Montag, 9. Juli 2018

Plenković gura Martinu Dalić za šeficu HNB-a + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "7dnevno.hr", 07.07.2017

"Nema sumnje da bi izbor Martine Dalić za guvernericu izazvao brojne reakcije i oštre polemike u političkim krugovima što je svojom najnovijom izjavom potvrdio i saborski zastupnik SNAGA-e Goran Aleksić koji je rekao kako bi, kada bi morao glasovati o tome da aktualni guverner Boris Vujčić, kojem upravo ističe mandat, ostane na čelu te institucije, bio suzdržan, dok je za Martinu Dalić o kojoj kao mogućoj kandidatkinji za to mjesto nagađaju mediji, rekao da je "elementarna nepogoda". I veliko je pitanje tko bi uistinu bio gori kandidat za čelno mjesto HNB-a Martina Dalić ili Boris Vujčić?

Već je postala tradicija da HDZ izbor čelnih ljudi najvažnijih funkcija u državi ostavlja, nogometnim riječnikom rečeno, za sudačku nadoknadu. Podsjetimo, do zadnjeg se nije znalo tko će biti novi glavni državni odvjetnik, ni kakva će biti sudbina dotadašnjeg šefa DORH-a Dinka Cvitana. A onda je u sudačkoj nadoknadi Andrej Plenković odlučio da umjesto Cvitana za novog šefa DORH-a postavi Dražena Jelenića.
Isti scenarij se ponavlja i sada kada Borisu Vujčiću, guverneru Hrvatske narodne banke, šestogodišnji mandat istječe za dva dana, a novog guvernera ili guvernericu HDZ-ova većina, sada već po običaju, izabrat će u zadnji tren – 13. srpnja (idući petak), netom prije saborske ljetne stanke koja počinje dva dana kasnije. I ne samo što je HDZ glasanje o novom guverneru ostavio za zadnji trenutak, nego izvori iz stranke tvrde, da još nije donesena konačna odluka o tome ostaje li Boris Vujčić guverner ili na njegovo mjesto dolazi novi čovjek. Dva neovisna izvora iz vrha HDZ-a kažu da je po njihovu mišljenju najozbiljniji kandidat Vujčić, premda je u igri nekoliko imena, ali i napominju da su još sve opcije otvorene, piše Večernji list. Osim Vujčića iz HDZ-a tvrde da bi nova guvernerica HNB-a mogla biti bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić, koja je zbog afere Hotmail morala podnijeti ostavku. 
No, Plenković Dalićkin odlazak iz Vlade nikako ne može prežaliti, pa je, tvrde stranački izvori, pošto poto želi rehabilitirati. U tom kontekstu priče da Plenković želi na mjestu guvernera HNB-a vidjeti upravo Martinu Dalić dobivaju realne obrise. Međutim, po pisanju Večernjeg lista izvori iz vodstva HDZ-a različito su reagirali na tu opciju. Jedan visokopozicionirani HDZ-ovac tvrdi da Martina Dalić sigurno neće biti kandidatkinja, dok drugi istaknuti član Predsjedništva HDZ-a i Vlade odgovara da ni ta mogućnost nije isključena.
‘Trenutačno ne vidim na stolu ozbiljnijeg kandidata od Vujčića, ali ako bi Martina Dalić bila stranački prijedlog, zbog toga ne bi bilo nikakvih problema u HDZ-u niti bih osobno to smatrao problematičnim’, izjavio je jedan član vodstva HDZ-a, prenosi Večernji. Uže Predsjedništvo HDZ-a nedavno je raspravljalo o kandidatima za guvernera, a na tom sastanku se razgovaralo i o Vujčiću i o Martini Dalić. Međutim, tek postizanjem nagodbe, USKOK-ovim odbacivanjem prijave protiv Dalić, ali i uvrštavanjem lex Agrokor u europsku pravnu stečevinu Plenković je dobio kakvu-takvu mogućnost da eventualno rehabilitira Dalić. A da je on počeo s procesom rehabilitacije moglo se vidjeti ovaj tjedan kada je Plenković nekoliko puta pohvalio bivšu potpredsjednicu Vlade i ministricu Martinu Dalić “zbog svega što je učinila u slučaju Agrokor” (od zakona do postignute nagodbe). Mnogi su stekli dojam da je Plenković pošto-poto želi rehabilitirati nakon što je morala napustiti Vladu pod pritiskom afere Hotmail.
Sigurno je da bi i Martina Dalić bila sretna vratiti se u političku igru na velika vrata pa zasigurno i ona s nestrpljenjem očekuje hoće li je njezin bivši šef Plenković pogurati na Vujčićevo mjesto. Nema sumnje da bi izbor Martine Dalić za guvernericu izazvao brojne reakcije i oštre polemike u političkim krugovima što je svojom najnovijom izjavom najavio i saborski zastupnik SNAGA-e Goran Aleksić koji je rekao kako bi, kada bi morao glasovati o tome da aktualni guverner Boris Vujčić, kojem upravo ističe mandat, ostane na čelu te institucije, bio suzdržan, dok je za Martinu Dalić o kojoj kao mogućoj kandidatkinji za to mjesto nagađaju mediji, rekao da je “elementarna nepogoda”.
I veliko je pitanje tko bi uistinu bio gori kandidat za čelno mjesto HNB-a Martina Dalić ili Boris Vujčić."

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Unistenje Republike Hrvatske odvijalo se i jos uvijek se odvija u nekoliko faza:

1. Unistenje Hrvatskog gospodarstva u procesu privatizacije

2. Unistenje Hrvatske poljoprivrede

3. Unistenje mirovinskog fonda Republike Hrvatske

4. Rasprodaja prirodnih bogatstava Republike Hravtske

5. Unistenje velikih Hrvatskih koncerana: Ina, Agrokor, itd.

6. Ovrseni Hrvatski narod

7. Uvodjenje rodne ideologije (IK)

8. Unistenje Hrvatske Narodne Banke


Kako bi zadna bastijona Hrvatske, a to je njena valuta "Kuna" bila unistena te na njeno mjesto dosao "Euro" mora postojati perfidan antihrvatski plan. I Plenkovic ga ima. Umjesto sadasnjeg guvernera postaviti M. Dalic. Zena koja je odgovorna za nestanak pola milijarde kuna, zena protiv koje su podignute opravdane kaznene prijave, zena koja moze dotuci Hrvatsku.

I sve to pred ocima i blagoslovom Hrvatskog naroda. Gotovo za ne povjerovat. 

Pazite s kim bankarite (: !  


Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Hrvatske, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim u Koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen