ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Ovaj čin, odobravanja sijanja GMO-a u Hrvatskoj, čisti je korporativni fašizam (genocid) vrha političke oligarhije nad građanima Hrvatske! + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su saonline portala "istinomprotivlazi.com", 05.02.2018


http://istinomprotivlazi.com/component/k2/2291-ovaj-cin-odobravanja-sijanja-gmo-a-u-hrvatskoj-cisti-je-korporativni-fasizam-genocid-vrha-politicke-oligarhije-nad-gradanima-hrvatske

"Proljev, poremećaj vida i disanja, svrbež kože, 6-8 puta veće oštećenje DNA, neplodnost, pobačaji, poremećaj u novorođenčadi, umanjenja veličina glave, genetske promjene centralnog nervnog sustava, uvećana smrtnost stanica koje sudjeluju u formiranju skeleta, oštećenja očiju, nerazvijeni bubrezi … su posljedice restrukturiranja privrede na GMO!

Ovo što je napravila Plenkovićeva vlada u ''želji da izvuče zemlju iz duboke ekonomske recesije'', napravila je i argentinska vlada 1990.godine. Restrukturirala je svoju privredu na genetički modificiranoj (GM) soji, namijenjenoj izvozu. Jedini znanstveni oslonac u prilog takvoj odluci bili su znanstvenici podaci vlasnika GM soje-korporacije Monsanto uz obverzno kupovanje korumptivnih političara.

20180205 130442

Način rada Monsanta već je prepoznatljiv u svijetu. Potkupi i vladaj, tipičan način rada gangstera sa Wall Streeta po uzoru na američke gangstere iz vremena Al Caponea , Lucky Luciana i drugim mafijaških obitelji.

Danas, 17 godina nakon početka sjetve soje, preko 56 % (oko 19 milijuna hektara) argentinskih oranica zasijano je GM RoudupReady (RR) sojom-tolerantnom na Monsantov herbicid Roundup. Zahvaljujući velikim poljoprivrednim poduzetnicima i transnacionalnim korporacijama i korumpiranim političarima i medijima, taj proizvodni program ''prihvaćen'' je kao ekonomski uspjeh. Istovremeno 200 tisuća malih poljoprivrednika iseljeno je sa zemlje, a obrađivali su 8 milijuna hektara.

56fe7fa18057d

Ovo ste kupovali u Konzumu
EU uvozi godišnje oko 38 milijuna tona RR soje bez uvoznih carina. Ova jeftina soja završava kao stočna hrana na velikim industrijskim farmama, a rezultat je niska cijena mesa, jaja i mlijeka, kojoj mali farmeri EU-a ne mogu konkurirati, a o 'kvaliteti' ovih proizvoda sve znamo!

ŠTO JE ROUNDUP?
 
Roundup je smjesa aktivne tvari glifosata, te aditiva AMPA,POEA i drugih koji su poslovna tajna proizvođača. U prometu su četiri različite formulacije Roundupa ( Express, Bioforce,Travaux i Travaux Plus.) Sve četiri formulacije testirane su u laboratoriju na tri kulture humanih stanica. 24 sata nakon testiranja, sa mnogo manjom koncentracijom od one koja se preporuča u poljoprivredi, sve su stanice uginule. 

Otrovnost Roundupa nije proporcionalna koncentraciji glifosata. Povećava se s koncentracijom, vremenom i prisutnošću aditiva. Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) koja djeluje unutar WHO-a, izjavila je da je GLIFOSAT, aktivni sastojak u herbicidu Roundup Monsanto korporacije, "klasificiran kao kancerogen za ljude".

Argentinska polja RR soje svake se godine prskaju s 200-300 milijuna litara herbicida, uglavnom Roundupa i Atrazina. Ovi herbicidi imaju negativan učinak na okoliš i zdravlje 120 milijuna ljudi.U regijama uzgoja već nekoliko godina liječnici registriraju ozbiljne zdravstvene poremećaje uzrokovane prskanjem.
1.Akutni učinak: Proljev,poremećaj vida i disanja, svrbež kože
2.Kronični učinci: nakon dužeg vremena 6-8 puta veće oštećenje DNA, neplodnost, pobačaji, poremećaj u novorođenčadi, umanjenja veličina glave, genetske promjene centralnog nervnog sustava, uvećana smrtnost stanica koje sudjeluju u formiranju skeleta, oštećenja očiju, nerazvijeni bubrezi.

20160403 234359

3.Glifosat se ne razgrađuje, već se nakuplja u stanicama. Izvješća za 10 godina pokazuju do pet puta uvećanu učestalost mana kod novorođenčadi. Učestalost pobačaja stalno raste, pa ima žena koje su imale i do pet uzastopnih pobačaja.
4.Glifosati se akumuliraju u vodama i tlu, te tu ostaju godinama. Istovremeno Monsanto širi neistinite tvrdnje o biorazgradivosti glifosata u tlu.

Da ne zaboravimo napomenuti da je bivši premijer Zoran Milanović dozvolio Monsantu da ne mora na proizvodima označavati da su GMO i sa Todorićem je izravni krivaca za mnoge smrti hrvatskih građana. On i Todorić su zapravo ubojicemnogih hrvatskih garđana,  a još veće ubojice (vrijeme će potvrditi) su 90 zastupnika koji su glasovali da Monsanto može sijati GMO sjeme u Hrvatskoj!
Argentina je stravičan primjer stradanja izazvanih sjetvom GM usjeva. Iz njihova primjera trebali bi naučiti kako se zaštititi od agresivnih korporacija i domaćih korumpiranih političara i znanstvenika. 

20180205 073649

Ovaj čin, odobravanja sijanja GMO-a u Hrvatskoj, čisti je korporativni fašizam (genocid) vrha političke oligarhije nad građanima Hrvatske!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com
Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'"

  KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Njemacki Bundestag je prije nekoliko mjeseci odobrio upotrebu Glikofosfata za narednih 5 godina. Sabor je odobrio upotrebu GMO hrane u Hrvatskoj. Obadva parlamenta odlucila su protivno volje svojih naroda koji ih hrane i oblace! To nije demokracija vec oligarhijska vladavina koncerana putem politickih marioneta. Demokracija je skracenica od dvije grcke rijeci:

Demos = Narod

Kratos = Vladavina

VLAST NARODA

Nas Politicki pokret je gore opisanu problematiku definirao u svome predizbornom programu kako slijedi, citiram: 

3. Pokretanje organizirane „Ekološke poljoprivrede i stočarstva u mojoj izbornoj jedinici„!
Pokretanje projekata "Vertikalne poljoprivrede i kontejnerskog uzgoja hrane" koji omogućavaju 12-mjesečnu proizvodnju povrća i ribe!
Jačanje pčelarstva. Pokretanje projekata "Gradsko - seoskog pčelarstva
 
 
4. Dodatno subvencioniranje „Ekološke poljoprivrede i stočarstva u mojoj izbornoj jedinici“, također pojačano subvencioniranje istih kroz fondove Europske unije.
5. Očuvanje ribljeg fonda u rijekama, jezerima i Jadranskom moru. Očuvanje cjelokupne flore i faune u mojoj izbornoj jedinici!

7. Proglašenje dodatnih „parkova prirode i biotopa“ zaštićenim područjima u mojoj izbornoj jedinici!

4. Pokretanje marketinške akcije: "Kupujmo domaće – kupujmo regionalno"!
Navedena marketinška akcija je nasljednica marketinške akcije "Kupujmo hrvatsko" koja se prije više godina sprovodila u Republici Hrvatskoj. Izborne jedinice trebaju hitno zaštitu i jačanje malog i srednjeg obrta te OPG-ova od dominacije stranih koncerana na područjima izbornih jedinica. Mali i srednji obrt je temelj ekonomske stabilnosti i glavni izvor BDP-a svake ekonomski razvijene zemlje.
Domaća i regionalna kupnja podrazumjeva kupovinu domaćih proizvoda (prije svega hrane i pića) od domaćih obrtnika (OPG-ova) na području maksimalno 50 km od mjesta stanovanja.
Ova akcija je odgovor na dugogodišnje plansko uništavanje sela i obrta Domovine Hrvatske!

Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar