Samstag, 19. Mai 2018

Hrvati, dijelite dalje! Nova, zastrašujuća reforma Plenkovićeve vlade + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 18.05.2018

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hrvati-dijelite-dalje-nova-zastrasujuca-reforma-plenkoviceve-vlade-1165246/

"”Probudimo se već jednom”, poručio je nedavno osječki liječnik Dražen Gorjanski govoreći o 25 godina prednosti privatnog zdravstva pred javnim, što po njemu nije istina. Štoviše, kako je rekao u jednom od svojih posljednjih javnih nastupa istina je posve oprečna jer javno zdravstvo ne samo da je pripadnije i učinkovitije već je jefitinije i naprednije.

Nije čudno da je doktor Gorjanski ovako glasno pozvao narod da se probudi, jer nedavno je u javnu raspravu upućen novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji je stasao u radionici Milana Kujundžića. Riječ je o zakonu kojim se predviđa privatizacija primarne zdravstvene zaštite. U stilu aktualnog ministra, mnogo toga još uvijek nije do kraja jasno te se tako niti ne zna koje bi liječničke djelatnosti morale i mogle ostati u domu zdravlja, a novi zakon primjerice predviđa da pedijatar može, ali i ne mora više biti sastavni dio domova zdravlja.

U takvoj situaciji djecu preuzimaju liječnici obiteljske medicine, što je, posve opravdano, diglo pedijatre na noge. Kronično ih nedostaje što zbog odlazaka u inozemstvo, što zbog odlazaka u mirovinu, a ova zakonska odredba dodatno bi ugrozila njihov opstanak pa i dignitet. Iz prijedloga zakona nije jasno trebaju li u domu zdravlja biti primjerice stomatolozi ili pak ginekolozi pa se tako hrvatski građani s pravom mogu zapitati u kojem smjeru ide naš zdravstveni sustav, a da nam se ne piše dobro svjedoči i činjenica kako je Gorjanski zbog prijedloga Zakona pisao otvoreno pismo ministru.

O ozbiljnosti situacije dovoljno govori činjenica kako je svoj potpis na spomenuto pismo stavilo preko 350 doktora i predstavnika udruga pacijenate te ravnatelja domova zdravlja. U pismu se bez uvijanja postavlja način privatiziranja primarne zdravstvene zaštite do kojeg, evidentno, prema prijedlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti dolazi. Prema nacrtu zakona, privatne ordinacije u domovima zdravlja ne bi trebale biti samostalni poduzetnici već će ugovorno poslovati s HZZO-om koji im pokriva plaće i troškove poslovanja, a dodatno im se isplaćuju i odrađene usluge. Ambulante će moći zarađivati i privatnim poslovanjem, što pak prema riječima Gorjanskog znači da bi se tu radilo o privatnicima na državnim jaslama pa je ta privatizacija sama po sebi ‘uhljebistanska’ i pomalo nejasna.

Privatizaciju ovaj ugledni osječki liječnik naziva opasnom te napominje kako bi građane trebalo pitati što o tome misle i slažu li se s privatizacijom zdravstva, budući da su oni stvarni vlasnici javnog zdravstva, a ne država i Vlada. Liječnici željni privatizacije ne bi po Gorjanskom trebali biti zakinuti, jer uvijek mogu osnovati privatnu ambulantu i zaplivati poduzetničkim vodama. Inače, nedavno se povodom ovog prijedloga zakona oglasio i Kujundžić koji je rekao da bi isti trebao biti usvojen prije ljeta. Građane je uvjeravao kako će to donijeti korist kako pacijentima tako i liječnicima, a usto je poručio i kako je zdravstvo privatizirano prije 20 godina."


KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Covijek koji je proveo cijeli Domovinski rat po raznim specijalizacijama od Njemacke do Amerike, koji je prodao svoju vlastiti stranku "Hrvatska zora" za ministarsku fotelju  trebao bi se sada brinuti o zdravlju Hrvatskog naroda?!

Uvodjenje u Domovinu dvije vrste medicine, jednu za bogate, a drugu za siromasne zabija se zadnji cavao u lijes socijalnog sistema Republike Hrvatske.

Socijalna nepravda, razlika izmedju vecine siromasnih i malog dijela ultra bogatih u Republici Hrvatskoj pokazuje da "Imamo Hrvatsku"!

200 najbogatijih obitelji ce moci ici privatnom doktoru i platiti svoje usluge bez problema. A sto je sa 3.800,000 gradjana koji ne spadaju u "200 najbogatijih"?

Da li ce oni po 5 godina cekati na ultrazvuk i MRT? Ili ce otici seoskom vracu da im smijesa trave i izlijeci ih?

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen