utorak, 8. svibnja 2018.

Osječanka se bez odjeće sunčala na balkonu, susjedu zasmetala golotinja: "Kazna je do 750 kuna" + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "index.hr", 07.05.2018

"JEDAN Osječanin javio se ovih dana redakciji Glasa Slavonije mailom u kojemu ih je obavijestio o jednoj djevojci koja se gola sunčala na balkonu i usput ih upitao je li tako nešto uopće zakonito.

Osječaninu je zasmetao taj čin pa je redakciji poručio kako se djevojka sunča gotovo svaki dan i dodao kako to nije primjereno jer preko puta žive obitelji s malom djecom.

"Djeca moraju gledati golotinju"

"Gotovo svaki dan može se vidjeti kako se u susjednoj zgradi na balkonu gola sunča jedna djevojka. To nije prikladno, s obzirom na to da preko puta žive obitelji s malom djecom. Kad god djeca iziđu na balkon, moraju gledati golotinju pa me zanima je li to prema našem zakonu zabranjeno", napisao je.

Kako piše Glas pozivajući se na PU osječko-baranjsku, policija kažnjava zbog prekršaja vrijeđanja ili omalovažavanja moralnih osjećaja građana. Prema članku 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, za takav čin predviđena je novčana kazna u iznosu od 50 do 200 DEM, odnosno u protuvrijednosti domaće valute okvirno od 185 do 750 kuna.

"Moral shvaćamo kao općeprihvaćeni standard društvenog ponašanja, tako da radnja prekršaja u pravilu predstavlja ponašanje koje znatnije odstupa od stavova sredine u kojoj se odvija. U praksi to je najčešće obavljanje fizioloških potreba na javnome mjestu, kao i razgolićavanje", poručila je policija.

Balkoni su takozvana fiktivna javna mjesta

Iako većina smatra kao su balkoni i terase privatne, policija smatra da u određenom trenutku mogu postati i javna mjesta, nazvana “fiktivna javna mjesta”. Kako je policija odgovorila Glasu, javnost takvih mjesta prosuđuje se prema posljedici koja je nastupila, što znači da radnju ondje čini dostupnom javnosti.

"Izložena je pogledima javnosti ili je posljedica radnje nastupila na javnome mjestu, a što može biti i glasna glazba iz stanova ili kuća koja se čuje na ulici i slično", poručila je policija.

Dodali su i kako je na području PU osječko-baranjske prošle godine evidentirano šest prekršaja vrijeđanja ili omalovažavanja moralnih osjećaja građana, a godinu prije 18, a dodali su i kako se svi prekršaji nisu odnosili na golotinju."


KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Saborski zastupnici koji nedavno usvoje "Istambulsku konvenciju", te predhodno donesu zakon po kome je zabranjeno suncanje na vlastitoj terasi ili balkonu!?

Kako to uopce ide zajedno?

Najprije se dozvoli rodna ideologija, homoseksualnost, biseksualnost, transseksualnost, a onda se netko kazni zbog skinutih gacica na vlastitom balkonu.

Politicari su u cijelom svijetu igubili vrijednost, ali to sto su uspjeli hrvtaski politicari je za ginesovu knjigu rekorda.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:



Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar