Samstag, 21. Juli 2018

Država zaposlenicima uništene splitske tvrtke naplatila porez na plaće koje nikad nisu dobili! + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "slobodnadalmacija.hr", 18.07.2018

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/556411/drzava-zaposlenicima-unistene-splitske-tvrtke-naplatila-porez-na-place-koje-nikad-nisu-dobili

"Na kućne adrese skupine bivših radnika splitskoga "Konstruktor-inženjeringa", nad kojim je krajem prošle godine otvoren stečaj, a zaposlenici su bez zarađenih plaća upućeni na Zavod za zapošljavanje, posljednjih dana lipnja Porezna uprava poslala je "čestitke" u obliku rješenja za 2017. godinu, kojim im je otela dio skromnih prošlogodišnjih primanja.

Poreznici su se dosjetili da obračunati porez na dohodak na neisplaćene plaće, umjesto od tvrtki, naplate od radnika. Bez obzira što radnici taj novac nisu dobili. I što je ista porezna uprava taj obračunati, a nenaplaćeni porez u konkretnom slučaju prijavila kao tražbinu u stečajnom postupku uništene splitske tvrtke.

Da se ne radi samo o ispraznoj priči i praksi kakvu poreznici do sada nisu primjenjivali, na svom primjeru potvrdila nam je jedna bivša zaposlenica "Konstruktora". Na njezinu poreznom rješenju navedeno je da je tijekom 2017. godine ostvarila dohodak od nesamostalnog rada u iznosu od 35.481 kunu. To su zapravo njezine plaće koje su obračunate i samo djelomično isplaćene. Na njezin račun sjele su 15.332 kune, a razliku od 20.149 kuna nije dobila. Isplata toga iznosa je upitna, a ako ga i dobije, tko zna kada će se to dogoditi. U istoj 2017. godini ta je radnica ostvarila drugi dohodak u iznosu od 16.590 kuna, koji joj je i isplaćen. Na taj dohodak obračunat je i poreznicima je uplaćen porez i prirez u iznosu od 4300 kuna.

Donoseći privremeno porezno rješenje za 2017. godinu poreznici su ovoj radnici zbrojili stvarno isplaćeni drugi dohodak i obračunate, a neisplaćene plaće, odnosno dohodak od nesamostalnog rada. Po tom računu ispalo je da je konkretna radnica u 2017. godini ostvarila dohodak od 52.072 kune. Kako joj je godišnji osobni odbitak 45.600 kuna, razlika od 6472 kune predstavlja poreznu osnovicu. Pa su poreznici obračunali da dotičnoj obveza poreza i prireza za 2017. godinu iznosi 1677 kuna. Kako je pri isplati njezina drugog dohotka od 16.590 kuna obračunat i uplaćen porezni predujam od 4300 kuna, poreznici su obračunati porez i prirez zadržali od toga iznosa.

Da su, naime, u obračun uzeli stvarno ostvareni dohodak, konkretnoj radnici bi poreznim rješenjem u cijelosti bio vraćen iznos uplaćenog predujma poreza i prireza od 4300 kuna. Prema privremenom poreznom rješenju, ona će dobiti povrat poreza i prireza u iznosu 2622 kune, a razliku od 1677 kuna poreznici će zadržati u državnoj blagajni. Da apsurd bude potpun, pobrinuli su se sami poreznici. Oni su ovoj radnici 3. srpnja ove godine izdali "potvrdu o visini dohotka i primitaka" u 2017. godinu, u kojoj su naveli da je od nesamostalnog rada, dakle plaće, ostvarila dohodak u visini od 15.332 kune te drugi dohodak u visini od 16.590 kuna. Dakle, ukupni godišnji dohodak od 31.922 kune ili ono što je stvarno dobila i na koji je obračunat i uplaćen predujam poreza i prireza od već spomenutih 4300 kuna.

– Svaki komentar na sve ovo je suvišan. Napisat ću prigovor koji će mi, sudeći po dosadašnjoj praksi, poreznici odbiti. Onda ću pisati žalbu, a na kraju izvjesno i tužbu. U svakom slučaju na novac koji pripada meni, a koji je zadržan u državnoj blagajni, dugo ću čekati – kaže naša sugovornica, koja zbog dosadašnjeg iskustva s poreznicima ne želi da joj se navodi ime, posebno da ne bi došla na loš glas kod sadašnjeg poslodavca."

  KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Plenkovic neumorno nastavlja s politikom "Superhika" - uzmi siromasnom i daj bogatom.

Prezaduzena drzava koja ne moze podmiriti svoje temeljne troskove pokusava naplatiti porez od placa koje nisu radnici ni dobili!

Plenkovic je izgubio svaku realnost. Ponasa se kao Franjo Tahi. Koliko ce ta njegova "superhik" politika jos izdrzat?

Ako se tako nastavi u Hrvatskoj nece ostat ni 3 milijuna stanovnika. Pazite s kom bankarite! (: 


Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Hrvatske, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim u Koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Prijave za 2. skup Koalicije "DOMOVINA" su u toku! Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen