utorak, 27. veljače 2018.

Mate Rimac: Veliki njemački proizvođač automobila gradi tvornicu u Srbiji, Hrvatska nije ni bila u igri + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "index.hr", 27.02.2018

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mate-rimac-veliki-njemacki-proizvodjac-automobila-gradi-tvornicu-u-srbiji-hrvatska-nije-ni-bila-u-igri/1028783.aspx


"ZNAMO da ulagači, veliki i mali, zbog visokih poreza i katastrofalno loše administracije zaobilaze Hrvatsku u širokom luku, a za to smo danas dobili još jednu potvrdu.

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, objavio je danas na svom Facebook profilu da je jedna velika njemačka automobilska firma odabrala Srbiju kao lokaciju za svoju tvornicu električnih pogonskih sustava.

Natjecalo se 15 zemalja, Hrvatska nije bila ni među tih 15, a Rimac piše da iako mu je žao što za informaciju o planovima Nijemaca nije doznao ranije i tako pokušao utjecati na tu odluku - zna da bi to bilo uzalud potrošeno vrijeme, s obzirom na dosadašnja iskustva.

"Jučer sam bio na skupu uprave jedne velike njemačke automobilske firme (ima prihode gotovo na razini hrvatskog BDP-a). Tražili su lokaciju za gradnju proizvodnog pogona za električne pogonske sustave u istočnoj Europi. 15 država se natjecalo. U finalu su ostale Makedonija i Srbija. Hrvatska nije bila ni među ovih 15. Na kraju su odabrali Srbiju. Tamo će proizvoditi stotine tisuća pogonskih sustava za električne automobile - sustave koji će pogoniti mnoge europske premium automobile. Uz to su zbog proaktivnosti srpske vlade dogovorili još jedan veliki projekt, no nije na meni da objavljujem o čemu se radi. Žao mi je što nisam znao ranije za to jer bih pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. No možda je i bolje tako - vjerojatno bi bio totalni waste of time jer ne bi bio prvi put da sam to radio", piše Rimac."

 KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Elektricni automobili, baterije, elektricna vozila i plovila su omiljena tema naseg politickog pokreta. Mi odrzivi razvoj smatramo apsolutnom buducnoscu i samim tim smo i usmjerili nas program u "odrzivom" pravcu.

Posebno povezivanje Hrvatskog malog i srednjeg poduzetnistva Domovine sa vodecim tvrtkama u Baden-Württembergu lezi nam na srcu i u tome vidimo neogranicene mogucnosti. Metropola Stuttgart ima 5,5 milijuna stanovnika. U metropoli postoji preko 120 velikih tvrtki i bezbroj malih i srednjih poduzeca i obrta. U tom bogatstvu tehnike nalazi se i nasi potencijalni poslovni partneri. 

Hrvati su u Stuttgartu cijenjeni kao dobri radnici i gradjani. Pored toga imamo ne samo nase inzenjere po njemackim tvrtkama, vec i dobra politicka poznanstva te poznanstva u ekonomiji. Hrvatski narod u Metropoli Stuttgart ima ogroman potencijal da poveze Domovinu sa najvecim svjetskim koncernima: Daimler, Porsche, Bosch, Mahle, Simens, Smart,.....

Nas politicki program se ozbiljno bavi gore navedenom temom, citiram samo neke dijelove programa:


1. Pokretanje „Poslovne suradnje malog i srednjeg poduzetništva Republike Hrvatske sa vodećim svjetskim automobiliskim koncernima u mojoj izbornoj jedinici“ (Daimler - Smart, Porsche, BMW, VW, Renault, Fiat, Chrysler, Ford) na bazi proizvodnje sastavnih dijelova za električna i hibridna vozila.


4. Pokretanje „Industrijskog programiranja u mojoj izbornoj jedinici„! Programiranje za automobilsku industriju, svemirsku, zrakoplovnu industriju i dronove, programiranje za industrijske strojeve i robote, izrada aplikacija za smartphone, programiranje algoritama za burze, izrada programa za 3D virtualnu stvarnost, izrada aplikacija za "pametnu odjeću" te izrada softvera za kompijutersku industriju.

7. Bolje povezivanje moje izborne jedinice sa tvrtkama i institucijama u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.
Povezivanje teorije i prakse posebice u područjima inovativnih i modernih tehnologija te softwera, vertikalne poljoprivrede, kontejnerskog uzgoja hrane, gradskog pčelarstva, gradske poljoprivrede – city gardening, recyclinga, remanufactoringa i sigurnosti hrvatskih građana!

3. Brže uvođenje elektromobiliteta u moju izbornu jedinicu (električni automobili, električni mopedi, električni bicikli te električna plovila i brodice).
Uvođenje "CAR2GO projekta" u velike hrvatske gradove. Projekt se odnosi na električne automobile koji stoje na usluzi građanima! Preduvjet za uvođenje projekta "CAR2GO" ispunjavaju gradovi: Zagreb, Split, Osijek, Rijeka!


4. Razmjenu učenika i studenata mojoj izbornoj jedinici na renomiranim školama i univerzitetima u svijetu.
Uključivanje srednjih i osnovnih škola moje izborne jedinice u partner program Europske unije "ERASMUS+“! 

Potrebno je najmanje tri osnovne ili srednje škole (EU) koje su srodne struke za startanje projekta. Sredstva za projekt iznose : ca. 30.000 € po svakoj školi koja je sudionik projekta!
Prijedlog teme projekta je: Kontejnerski uzgoj hrane, „riba-povrće“!

5. Odlaženje učenika i studenata moje izborne jedinice na stručnu praksu u vodeće europske tvrtke i institucije.
Posebice tvrtke i institucije u njemačkoj pokraini Baden-Württemberg: Daimler, Porsche, Smart, Bosch, Stihl, Simens, Kärcher, Alcatel, Mahle, Würth, ZÜBLIN, UPS Ditzingen, BW Bank, Stuttgarter Volksbank, Bausparkassen, TÜV, DEKRA, Kaufhaus, Hotel Maritim, Katharinenhospitel, Deutsche Touring, Univerzität Stuttgart, Stuttgarter Straßenbahn, Stadtwerke Stuttgart i ostalih 100 srednjih i većih tvrtki (institucija) u široj okolici Stuttgarta!

Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar