Freitag, 13. April 2018

SABOR: Uvjerljivo usvojena Istanbulska konvencija, sa 110 glasova za dva suzdržana i 30 protiv + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "politikaplus.com", 13.04.2018

http://www.politikaplus.com/novost/170166/uvjerljivo-usvojena-istanbulska-konvencija-sa-110-glasova-za-dva-suzdrzana-i-30-protiv

"Hrvatski sabor u petak je potvrdio Konvenciju Vijeća Europe o spriječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatiju kao Istanbulska konvencija, sa 110 glasova za, dva suzdržana i 30 protiv.

Protiv ratifikacije  Konvencije bio je i dio HDZ-ovih zastupnika, po prvim procjenama njih desetak od ukupno 55. Neuobičajena je situacija da se značajan dio kluba vladajućih usprotivio Vladinu prijedlogu zakona.

Vlada: Bit je Konvencije spriječiti nasilje nad ženama

Bit je Istanbulske konvencije, poručuje Vlada, spriječiti nasilje nad ženama i nasilje u obitelji. Po podacima policije, između 2013. i 2017. u Hrvatskoj je bilo 195 ubojstava, broj ubijenih žena bio je 91.

Njenim potvrđivanjem, ističe Vlada, osnažit će se pravni, institucionalni i financijski okvir radi suzbijanja neprihvatljivog i društveno kažnjivog nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Iz Vlade ustrajavaju i kako nema pravne obveze priznavanja trećeg spola ni redefinicije braka.

Nema pravne obveze da se u nastavne planove uvodi sadržaj koji bi se kosio s vrijednostima koje dijelim, tih obveza nema, ne postoje, tumačio je nedavno u Saboru premijer Andrej Plenković.

Ustvrdio je kako je ratifikacija Konvencije politička volja Vlade da će time osnažiti pravni i institucionalni okvir za sprječavanje nasilja u obitelji. 

Plenković demantirao financijsku obvezu od milijardu kuna

Plenković je više puta demantirao tvrdnje da će ratifikacija Konvencije Hrvatskoj donijeti financijsku obvezu od milijardu kuna.
Hrvatska ima svoj nacionalni program za sprečavanje nasilja, koji je usvojen jesenas, i za to je u proračunu za ovu godinu alocirano 70 milijuna kuna, a dio tih sredstava predviđen je i za provedbu Konvencije, naveo je.
Javnosti je poslao umirujuću poruku i glede GREVIO-a, Skupine stručnjaka za borbu protiv nasilja nad ženama. To nije nikakvo neobično kontrolno tijelo jer takva tijela postoje u različitim konvencijama Vijeća Europe, rekao je navodeći GREKO i GRRTA-u, tijela koja se spominju u konvencijama za borbu protiv korupcije i protiv trgovine ljudima.

Uz zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije, Sabor je prihvatio interpretativnu izjavu u kojoj se navodi da je cilj Konvencije zaštita žena od svih oblika nasilja, da njezine odredbe ne sadrže obvezu uvođenja "rodne ideologije" u hrvatski pravni i obrazovni sustav te da je Konvencija u skladu s odredbama Ustava, posebno onima o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Odbijen amandman SDP-a o brisanju interpretativne izjave

Vlada i Sabor odbili su amandman Kluba SDP-a da se briše članak 4. Zakona o potvrđivanju, u kojem se nalazi interpretativna izjava.
Međunarodno je pravo predvidjelo ulaganje interpretativne izjave, bilo kod potpisivanja ili potvrđivanja nekog međunarodnog ugovora, sadržaj te izjave je nužan, važan i potreban za hrvatsku javnost, za sve dionike društva, rekao je Plenković.
Činjenica da vi obrazlažete amandman govori o ozbiljnosti situacije, odgovorio mu je Arsen Bauk (SDP), tvrdeći da je interpretativna izjava nepotrebno podilaženje onima koji su protiv ratifikacije Konvencije i koje to neće zadovoljiti."

Sluzbena izjava Politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" o POTPISIVANJU ISTAMBULSKE KONVENCIJE!Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI kao vanparlamentarna opozicija suprostavlja se potpisanoj Istambulskoj konvenciji!

 OBRAZLOZENJE:

1. Do sada je manji broj zemalja potpisao Istambulsku konvenciju.

2. U zemljama koje su potpisale Istambulsku konvenciju nije doslo do smanjenja nasilja nad zenama. U nekim zemljama potpisnicama je povecano nasilje.

3. Republika Hrvatska je krscanska zemlja. Europska unija je krscanska zajednica zemalja.
Potpisivanje Istambulske konvencije je u suprotnosti s nacelima krscanstva.

4. Saborski zastupnici koji su glasali za Istambulsku konvenciju, izdali su narod koji ih hrani.

5. Saborski zastupnici koji su glasali protiv Istambulske konvencije imaju mogucnost pregovora sa nasim Politickim pokretom o stvaranju velike koalicije za naredne izbore, ali jedino kao nezavisni kandidati.

6. Potpisivanjem Istambulske konvencije "rodna ideologija" je dobila jednu bitku u Domovini Hrvatskoj, ali nista vise.

7. U svibnju 2019 imamo izbore nasih zastupnika za Europski parlament. To su najvazniji izbori koji nam predstoje. U Europskom parlamentu se kroje sudbine malih naroda. U Europskom parlamentu se bori za Domovinu. Nas politicki pokret ce izici na te izbore sa koalicijskim partnerima. Prvi sastanak koalicijskih partnera odrzati ce se u Zagrebu pocetkom lipnja. Tome sastanku slijedi jednom u kvartalu novi sastanak do samih izbora 2019. U proljece 2019 odrzat cemo Press Konferenciju na kojoj cemo predstaviti koalicijske partnere, kandidate i nas izborni program. Sve zainteresirane politicke stranke koje nisu sudjelovale u Hrvatskim Vladama u zadnjih 28 godina mogu se javiti. Sve nezavisne liste i udruge gradjana su takodjer pozvane. Molimo da nam se direktno obrati predsjednik stranke, nosioc nezavisne liste ili predsjednik udruge.   

Glavni odbor 
Politickog pokreta
ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

mr.sc. Drazen Katic, dipl.ing.

13.04.2018

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen