Freitag, 27. April 2018

HOSOVAC O BLEIBURGU: ‘Kažnjavanje zbog oznaka mi smrdi na udbašku zavjeru koju predvodi Plenković’ + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 26.04.2018

"Austrijske vlasti koje sve glasnije razmišljaju o ukidanju okupljanja na Bleiburgu, ove su godine jasno i nedvosmisleno zabranile isticanje ustaških oznaka kao i slogana “Za dom spremni”. Svi oni koji se toga ne budu pridržavali, bit će kažnjeni na licu mjesta…
Vijest o tome da će, sukladno s odlukom o zabrani slogana „zds”, biti zabranjena i obilježja HOS postrojbe koja taj slogan ima na svom grbu, nije najbolje „sjela” bivšem pripadniku te postrojbe, vijećniku HSP-a u Novskoj, Željku Soldi:

“Zašto naše vlasti ne reagiraju na austrijsku odluku?”

„Svakako planiram ići, jer ja nemam ništa protiv zabrane slova U i svega što se uistinu tiče ustaškog režima. Da objasnim, iako je već svima sve jasno: HOS-oznake nemaju veze s 2. svjetskim ratom, nego Domovinskim, pod kojim su moji suborci ginuli a i ja sam ranjen. Stoga ću staviti svoje oznake, ponijeti HOS zastavu i krenuti na Bleiburg na kojem sam već bio najmanje 15 puta”, kaže Soldo i dodaje kako se nada da će predstavnici naše vlasti koji su HOS oznake odobrili u posebnim prilikama reagirati na austrijsku odluku.
No, Željko Soldo nije sasvim siguran da će se to i dogoditi:

“Udbaška zavjera”

„Kako da očekujemo reakciju našeg premijera i Vlade kada je ova zabrana u Austriji njihovo maslo? Godinama odlazimo u Bleiburg i nije bilo govora o ikakvim kaznama i slično, no evidentno je da se posljednjih godina situacija mijenja. Prilično sam siguran kako su sve odradili naši udbaši u Austriji, kao i ovi unutar Hrvatske. Sve mi smrdi na udbašku zavjeru i Plenkovićevu priliku da na ovaj način u potpunosti zabrani oznake hosovaca. Razočaran sam”, kazao je za naš portal vijećnik HSP-a i hrvatski branitelj Željko Soldo.
Nije ravnodušan ni prema izjavama s Kaptola, pri čemu Katolička crkva jasno iznosi svoj stav:

„Katolička crkva nikada nije podržavala provokatore s ustaškim kapama koji su dolazili na Bleiburško polje. Za nas su to provokatori jer uglavnom se radilo o mladim ljudima koji nisu mogli imati nikakve veze s ustaškim pokretom, a policija ih nikada nije identificirala. Što se tiče HBK, snage reda imaju punu slobodu identificirati i kazniti sve koji nose ustaška obilježja na ovoj komemoraciji”, prenio je Jutarnji list.

Čovjek koji je na Jasenovac donio HOS zastavu

Želko Soldo se pita zbog čega crkva nije zauzela tako odrešit stav na okupljanju u Jasenovcu:
„Bila je to izuzetna prilika da se osudi Titov režim, ali jasno, to su propustili učiniti”, kaže naš sugovornik koji je dospio pod lupu javnosti kada je na posljednjoj komemoraciji u Jasenovcu sa svojim prijateljem raširio HOS zastavu, a zbog čega je završio na razgovoru s policijom:

„Nikada mi ne bi palo na pamet misliti loše o Jasenovcu niti o spomeniku koji je podignut njegovim žrtvama. Ja sam prošao rat i znam što je smrt nevinih. Nikada, nikada ne bih oskrnavio njihov spomenik, onako kako se bojama i sprejevima uništavaju naši. No, na tom Jasenovcu ginuli su i moji suborci sa hosovim prišivcima na rukavu. Podići zastavu u njihovo ime bilo je najmanje što sam mogao učiniti”, objasnio je Željko Soldo."

 KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Zabrane koje navodi gornji clanak nisu dosle sigurno od sluzbene vlade prmijera Kurza. Kao sto gospodin Soldo navodi zabrane bi mogle biti inicirane od onih koji se slazu sa izvrsenim zlocinom koju je pocinila partizanska vojska na Bleiburgu.

Nakon kapitulacije NDH, Hrvatske Oruzane Snage, Njemacke postrojbe, postrojbe SS Sandzar Divizije i civilno stanovnistvo krenule su na put prema Bleigurgu sa ciljem da se predaju Engleskoj vojsci koje su im jamcile sve vojne konvencije. Na Blajburgu je Hrvatska, Bosnjacka i Njemacka vojska predala oruzje Englezima. Znaci radilo se vojnim ratnim zarobljenicima i civilima. Tito je od Engleza inzistirao da mu preda u ruke Hrvatsku i Bosnjacku vojsku zajedno sa civilima. Da bi mu Englezi udovoljili upravo to su i ucinili. Na Bleiburskom polju su partizani prvo avijonima pucali po razoruzanoj vojsci i civilima te bombardirali to podrucje. Nakon tog masakra su pjesacke partizanske postrojbe ostatak vojske i stanovnistva tjerali kriznim putem iz Austrije do Hrvatske gdje su narod smjestili u partizanske logore. Dva logora su bila na stadionima u Zagrebu. Krizni put je prezivio svaki cetvrti koji se nasao u koloni smrti.

Austrijske vlasti nisu imale zakon kojim zabranjuju nacisticke i NDH oznake iz drugog svjetskog rata. 2 kilonetra od Bleiburskog polja Austrijanci su podignuli spomenik paloj Austrijskoj vojsci na kojem se nalazi nacisticki kriz, a koje su pobili Austrijski partizani.

Postavlja se pitanje da li je Austrijski parlament uopce donio zakon po kome se zabranjuje obiljezja NDH u Bleiburgu i ako jest da li je taj zakon uopce stupio na snagu.

Zadnje dvije godine bio sam na komemoraciji u Bleiburgu. Nosio sam uniformu bez ikakvih oznaka. Ako budem isao i ove godine takodjer cu obuci uniformu bez ikakvih iznaka. Ako budem morao skinuti uniformu vratiti cu se u "gacama" za Njemacku posto civilku sigurno necu nositi sa sobom. Da ovo sve nije zalosno bilo bi smijesno. Hrvatska vlada bi trebala zatraziti sluzbenu izjavu premijera Kurza u vezi ove zabrane.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus Hrvatskog naroda iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen