četvrtak, 8. veljače 2018.

AUSTRIJSKA MINISTRICA RADA PONOVILA Nisu spremni za otvaranje tržišta hrvatskim državljanima + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "croexpress.eu", 07.02.2018

http://croexpress.eu/vijest.php?vijest=14234

"Austrijska ministrica rada Beate Hartinger-Klein ponovila je da austrijsko tržište rada nije spremno za otvaranje hrvatskim državljanima. Kako javlja Kurier, u utorak je iz njenog ministarstva poručeno da se razmatra iskorištavanje mogućnosti punog prijelaznog razdoblja za hrvatske državljane u trajanju još dvije godine.

Hrvatski državljani trenutno bez ograničenja ne mogu raditi samo u Nizozemskoj, Malti, Sloveniji i Austriji.

Podsjetimo, čelnik Javnog zavoda za zapošljavanje (AMS) u Austriji, Johannes Kopf, izrazio je prije nekoliko dana javno protivljenje otvaranju tržišta za hrvatske državljane. Kopf je u članku na svom blogu izrazio brigu da će visoka stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj dovesti (pre)velik broj novih radnika u Austriju.

On smatra da bi u prvoj godini nakon potpunog otvaranja tržišta Hrvatima došlo 10.000 novih radnika. Vjeruje da bi Austrija od Hrvata trebala tražiti još dvije godine strpljenja jer je smanjenje nezaposlenosti prioritet AMS-a; trenutno je u zemlji oko 400.000 nezaposlenih.

Austrija mora prije 1. srpnja odlučiti hoće li za još dvije godine produžiti ograničenja za hrvatske državljane na svom tržištu rada. Europskoj komisiji u tom će slučaju morati dokazati da bi otvaranje tržišta za Hrvate uzrokovalo ozbiljne poremećaje."




KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Nas Politicki pokret od svog prvog objavljenog Izbornog programa 2014. godine strateski se bavi razvojem ekonomije Domovine Hrvatske. Neke tocke naseg programa u nekim gradovima i opcinama sirom Hrvatske pocele su se primjenjivati. Medjutim to nije dovoljno. Za ekonomski razvoj potrebno je cijelovitu Hrvatsku razvijati kao jedno bice. Parcijalno razvijanje pojedinih gradova i zupanija dovodi do jos veceg naseljavanja u glavni grad Republike ili do iseljavanja iz Domovine. 

Nas politicki pokret je ekonomski razvoj Domovine Hrvatske definirao kako slijedi, citiram:

 

"A) Ekonomsko područje


1. Pokretanje „Poslovne suradnje malog i srednjeg poduzetništva Republike Hrvatske sa vodećim svjetskim automobiliskim koncernima u mojoj izbornoj jedinici“ (Daimler - Smart, Porsche, BMW, VW, Renault, Fiat, Chrysler, Ford) na bazi proizvodnje sastavnih dijelova za električna i hibridna vozila.


2. Pokretanje „Cijelogodišnjeg medicinskog turizma i wellnessa u mojoj izbornoj jedinici„!
Jačanje seoskog turizma i turističkog biciklizma, lovnog turizma, planinarenja, raftinga i sportskog ribolova. Ubrzano podnošenje zahtjeva u navedenim vrstama turizma za certifikate održivog turizma: "TourCert", "European Ecolabel", "EarthCheck" i "The Green Kay" u mojoj izbornoj jedinici
 
Uvođenje u marketinšku koncepciju hrvatskog turizma "virtualne stvarnosti"! 
 
Korisnicima našeg turizma prezentirati hrvatske hotele, plaže, rijeke i jezera, biciklističke staze, nacionalne parkove, spomenike kulture te domaće festivale putem 3D naočala u mojoj izbornoj jedinici koje poslužuju "programi" virtualne stvarnosti! Ta vrsta digitalnog marketinga je primjenjiva kako za turističke sajmove tako i za svaki turistički ured (ili TZ) koji prodaju "godišnje odmore"!

3. Pokretanje organizirane „Ekološke poljoprivrede i stočarstva u mojoj izbornoj jedinici„!
Pokretanje projekata "Vertikalne poljoprivrede i kontejnerskog uzgoja hrane" koji omogućavaju 12-mjesečnu proizvodnju povrća i ribe!
Jačanje pčelarstva. Pokretanje projekata "Gradsko - seoskog pčelarstva
 
4. Pokretanje „Industrijskog programiranja u mojoj izbornoj jedinici„! Programiranje za automobilsku industriju, svemirsku, zrakoplovnu industriju i dronove, programiranje za industrijske strojeve i robote, izrada aplikacija za smartphone, programiranje algoritama za burze, izrada programa za 3D virtualnu stvarnost, izrada aplikacija za "pametnu odjeću" te izrada softvera za kompijutersku industriju.

5. Pokretanje „Tekstilne industrije na bazi tehničkih vlakana u mojoj izbornoj jedinici, odnosno Industrije bazirane na 3D printanju iz karbona„! Proizvodi od tehničkih vlakana za svemirsku industriju, za industriju električnih automobila, medicinsku industriju, arhitekturu, energetiku, proizvodi u području „bionike“ i „inteligentna odjeća"!.

6. Pokretanje „Investicija niskog rizika u mojoj izbornoj jedinici„ prioritetno za hrvatske investitore iz Iseljeništva i Domovine.
S jačanjem BDP-a moje izborne jedinice postupno pokrenuti proces "Reprivatizacije" prodanih tvrtki, banaka, osiguranja, telekomunikacije, itd. na podrućju grada / općine koje su od nacionalnog interesa za građane. Kupovina prodanoga biti će skupa i dugotrajna, ali je neizbježna. Potrebno je kupovati tvrtku po tvrtku u ponovno većinsko vlasništvo grada / općine (najmanje 51% dioničkog udjela)!

S jačanjem BDP-a moje izborne jedinice postupno kupovati certificirane zlatne poluge s ciljem stvaranja "Zlatnih rezervi zlata hrvatskih gradova i općina kao temelja monetarne i socijalne stabilnosti. Zlatne rezerve se u svakom trenutku mogu ponovo pretvoriti u fizički novac!

S jačanjem BDP-a moje izborne jedinice početi vraćati "Mogući javni dug" te tako sistematski smanjivati visinu kamate na dug koji se svaki mjesec plaća. Mnogi hrvatski gradovi / općine su upali u dužničko ropstvo!

7. Bolje povezivanje moje izborne jedinice sa tvrtkama i institucijama u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Povezivanje teorije i prakse posebice u područjima inovativnih i modernih tehnologija te softwera, vertikalne poljoprivrede, kontejnerskog uzgoja hrane, gradskog pčelarstva, gradske poljoprivrede – city gardening, recyclinga, remanufactoringa i sigurnosti hrvatskih građana!"

Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  


Nema komentara:

Objavi komentar