Samstag, 5. Mai 2018

Sve manje radnika, a sve više penzića: Sustav će se srušiti + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "24sata.hr", 05.05.2018

https://www.24sata.hr/kolumne/u-27-godina-364-000-radnika-manje-i-515-000-penzica-vise-572212?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=572212&utm_campaign=24sata+Facebook+status

"Iako je rat uzrok gubitka radnih mjesta, stradanja gospodarstva i ljudi, povećanja umirovljenika i gubitka radnih mjesta, on je ipak završio prije 23 godine, a loši trendovi su samo nastavili.
 
 Nakon godina borbe s nezaposlenošću i krize, Hrvatska se sad suočila s manjkom radnika. U problemu smo kad je kriza, u problemu smo kad kriza prođe. Specifična je to formula zemlje. Zaposleni su izvor baš sveg rasta i najvažnija kategorija koju treba promatrati u silini statističkih podataka. A kako to izgleda u 27 godina? Imamo 364.000 zaposlenih i onih koji plaćaju doprinose i poreze manje, a 515.000 umirovljenika više nego 1991. godine. Ukupno smo izgubili u tom razdoblju više od 600.000 stanovnika.

A proračun i državna potrošnja su se više nego udvostručili. Jasno je da takav put ne može biti održiv.
Kad je HDZ bio u oporbi, prozivao je SDP zbog iseljavanja, dok su oni to relativizirali slobodom kretanja u EU. Sad je situacija obrnuta. I dok se lako nalazi opravdanje za sebe, Vlada nema pojma tko se kamo iselio, kakva je obrazovna struktura, što bi ti ljudi uradili da se vrate. Ne znaju niti kakva je dobna struktura, imaju li imovine i obitelji u Hrvatskoj, koliko često se vraćaju. Bez tih podataka sve se svodi na lamentiranje i praznu političku priču a da se ništa nije uradilo.

Nitko si nije dao truda napraviti istraživanja, popisati iseljene u zadnjih 10 godina. Na osnovi toga stvarati neku strategiju. Nije si dao truda niti imati bilo kakvu mjeru poticanja useljavanja. Sad tek radimo i demografsku strategiju.
Iako je rat uzrok gubitka radnih mjesta, stradanja gospodarstva i ljudi, povećanja umirovljenika i gubitka radnih mjesta, on je ipak završio prije 23 godine, a loši trendovi su samo nastavili. I onda kad vladajući kukaju da rastu stranke koje šire prazan populizam, trebaju se sjetiti što su uradili. I pokušati napokon to ispraviti umjesto kukati nad svojom sudbinom.
Jer bez dovoljno zaposlenih ljudi, cijeli sustav se ruši."

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Sadasnja vlada kontinuirano "lazno" informira gradjane o stvarnoj socijalno-ekonomskoj situaciji u Domovini. Novac mirovinskog sustava uplacen je u 5 tvrtki Agrokora. To bankari nazivaju "investicijskim ulaganjem". Vuk je pojeo magare i novca nema.

Mirovine se u Hrvatskoj isplacuju iz drzavnih kredita i novca koje Hrvatsko Iseljnistvo svakog dana salje ili trosi u Domovini. Mirovine se isplacuju i iz poreza na inozemne mirovine koji iznosi 40%.

Sustav koji zivi od kredita i "donacija" nikada nije bio odrziv.

Da bi mirovinski sustav bio odrziv mora biti omjer 1:1.  Znaci na jednog zaposlenog jedan umirovoljenik. U Hrvatskoj je omjer 1:4, na jednog zaposlenog dolazi 4 umirovljenika. Toliko o odrzivosti Hrvatskog mirovinskog sustava.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen