikate koji godinama šute o bitnim temama, a koji uz Vas i Vaše prethodnike snose odgovornost za trenutno katastrofalno stanje u sustavu MUP-a od materijalnih prava i mizernih plaća do opreme i odore”, stoji u javnom obraćanju ministru kojeg je potpisao Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika."

KOMENTAR:

Kada sam zapoceo posao u MUP-u kao policajac pozornik prije vise od 20 godina imali smo adekvatnu odjecu: kisne kabanice, zimske jakne i vojnicke cizme. Po zimi smo znali radit i po 12 sati, medjutim nije nam bilo neizdrzivo hladno. Kasnije kao visoki policijski casnik takodjer sam cesto sa svojim policijskim sluzbenicima bio po nekoliko sati na osiguranju utakmica u Maksimiru po zimi ali je bilo takodjer izdrzivo. Imali smo dobru opremu. 

Zasto ministar Bozinovic tretira vlastitu policiju ispod nivoa samo on zna. Nas politicki pokret Zauvijek Vjerni Domovini se prije par mjeseci obratio ministru da zastiti zene u Domovini od pokusaja silovanja od strane trazioca azila. Zamolili smo ga da se obrati javnosti i svojim autoritetom zastiti zensku populaciju. On to do danas nije ucionio. Pored toga nam uopce nije odgovorio na dva poslana pisma cime je direktno prekrsio Ustav Republike Hrvatske. 

Zivotopis ministra Bozinovica na sluzbenoj stranici MUP-a zapocinje 1990. godine, kao da se te godine rodio. Nas politicki pokret ga je zamolio da nas informira sto je i za koga radio do 1990. godine. Do danas to nije ucinio.

Politicki pokret Zauvijek Vjerni Domovini stoji na strani Hrvatske Policije, a od Hrvatske Policije ocekujemo da stoji na strani "jedino Hrvatskog naroda" koji ju hrani i oblaci.

Politicki pokret Zauvijek Vjerni Domovini kao vanparlamentana opozicija se pridruzuje zahtjevu sindikata Hrvatske Policije za smjenu ministra Bozinovica!

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske ocjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku katastrofu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  

Do danas nitko od Parlementarne opozicije u RH nije nam sluzbeno odgovorio.

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!

Članak 116.

(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini. SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen