utorak, 15. svibnja 2018.

Političari složni: Prijedlog građanske inicijative je ''promašen i opasan za Hrvatsku'' + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa onlineportala "dnevnik.hr", 28.04.2018

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/politicari-slozni-prijedlog-gradjanske-inicijative-narod-odlucuje-je-promasen-i-opasano-za-hrvatsku---515395.html

"Građanska inicijativa ''Narod odlučuje'' objavila je referendumsko pitanje. Ako se pita njih, manjinci više ne bi mogli glasovati o Vladi i proračunu. Političke stranke žestoko osuđuju ovakvu najavu.

Građanska inicijativa ''Narod odlučuje'' želi promijeniti izborni sustav. Cilj im je smanjiti broj saborskih mjesta na najviše 120, manjincima na šest. Traže smanjenje izbornih jedinica na 10, a izborni prag na četiri posto. Žele tri preferencijalna glasa bez praga.


"Ulazak u Sabor je determiniran isključivo po principu preferencijalnih glasova birača, a ne na kojoj se poziciji nalazi određeni kandidat na listi koju je odredio šef stranke", rekao je Zvonimir Troskot koordinator građanske inicijative ''Narod odlučuje''.

Traže i dopisno ili elektroničko glasovanje za državljane izvan Hrvatske. Ali i ograničavanje manjinaca kada se glasuje o povjerenju Vladi i donošenju državnog proračuna.
"Dio su posebne izborne jedinice koju čini cijela Hrvatska i time im je omogućeno da njihov glas vrijedi deseterostruko više nego glas ostalih birača u Hrvatskoj. Stoga je ova mjera ustavnopravna kojom se omogućuje očuvanje demokratičnosti i jednakopravnosti", pojašnjava Marija Burazer ideju građanske inicijative.

Stranke su složne - osuđuju ograničavanje manjina. "Mislim da su prava nacionalnih manjina nešto što se ne smije smanjivati. To su nekakvi standardi koje smo dostigli i nije dobro na takav način razmišljati", istaknuo je Lovro Kuščević, ministar uprave.
"Mislim da je u tom slučaju velika šansa da Ustavni sud sruši jednu takvu referendumsku inicijativu zbog tog konkretnog pitanja", kaže Ivan Vilibor Sinčić, saborski zastupnik Živog zida.

"Vidljivo je da je ona u jednom dijelu usmjerena za smanjenje manjinskih prava. Kroz jedan skriveni način pokušava se povećati udio dijaspore kroz ukupno smanjenje broja zastupnika što je zamotano u celofan većeg udjela preferencijskih glasova", razotkrio je Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a.

"Inicijatori čim pokažu da su im manjine problem u svemu ovome onda sve postaje besmisleno. Zato smatramo da je ovo promašeno i opasno za Hrvatsku", rekao je Tomislav Stojak iz HNS-a.
S druge strane, ministar Kuščević priznaje: "Izborni zakon kao i svaki može biti bolji i da se o tome razgovarati. Međutim o tome će ministarstvo uprave i Vlada vrlo brzo raditi jedan izborni zakon."

SDP ponukan ovakvom inicijativom ponovno zaziva ustavne promjene. "Koje bi na bolji način regulirale referendumsku materiju. Mislim da bi bilo dobro da parlamentarne stranke razmotre tu inicijativu", rekao je Arsen Bauk.
"Bilo bi dobro da imamo nekoliko referenduma godišnje ili na jedan dan ili u sklopu nekih izbora lokalnih ili parlamentarnih da građani odlučuju o nekoj temi", kaže Sinčić.

A Troskot kaže kako je cilj inicijative stati na kraj neprincipijelnim koalicijama "najvećih stranaka u Hrvatskoj sa strankama poput HNS-a gdje im se po stranačkom partnerstvu dodjeljuju izvršne pozicije".
"Nije teško primijetiti da oni predlažu snižavanje izbornog praga, a nitko od njih nije u Hrvatskom saboru zastupljen niti može preći pet posto", primjećuje HNS-ovac Stojak.
Akcija prikupljanja potpisa kreće 13. svibnja i trajat će dva tjedna. Da bi do referenduma došlo, organizatori moraju prikupiti oko 380 tisuća potpisa.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr"

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Parlamentarna diktatura koja je naslijedila komunisticku diktaturu u Domovini pokusava na sve moguce nacine ocrniti, a potom i sprijeciti referendum Hrvatskog Narodakao koji je jedini istinski nacin demokratskog odlucivanja.

28 godina je tzv. parlamentarna demokracija pila krv Hrvatskom Narodu. Rezultat je 200 superbogatih porodica, gomila siromasnih i raseljena Domovina.

Hrvatski politicari su paraziti koji zive na kozi vlastitog naroda. Jedan dobar dio ih je nezaposlen. Uopce nigdje ne rade nego sisu parlamentarnu placu. 

Kako netko moze bit zastupnik u Saboru ako nema posao i nije zaposlen u privatnom ili drzavnom sektoru??

Da li je Hrvatski Narod birao nezaposlene propalice da odlucuju o njegovoj sudbini??

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:



Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  


Nema komentara:

Objavi komentar