subota, 5. svibnja 2018.

SABORNICA PRAZNA, KARTICE OVJERENE: VARAJU LI ZASTUPNICI S ELEKTRONSKOM EVIDENCIJOM? U Saboru sjedilo 29 zastupnika, a sustav zabilježio da ih je 106 + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "jutarnji.hr.", 05.05.2018

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sabornica-prazna-kartice-ovjerene-varaju-li-zastupnici-s-elektronskom-evidencijom-u-saboru-sjedilo-29-zastupnika-a-sustav-zabiljezio-da-ih-je-106/7319991/


"Varaju li neki saborski zastupnici - dolaze li na Markov trg samo “cvikati” kartu na ulazu, a nakon toga nestanu u nepoznatom smjeru? To se pitanje nametnulo ovaj tjedan, kada je postalo očigledno da je sabornica pusta i da tek svaki peti zastupnik dolazi na posao, a u nekim trenucima ima više posjetitelja nego zastupnika.
Na ulazu u Sabor postoji elektronska evidencija ulazaka i izlazaka - koja bi trebala kontrolirati dolazak saborskih zastupnika na posao. No pokazalo se da postoji golema diskrepancija između službene evidencije i aktivnosti u sabornici. U petak u 11.15 sati u sabornici smo izbrojili 29 zastupnika: Gordan Maras, Željko Jovanović, Boris Lalovac, Predrag Matić, Franko Vidović, Vedran Babić, Branko Grčić, Bojan Glavašević, Alen Prelec, HDZ-ovi Branko Bačić, Vesna Bedeković, Josip Đakić, Grozdana Perić, Josip Borić, Ivan Šuker, HSS-ov Mladen Madjer, Željko Lenart, mostovci Božo Petrov, Nikola Grmoja, Marko Sladoljev, HNS-ov Stjepan Čuraj, Ivica Mišić, GLAS-ova Anka Mrak Taritaš, Goran Aleksić iz Snage, Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida te SDSS-ov Milorad Pupovac i Veljko Kajtazi iz Kluba nacionalnih manjina… Iako zastupnici dolaze i odlaze i ta jedna slika nije pouzdana, dinamika i brojno stanje Sabora nije se bitnije mijenjalo. To se nikako ne bi moglo zaključiti po službenoj evidenciji na stranicama Sabora na kojima je jučer, na jedan od gorih i pustijih dana, prijavljeno da je 106 zastupnika došlo na posao. Među njima su i oni koje jučer nismo uspjeli ni čuti ni vidjeti, primjerice Krešo Beljak, Tomislav Saucha, Joško Klisović, Sabina Glasovac, Zlatko Hasanbegović, Andrija Mikulić, Igor Dragovan, Branimir Glavaš, Slaven Dobrović, Hrvoje Zekanović, Franjo Lucić, Branimir Bunjac, Miro Bulj - on je bio na demonstracijama u Splitu protiv Vlade... U srijedu su se zastupnici brojili na prste, nije ih bilo više od 21, a svejedno saborska evidencija bilježi da ih je čak 114 uredno došlo u Sabor. U četvrtak opet prazna sabornica, s ne više od tridesetak zastupnika, a u evidenciji 119. Jedino opravdanje za nedolazak u Sabor imaju za srijedu i četvrtak Željko Reiner, Marijana Balić i SDP-ov Damir Mateljan. Doduše, ostale ispričnice dostavljaju se šefovima klubova koncem mjeseca.
Ne ulaze u sabornicu
Zanimljiv je slučaj HDZ-ova Mire Kovača. On se našao na dva popisa: i kao prisutan zastupnik i kao službeno odsutan! Sam je bio iznenađen kad smo ga upitali koja je kolona točna i što bi mogao biti uzrok dvostruke evidencije: “Ne znam kako je to moguće. Nisam nikome javio da ću biti odsutan. Inače, kad idem na put ili imam obvezu, javim u tajništvo i ispričam se. Bio sam na sjednici, i u sabornici, odradio par sastanaka, a potom krenuo put juga, prema Splitu gdje imam predavanje”.
Neki od zastupnika priznali su da nisu ni ulazili u sabornicu, neki su, pak, tvrdili da jesu.

HSS-ov Krešo Beljak rekao je da je jučer bio u Saboru, ali ne i u sabornici: - Doduše, kratko, obavio sam par kava i otišao na kavu s bivšom premijerkom, to lako možete provjeriti. Sabor je stvarno postao mjesto duhova. Nije mogla doći većina HDZ-ovaca, pa onda valjda i nitko drugi nije htio.
SDP-ova Sabina Glasovac rekla je da je sva tri dana bila u Saboru i imala različite odbore, ali da mora priznati kako je bilo “dosta pusto po hodnicima”. “Jedino danas nisam stigla na odbor u 9.30 jer sam čekala majstora za kvar u kupaonici, ali došla sam kasnije”, dodala je.

Zlatko Hasanbegović ovako je proveo radni dan: “Bio sam na radiju kod Togonala i od 11 do 12.30 u svom saborskom brlogu. Nakon toga prošetao sam preko Cvjetnog trga, popio kavicu u PIF-u, svratio do Gavelle pa sinu odnio violinu u školu, popio još jednu kavicu u svom kafiću u Frankopanskoj, pročitao Ivanku Tomu, otišao kući, drugog sina ispitao grčki, pojeo juhicu i malo prilegao. Zaspao sam pola sata čitajući intervju Hrvoja Hribara u Expressu, nakon toga razgovarao s vašim kolegom Ciglom o Jasenovcu i sad vam pišem poruku...”

SDP-ovac Joško Klisović tvrdi da se uredno registrirao svaki put u posljednja tri dana. Branimir Bunjac ustvrdio je da dolazi na apsolutno svaku sjednicu od saziva pa nadalje. “Tko nije bio, lako se provjeri preko kartice.”
Andrija Mikulić kaže da je u četvrtak i petak bio u Saboru, samo u srijedu nije jer je predsjedao sjednicom zagrebačke Gradske skupštine: “A posljednja dva dana u Saboru nisam na sjednicama mogao sjediti po cijeli dan jer sam imao i odbore i konzultacije.”
Siti isprika
Predsjedniku Kluba HDZ-a Branku Bačiću dozlogrdilo je ovaj tjedan objašnjavati zašto mu nema kolega. Još u srijedu ih je branio tvrdeći kako “cijelu raspravu tijekom jutra vode zastupnici HDZ-a. Više od 30 zastupnika HDZ-a je prošlo kroz sabornicu”. No Bačić je naglasio da ne može opravdavati ničiji nerad i da odgovorni zastupnici trebaju biti u sabornici u 9.30 sati. Smatra da pustoš nema veze s Poslovnikom. Kaže kako je u nezavidnoj situaciji jer “on koji je po cijele dane u Saboru tumači gdje su oni kojih nema” i dodaje da više neće biti tako.

Inače, jučer je bila samo jedna sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te presice nezavisnog Miranda Mrsića, Živog zida, Gorana Aleksića i Mosta. No te obveze ne traju u principu dulje od pola sata.
HDZ je računao s tim da će zastupnici sami produljiti praznike nakon Prvog maja. U rasporedu u kojem se na saborskim stranicama svaki petak najavljuje plan aktivnosti za sljedeći tjedan i nije bilo zakazanog glasanja. Glasanje petkom, doduše, nije sveto pravilo, a može se očekivati da će se preskakati i češće - nakon što je Hrvoje Zekanović okrenuo leđa većini, ona je spala na 77 zastupnika i nije je lako vidjeti.

Jednima je za markiranje kriv Poslovnik, kako drži politički tajnik Nikola Grmoja, drugi se žale na gužvu u prometu, a treći se opravdavaju obvezama u lokalnim sredinama. Mostov Miro Bulj prvi je upozorio da neki zastupnici možda varaju i krše pravila tako što samo uđu, prijave se i odmah odu. - Svaki klub dobro zna tko je od kolega došao, a tko nije. No kako je moguće da su evidentirani, a nitko ih ne vidi - jedino ako im netko štanca iskaznice, ali to bi stvarno bilo strašno - rekao nam je jedan HDZ-ovac."


KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Ne-dolazak saborskih zastupnika na sjednica pokazuje koliki je njihov interes za Hrvatski narod koji ih hrani i oblaci. Jedan dobar dio zastupnika nema nikakav posao (nezaposleni zastupnici) pa im je saborsko zasjedanje jedina obaveza koju imaju u zivotu. Oni koji imaju posao mogu doci na svako zasjedanje jer ih poslodavac taj dan mora pustiti sa posla.

Potpuna nezainteresiranost za Hrvatski narod, potpuna ravnodusnost prema problemima koji lome svakodnevno Hrvatski narod, potpuna apatija prema Hrvatskom narodu su pravi razlozi za nedolazak zastupnika na sjednice Sabora.

Ako zastupnici "cvikaju" kartice, a nakon toga "ispare" jasno da se radi o kaznenom djelu. Medjutim vi danas mozete sjediti u Saboru i ako ste osudjeni za kazneno djelo. Nas Sabor rado prima i kriminalce. Sve sto je nas narod u zadnjih 28 godina od politicara "progutao", varanje na karticama je "prava sitnica"!

Ono sto sam siguran, da su sutra drzavni izbori, Hrvatski narod bi ponovo glasao za navedene politicke parazite koji zive jedino od i na grbaci vlastitog naroda. Taj fenomen ja ne mogu objasniti.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:



Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar