Freitag, 20. April 2018

STRAVA U HRVATSKOJ: Zbog Todorića ćemo imati puno manje mirovine! A narod i dalje šuti + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "novi-svjetski-poredak.com", 18.04.2018

http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/04/18/strava-u-hrvatskoj-zbog-todorica-cemo-imati-puno-manje-mirovine-a-narod-i-dalje-suti/

"Fondovi ulažu u obveznice i dionice i cilj im je povećati buduće mirovine, ali kriza u Agrokoru je zasad srušila vrijednost njihove imovine, što smanjuje iznos koji mogu isplatiti budućim umirovljenicima

“Šokiralo me kad sam dobila izvješće AZ mirovinskog fonda jer mi je ukupni iznos u odnosu na prošli mjesec manji oko 2000 kuna. Objasnili su mi da je to zbog Agrokora i stanja na tržištu dionica. Pa baš hvala premijeru da ima sve pod kontrolom i da se brine za nas koji nećemo imati niti saborske niti povlaštene mirovine.”

Naša čitateljica koja nam je poslala ovaj komentar nije jedina. Svi radnici koji mjesečno izdvajaju pet posto plaće u neki od obvezna četiri mirovinska fonda, mogu očekivati više manje slična izvješća. Drugi čitatelj nam je poslao izvješće koje pokazuje da je u PBZ Croatia osiguranju od početka veljače izgubio oko 1500 kuna, piše 24sata.


Fondovi ulažu u obveznice i dionice i cilj im je povećati buduće mirovine, ali kriza u Agrokoru je zasad srušila vrijednost njihove imovine, što smanjuje iznos koji mogu isplatiti budućim umirovljenicima. Mirovinski fondovi su ulagali od Agrokorovih kompanija ponajviše u Ledo. Navodno su kupovali prije četiri godine dionice po 8000 kuna za komad, a u petak su vrijedile oko 3100 kuna .

Po broju dionica koje su imali, najveći gubitnik je AZ mirovinski fond sa 189 milijuna kuna, slijedi Raiffeisen s 92 milijuna, a zatim PBZ CO s oko 80 milijuna. Četvrti fond, Erste, više nema dionica Leda.
U drugim Agrokorovim tvrtkama i nema mirovinskih fondova, ali kako je kriza u Agrokoku srušila vrijednost svih dionica na burzi, tako je pala i njihova vrijednost.

Koliko su fondovi od početka godine izgubili na tržištu, nema pouzdanih podataka, ali se navodno radi o oko dvije milijarde kuna. Sve se može nadoknaditi, ako i kad dionice jednom opet porastu.

Dobro je što mirovinski fondovi smiju u samo manjem dijelu kupovati dionice upravo kako ne bi ugrozili buduće mirovine. Roman Rinkovac iz brokerske kuće Credos objašnjava da je kriza u Agrokoru trenutačno srušila vrijednost dionica, ali da fondovi ulažu dugoročno. Možda se vrijednost tvrtki i vrati.
Prvo su počele padati obveznice Agrokora, a onda je uslijedio pad dionica. Svaki fond menadžer ima upute kako se ponašati, a neki mirovinski fondovi su prodali dionice, neki su zadržali. Svoje odluke trebaju objasniti vlasnicima. Kod nas općenito vlada euforija ili panika na tržištu – komentira Rinkovac.
Mirovinski fondovi prema analitičarima su izgubili 70-80% vrijednosti ulažući u propale kompanije, no građani za to niti ne znaju. A i da znaju, sigurno bi i dalje šutili."

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".


Izvlacene novca iz mirovinskog sustava te uplata istog u 5 bivsi tvrtki agrokora je bilo protuzakonito. Nemoguce je da drzava financira ili investira novac mirovinskog fonda u bilo koju privatnu tvrtku ili koncern.

Kao sto je bio dugo godina "Hask gradjanski" - Dinamo drzavni klub, te se financirao iz drzavnog budzeta, tako je i agrokor bio sredstvo za izvlacenje drzavnog novca koji nam danas fali. Jasno je da se radi o kaznenim djelima koja su opisana Zakonom o kaznenom postupku.

Nije ni cudo da danas ogromna vecina umirovljenika ne moze zivjeti od svojih mirovina, a vecina ih je odradila puni radni vijek. Zapravo ti ljudi su stvorili i izgradili sve sto mi danas imamo. Skole i bolnice, ceste i pruge, stanove i odmaralista, tvornice i hotele. Ti umirovoljenici su toliko toga stvorili da mi to nismo u stanju ni okreciti.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki 4. egzodus Hrvatskog naroda iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara na sve navedeno - "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim, otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod ovim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen