utorak, 27. veljače 2018.

Sablasno! Širite dalje! Štromar kreće u privatizaciju vode! Imamo detalje + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 27.02.2018

http://www.dnevno.hr/vijesti/sablasno-sirite-dalje-stromar-krece-u-privatizaciju-vode-imamo-detalje-1136600/

"Kada je svojedobno premijer Andrej Plenković formirao koalicijsku vladu između svojega HDZ-a i HNS-a oglasio se i bivši predsjednik ove male stranke Radimir Čačić te s posebnom dozom ironije opisao svojeg bivšeg kolegu, aktualnog ministra gospodarstva Predraga Štromara tvrdeći kako je riječ o čovjeku koji nikada nije sagradio niti šupu. Kako Čačić u politici za narod nije ostavio nekakav prevelik danak, dio javnosti pomislio je da se radi o dnevnim prepucavanjima te da možda ipak Štromaru treba dati priliku. No, prilika koju je dobio mogla bi nam se obiti o glavu, govore to oni koji su detaljno proučili njegov Zakon o komunalnom gospodarstvu koji se može svesti na onu ‘ajme nama’.

Naime, Zakon o kojem se u javnosti ne progovara dovoljno glasno osmislilo je upravo Štromarovo ministarstvo, a s njime nam se na velika vrata, uvode ogromne promjene za koje su rijetki spremni. Prema postojećem zakonu opskrba vodom, vodno gospodarstvo, odvoz otpada i prijevoz pokojnika nisu definirani kao komunalna djelatnost.

Po novom Štromarovom zakonu to više nije tako. Posebna su poteškoća vodoopskrbni sustavi iako su tvrtke koje se time bave na lokalnoj razini već sada izdvojene iz lokalnih komunalnih poduzeća. No po novom miču se iz komunalne djelatnosti pod opravdanjem da su ionako regulirani drugim zakonima. Drugim riječima, to znači da sada miču i osigurač da je to komunalna djelatnost te je ostao još jedan zakonski osigurač u posebnom zakonu koji kaže da vodoopskrbu obavljaju javne firma, a ako taj zakon padne dolazimo do privatizacije vodovoda. Na to su upozorili iz SDP-a i Mosta prilikom saborske debate tvrdeći da će to dovesti do potencijalno većih troškova i zamjenom sadašnjih komunalnih poduzeća privatnih. Sličan je problem i sa grobljima. Regulirana su posebnim zakonom, ali su do sada bila definirana kao dio komunalne djelatnosti.

Ukopi su pak problem druge vrste, a šuška se da je Ministarstvo popustilo pod pritiscima privatnih pogrebnih poduzeća pa komunalne tvrtke po novom zakonu više ne bi smjele obavljati tržišne djelatnosti što podrazumijeva prijevoz pokojnika, prodaju ljesova i cvijeća. Sve bi to trebali obavljati privatnici, a sve pak upućuje na to da bi izdvajanja za građane trebala biti veća. Osobit problem su ovlasti komunalnih redara koji prema novom zakonu imaju mogućnost legitimirati građane, kada i ako ih uhvate u prekršaju. Tu međutim priča ne staje već će komunalci građanima moći ulaziti i u dvorišta, iako se na tu odredbu posve opravdano buni policija. lavina se u hrvatskoj javnosti dizala i na mnogo benignije zakone, a što će i hoće li itko dići glas na ovo ostaje za vidjeti."

 KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Republika Hrvatska je poput Baden-Württemberga zemlja siromasna rudnim bogatstvom. Mozda i ima nesto nafte i plina, medjutim sve je to upitno. 

Nase pravo bogatstvo je pitka voda. Mi smo treca zemlja u europi po izvorima pitke vode. Cak i malo dijete zna sto ce se dogoditi ako se krene putem privatizacije pitke vode.

Nas politicki pokret smatra da pitka voda pripada cijelom narodu i da se ne moze niti privatizirati, a niti koncesionirati. Pouceni iskustvima iz Afrike gdje u pojedinim zemljama u kojima je "Nestle" kupio izvore pitke vode, narod umire od zedji jer si vodu u flasama ne moze priustiti, odbacujemo svaki oblik privatizacije i koncesioniranja.

U nasem programu pise slijedece, citiram:

6. Zabranu daljnjeg izdavanja koncesija na izvore pitke vode te zabranu prodaje izvora pitke vode u mojoj izbornoj jedinici domaćim ili stranim ponuđačima.
"Reprivatizacija prodanih izvora", odnosno kupovina prodanih izvora natrag u 100% vlasništvo grada ili općine! Voda pripada Svima nama!


Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  


2 komentara:

  1. Svi ti koji navlace i idu u Tom pravcu da se voda privatizira Su 100% LUDI !!!Ovdje u Njem. nekidan je bilo na njihovoj TV o tome kako su neki gradovi u Spaniji i Francuskoj privatizirali svoju vodu i opskrbu u Tim gradovima i kako oni sad imaju VELIKE PROBLEME sa tim. Jedan grad u spaniji od ca 100000 stanovnika ,ako hoce da izadje iz tog UGOVORA MORA DA ISPLATI 130 mil € odstete Jos i ovo u NJEMACKOJ TOGA NEMA NITI CE I BITI

    OdgovoriIzbriši
  2. svako privatiziranje vode u hravtskoj je protivno interesu hrvatskog naroda.

    OdgovoriIzbriši