srijeda, 16. svibnja 2018.

ANKETA Treba li Plenković otići? + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "index.hr", 16.05.2017

http://www.index.hr/vijesti/clanak/anketa-treba-li-plenkovic-otici/1045168.aspx

"MARTINA Dalić je bivša. Presudilo joj je Indexovo otkriće mejlova iz kojih se vidi kako je dogovaran Lex Agrokor i kako su ljudi koji su ga pisali i dogovarali, a koji nisu imali nikakve formalne ovlasti da to rade, na kraju novčano profitirali na poslovima oko Agrokora, a koje im je omogućio baš taj zakon.

No nije se Martina Dalić lako dala. A nije je dao ni Andrej Plenković. Premijer Plenković negdje baš u ovo doba prije tjedan dana, nekoliko sati nakon što je Index otkrio aferu s mejlovima, jasno je stao u obranu svoje ministrice. Ali iz dana u dan bilo je vidljivo da Plenkovićeva podrška Martini Dalić kopni. Tako smo prvi dan od premijera mogli čuti kako u objavljenim mejlovima nema novih elemenata, odnosno nema stvari koje dosad nismo znali. U nedjelju, pet dana po izbivanju afere, promijenio je ploču i kazao kako mejlove nije detaljno pročitao.

U ponedjeljak je Martina Dalić podnijela ostavku. Učinila je to, sasvim je jasno, da ne prisili Plenkovića da joj je on da. Ni on ni ona niti u ponedjeljak nisu željeli priznati krivnju. Dapače, cijelu aferu o kojoj danima svi pričaju su relativizirali. Premijer je zahvalio Martini Dalić i izrazio žaljenje što odlazi, a ona je cijelu priču nazvala "nevjerojatnim spletom okolnosti interesa oko Agrokora" u kojem je praktički ona žrtva.

"Kao što je premijer istaknuo, u dogovoru s njim podnijela sam neopozivu ostavku. U ovom nevjerojatnom spletu okolnosti interesa oko Agrokora odjednom ispada da sam ja postala teret vladi, HDZ-u i premijeru, ja to nikako ne želim biti. Ja sam dobila politički zadatak, spriječiti da propast Agrokora povuče cijelu ekonomiju u recesiju", rekla je Dalić.

Plenkoviću je cijela afera mrlja na uspješnom procesu

Plenkoviću je u ponedjeljak sve bila "mala sjena koja baca mrlju na izrazito uspješan proces".

"Ono što mi je žao što u tom procesu nije bilo malo više vremena i transparentnosti pa bismo izbjegli ove male sjene koje bacaju mrlju na izrazito, izrazito uspješan proces sprečavanja prelijevanja krize na ostatak gospodarstva i financijski sustav. Zato mi je žao što Martina Dalić napušta vladu", rekao je Plenković u izjavi novinarima kada su objavljivali da Dalić odlazi.

U međuvremenu, Plenković je oprao ruke od svega. Na upit o tome osjeća li se odgovornim u Aferi Hotmail, Plenković je jučer odgovorio negativno, ističući da nijedan mail nije bio poslan njemu. Dodao je kako je normalno da njegova savjetnica za pravna pitanja u tjednu kada se donosi zakon ima na svojem mailu nacrt zakona i da o njemu daju mišljenje mjerodavna ministarstva. Na sjednici vlade danas je opet relativizirao aferu s Martinom Dalić i savjetnicima, nazvavši sve to "pojedinostima u procesu" koje su, priznaje premijer, mogle biti napravljene transparentnije.

Hoće li se Plenković izvuči?


No koliko god spinali i pokušali relativizirati cijelu priču, jasno je da je riječ o najvećoj aferi ove vlade. Nedvojbeno je da je Plenković - kao predsjednik vlade koja se odlučila uplesti u raspad Agrokora što je, očekivano, rezultiralo nizom afera - najodgovornija osoba za cijeli cirkus koji je nastao. No odlučio je smijeniti Antu Ramljaka, pa Martinu Dalić, da pokuša spasiti sebe.

Ali pitanje je hoće li mu to uspjeti. Gorak okus koji je ostavila ministrica Dalić, desna ruka Andreja Plenkovića, bit će teško saprati. Plenković je i dosad imao tanku većinu, a politički pritisak se višestruko povećao. Nije nemoguće da se probude i unutarstranački neprijatelji HDZ-a koji mu sigurno još nisu zaboravili Istanbulsku konvenciju. Jako ružno po premijera zvuči činjenica da su se u cijelu priču uključili DORH i USKOK. Riječ je tek o izvidima i sve to ne mora puno značiti, ali u političkom smislu to predstavlja još jedan uteg.

Stoga bi idući tjedan mogao biti prilično važan za Plenkovića. Kako je sam najavio, idući petak će biti izglasan novi ministar gospodarstva. Za to će mu trebati 76 ruku u saboru, apsolutna većina, za koju premijer tvrdi da je ima.

"Nema ništa dramatično. Ja sutra idem u Bugarsku, pa sam u četvrtak navečer u Rumunjskoj, pa imamo vikend, pa predsjedništvo HDZ-a u ponedjeljak, u utorak opet sastanak vladajuće koalicije, pa sabor, u četvrtak ćemo to predstaviti na Odboru i onda ćemo u petak to izglasati", rekao je jučer prilično optimistični Plenković.

Time bi Plenković sebi kupio vremena, a ne treba zaboraviti da se bliže ljeto i Svjetsko prvenstvo. Koliko god to banalno zvučalo, tada se javnost manje bavi politikom. Ako u srpnju uspije kakva-takva nagodba oko Agrokora, sigurno je da će premijer to pokušati predstaviti kao veliku svoju pobjedu i time kupiti još malo vremena. Ako dotad izdrži.

U svakom slučaju, sjena Martine Dalić nad Plenkovićevom vladom nadvijat će se do zadnjeg dana. Ma kad god taj dan bio."


KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Ova tzv. vlada je zapravo kriminalna organizacija koja na celu sa svojim sefom Plenkovicem krsi Zakon i Ustav gdje god to stigne. U dvije godine nizale su se afera za aferom u tjednim razmacima. Svaka ta afera imala je elemente kaznenog djela.

Ako su se clanovi prijasnjih vlada (za sada) izvukli i nisu zavrsili u bajbukani ovoj vladi to nece uspjeti. Nakon pada ove vlade, slijedice kaznene prijave protiv clanova koji su bacili u sjenu i najvece mafijaske organizacije. Unistili ste nam Domovinu i odstupite. Odgovarajte za krsenje zakona i kaznena djela koja ste pocinili.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:



Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  


1 komentar:

  1. Herr Plenkowich ist ein korumptierter und kriemineler politiker und must prozesuiert werden. Rr ist nicht der einziger. Die ganze Regiierung ist korumpiert und die ganze Rechchawalt

    OdgovoriIzbriši