subota, 5. svibnja 2018.

NE ODUSTAJU OD UPLITANJA: Branitelji oformili ‘znanstveni tim’ i tvrde: ‘Kurikul povijesti namjerno je protuhrvatski!’ + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "net.hr", 04.05.2018

https://net.hr/danas/hrvatska/ne-odustaju-od-uplitanja-u-obrazovanje-branitelji-oformili-znanstveni-tim-i-tvrde-kurikul-povijesti-namjerno-je-protuhrvatski/

"Tvrdeći da se u cijelom kukrikulu povijesti za osnovne i srednje škole Domovinski rat spominje tek u jednoj rečenici, tzv. Znanstveni tim Braniteljskog portala zatražio je rekonstrukciju čitavog kurikula te pozvao branitelje da reagiraju na tu, kako kažu, prevaru i subverziju

U cijelom Nacionalnom kurikulu nastavnog predmeta Povijest za osnovne i srednje škole povijest Domovinskog rata spominje se samo jednom – tvrde ljudi koji stoje iza tzv. Znanstvenog tima Braniteljskog portala.
“Zaprepastili smo se! U tom predmetu praktički nema povijesti Domovinskoga rata! O tome ovime obavještavamo hrvatsku javnost, povjesničare, ustanove, Vladu i sve hrvatske branitelje i sve braniteljske udruge”, stoji u tekstu na Braniteljskom portalu.


Pisali premijeru i ministrici, ali odgovore nisu dobili

Spomenuti tim (ne navodi se tko su članovi istoga, nap.a.) podsjeća na izjavu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak da će povijest Domovinskoga rata biti napisana u skladu sa saborskom Deklaracijom o Domovinskom ratu te ističe kako su s tim u vezi poslali upite i zahtjeve premijeru Andreju Plenkoviću i ministrici Divjak, ali da odgovore nisu dobili. Upozoravaju da je riječ o kurikulu koji je ostao iz vremena kada je na čelu Eskpertne skupine za provedbu kurikularne reforme bio Boris Jokić.
Povijest Domovinskog rata, ističu, trebala se učiti u osmom razredu osnovne škole i u četvrtom razredu gimnazije. U osnovnoj školi nastava povijesti provodi se kroz ukupno 70 nastavnih sati tijekom školske godine, odnosno dva nastavna sata tjedno. U samom kurikulu, u Cjelini 8.4 stoji sljedeće: “Hrvatska nakon 1945.: socijalistička Jugoslavija, samostalnost i Domovinski rat obrađuje ključne političke, gospodarske i društvene događaje i procese iz hrvatske povijesti druge polovice 20. stoljeća i početka 21. stoljeća. Teme za dublju obradu su Hrvatska u drugoj Jugoslaviji, nastanak i razvoj samostalne Hrvatske, Domovinski rat te demokratski procesi i uključivanje u europske i svjetske integracije.”
S druge strane, upozoravaju da se u kurikulu povijesti za gimnazije Domovinski rat uopće ne spominje, odnosno da se cijela povijest Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države spominje u samo jednoj rečenici na svih 156 stranica kurikula.

Smetaju ih referencije Nevena Budaka i stručnjaka iz Srbije

Istom Znanstvenom timu smeta i popis referencija na kraju kurikula, odnosno činjenica da je pet referencija na kurikul dao Neven Budak za kojeg  pišu da je “glavni organizator reforme (strateg)”, a smeta ih što su referencije dali i stručnjaci iz Srbije.
“Svaka čast srpskim stručnjacima, ali da se na njihovima radovima zasniva kurikul hrvatske povijesti, stvarno je prevršilo svaku mjeru jugonostalgičarstva”, kažu pitajući se “gdje su hrvatski pedagozi, edukatori i povjesničari” te Centar za istraživanja Domovinskoga rata i Hrvatski institut za povijest.
Isti Znastveni tim, pozivajući se na uputstvo iz samog kurikula da “u svim razredima srednjoškolskog obrazovanja (izuzev prvog razreda gimnazije) učitelj mora voditi računa o ravnomjernoj zastupljenosti sadržaja iz hrvatske i svjetske povijesti” traže, kao prvo, da “u svim razredima osim prvoga razreda gimnazije zastupljenost hrvatske i svjetske povijesti bude pola – pola! Također traže da za hrvatsku povijest treba napisati i ishode i sadržaj jednako opširno i detaljno kao za cijelu svjetsku povijest!

“Ako se državi ukrade povijest, onda ona mora propasti”

Na koncu traže da se u sadržaj predmeta Povijest među ostalim uvede i učenje o počecima stranačkoga života u Hrvatskoj, narodnom pokretu pod vodstvom Franje Tuđmana, donošenju novoga (nekomunističkoga) Ustava, referendumu o samostalnosti, zatim o srpskoj pobuni i agresiji; okupaciji, uništavanju i zločinima nad hrvatskim civilima; stvaranju hrvatske vojske i oslobađanju okupiranih teritorija; borbi za konstitutivnost hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini te obnovi porušene Hrvatske.
“Ako se jednoj državi može ukrasti povijest, kao što je u ovom kurikulu učinjeno Hrvatskoj, onda ta država mora propasti”, poručuju te pozivaju branitelje i braniteljske udruge da žurno reagiraju na prevaru i subverziju. Također traže rekonstrukciju cijeloga kurikula, odnosno svih predmeta u svim školama, tvrdeći da je rađen  netransparentno i. da su otkrivene prevare pri izborima izrađivača te dobivene negativne recenzije.
“Tvrdimo, a na vlastitom primjeru predmeta Povijest, odnosno povijesti Domovinskoga rata, da je kurikul napravljen namjerno protuhratski”, kažu."

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Vecina clanova Vlade RH su bili milijunima svjetslosnih godina udaljeni od Domovinskog rata, a ini koji su u njemu sudjelovali danas kao ministri podrzavaju "antihrvatsku vladu" briselskog poslusnika.

Narod koji se srami svoje povjesti je ucinio nesto lose. Da li je lose braniti Dom kada te netko napadne. Ne da je lose, vec je to i obaveza. 

Antihrvatski orjentirana vlada zatire sve sto je Hrvatsko u Domovini. Premijerov otac (rezervni major JNA) i majka "vojna lijecnica" su od premijera "Andreja" - rusko, ukrajinskog imena budili i razvijali "jugoslavenstvo".  Pocetkom rata u Domovini andrejev otac emigrira u Sloveniju u kojoj jos i danas zivi. 

I Hrvatski narod pokloni povjerenje u vodjenju drzave osobi koja je provela preko 20 godina uBriselu, gdje su ga svaki dan ucili kako treba izbrisati narode i nacije u Europskoj uniji.

I na kraju, kratko i jasno, djecu treba uciti u skolama o Domovinskom ratu da znaju ako nas ponovo netko napadne da se ne brani Domovina u skladistu, Briselu, Stuttgart & München bojnoj vec na podrucju Republike Hrvatske, zemlje Hrvatskog naroda.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:



Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar