subota, 17. veljače 2018.

Davor Pavuna: U Slavoniji je moguć bio-ekološki raj + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "priznajem.hr", 17.02.2017

https://priznajem.hr/zivot/kultura/predavanja-i-tribine/davor-pavuna-slavoniji-moguc-ekoloski-raj/

"U najrazvijenijim zemljama svijeta u današnje doba modernih tehnologija najveća je blagodat piti izvorsku vodu, u svom vrtu uzgajati domaće povrće ili perad, skrbiti za organske farme, dok je poljoprivreda potpomognuta kao dio nacionalne obrane.

Taj bio-ekološki raj moguć je upravo u poljoprivrednoj Slavoniji, poručio je Davor Pavuna, ugledni svjetski znanstvenik, koji je održao još jedno predavanje u svom rodnom Osijeku.
Na Poljoprivrednom fakultetu govorio je o izazovima poljoprivrede post-industrijskoga doba."

 KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Profesor Pavuna navodi Slavoniju kao mogucu riznicu ekoloskih poljoprivrednih proizvoda. I to je tocno. Ogromne kolicine ekoloske hrane mogu se proizvesti u Slavoniji te plasirati u sva turisticka mjesta u Hrvatskoj u cilju jacanja zdravog-eko turizma.

Za gradove i sela van Slavonije nas Politicki pokret predvidja uvodjenje vertikalne poljoprivrede i kontejnerskog uzgoja hrane. Obadva oblika su 100% ekoloski.

Mi smo vec odavno predlagali da se nedovrsena sveucilisna bolnica u Zagrebu da na raspolaganje udrugama za projekat vertikalne poljoprivrede. Tak kompleks koji vec preko 20 godina propada i zarasta u travu stoji neiskoristen. Kolicina hrane koja bi se cijelu godinu u nedovrsenoj bolnici mogla proizvoditi bi uveliko prehranila dobar dio zagrebcana tako da bi imali i znatnu ustedu na mjesecnom izdavanju novca za prehranu.

Kontejnerski uzgoj hrane smo preporucali za sve skole i druge institucije u kojima borave djeca kako bi se od malih nogu ucila "modernoj ekoloskoj poljoprivredi" i trzisnom poslovanju te baratanju sa zaradjenim novcem od uzgojenih i prodanih proizvoda. 

Nas kozervativni turizam, koji nije jeftin u usporedbi sa drugim zemljama treba komponetu ekoloske ponude hrane. S tom ponudom bi se opravdale prilicno visoke cijene koje proizlaze iz modela sezonskog turizma.

Nas Politicki pokret je gore opisanu problematiku definirao u svome predizbornom programu kako slijedi, citiram: 



3. Pokretanje organizirane „Ekološke poljoprivrede i stočarstva u mojoj izbornoj jedinici„!
Pokretanje projekata "Vertikalne poljoprivrede i kontejnerskog uzgoja hrane" koji omogućavaju 12-mjesečnu proizvodnju povrća i ribe!
Jačanje pčelarstva. Pokretanje projekata "Gradsko - seoskog pčelarstva
 
 
4. Dodatno subvencioniranje „Ekološke poljoprivrede i stočarstva u mojoj izbornoj jedinici“, također pojačano subvencioniranje istih kroz fondove Europske unije.
5. Očuvanje ribljeg fonda u rijekama, jezerima i Jadranskom moru. Očuvanje cjelokupne flore i faune u mojoj izbornoj jedinici!

7. Proglašenje dodatnih „parkova prirode i biotopa“ zaštićenim područjima u mojoj izbornoj jedinici!

4. Pokretanje marketinške akcije: "Kupujmo domaće – kupujmo regionalno"!
Navedena marketinška akcija je nasljednica marketinške akcije "Kupujmo hrvatsko" koja se prije više godina sprovodila u Republici Hrvatskoj. Izborne jedinice trebaju hitno zaštitu i jačanje malog i srednjeg obrta te OPG-ova od dominacije stranih koncerana na područjima izbornih jedinica. Mali i srednji obrt je temelj ekonomske stabilnosti i glavni izvor BDP-a svake ekonomski razvijene zemlje.
Domaća i regionalna kupnja podrazumjeva kupovinu domaćih proizvoda (prije svega hrane i pića) od domaćih obrtnika (OPG-ova) na području maksimalno 50 km od mjesta stanovanja.
Ova akcija je odgovor na dugogodišnje plansko uništavanje sela i obrta Domovine Hrvatske!
 

Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar