srijeda, 27. lipnja 2018.

S POSLA U GROB? MINISTAR RADA IZJAVIO: ‘Cilj Vlade je da se radni vijek od 30 godina staža produži’ + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "net.hr", 27.06.2018

https://net.hr/danas/hrvatska/s-posla-u-grob-ministar-rada-izjavio-cilj-vlade-je-da-se-radni-vijek-od-30-godina-staza-produzi/?utm_source=Facebook&utm_medium=post&utm_campaign=NetSocialFeed#

"“Cilj mirovinske reforme da imamo više godina radnog staža kako bi osigurali dugoročnost mirovinskog sustava”, rekao je ministar

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić istaknuo je kako se trenutno iz proračuna zbog deficita mirovinskog sustava nadoknađuje 17 milijardi kuna, te kako je cilj Vlade da se radni vijek od 30 godina staža produži, te “da se sa 67 godina ide već od 2031.”.
Na pitanje što nas čeka s mirovinskom reformom i kada se donosi konačna odluka, ministar je prije sjednice Vlade izvijestio kako će “danas prema Povjerenstvima imati prijedlog kostura cjelovite mirovinske reforme”.

Ministar: Želimo osigurati povećanje mirovina

“Cjelovita mirovinska reforma ima za cilj osigurati dugoročnu održivost sustava, ali isto tako povećanje i adekvatnost mirovina; ono što želimo napraviti je da osobama damo izbor da se nakon umirovljenja vrate u prvi stup i ostvare dodatak od 27 posto”, pojasnio je Pavić. Kako je dodao, “time se cilja cjelovito riješiti dodatak od 27 posto, ali za one koji u sljedećih deset, 15, 20 godina nisu dovoljno kapitalizirali štednju u drugom mirovinskom da ostvare veće mirovine”.

“Osigurat ćemo za postojeće, a i za buduće umirovljenike da mogu raditi, ne samo oni koji su do sada bili s punim stažem, dakle sa 40 godina, a takvih je samo 20 posto, već oni koji idu u prijevremenu mirovinu, moći će raditi četiri sata i primati punu mirovinu”, rekao je Pavić.

“Ono što bih svakako htio podsjetiti je da je samo 20 posto trenutnih umirovljenika odradilo puni radni staž, da je trenutačno deficit mirovinskog sustava, odnosno da iz proračuna nadoknađujemo 17 milijardi kuna i da je stoga cilj Vlade, da 30 godina staža koje je premalo – produljimo”, najavio je Pavić. “Upravo zato ćemo i ići s prijedlogom da se produlji radni vijek i da se sa 67 godina ide već od 2031.”, napomenuo je.

Cilj je više godina radnog staža

Upitan znači li to da će se duže raditi, odgovorio je kako je “cilj mirovinske reforme da imamo više godina radnog staža kako bi osigurali dugoročnost mirovinskog sustava, a najbolje osiguranje dugoročnosti mirovinskog sustava su i brojke zaposlenih koje rastu”.
I Eurostat i Državni zavod za statistiku pokazuju da imamo 71.000 više zaposlenih u prvom kvartalu ove godine nego prošle, podaci su s kojima raspolaže ministar Pavić. Zaključio je kako “omjer umirovljenika i osiguranika raste i to su podaci koji itekako vesele”."


KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Model koji su prije vise godina u njemackoj uveli socijaldemokrati - rad do 67 godina, a objerucke ga prihvatili njemacki demokrscani & Co garantira mnogim zanimanjima model "Sa posla na groblje".

Profesori, politicari, drzavni cinovnici i slicni njima mogu radit do 67. A sto je sa gradjevinskim radnicima, medicinskim sestrama, njegovateljicama, radnicima na poljoprivredi i u sumi?

Plenkoviceva vlada koja funkcionira po antihrvatskom modelu i modelu "superhika" i ovdje pokusava satrati Hrvatski narod. Hoce li im to uspjeti?

Pazite s kim bankarite! (:

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Hrvatske, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim u Koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:



Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  


Nema komentara:

Objavi komentar