Freitag, 6. Juli 2018

Plenkovićeva Vlada potiho uvodi rodnu ideologiju: Iz školskih svjedodžbi izbačena oznaka spola i imena roditelja! + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "narod.hr2, 05.07.2018

https://narod.hr/hrvatska/plenkoviceva-vlada-potiho-uvodi-rodnu-ideologiju-iz-skolskih-svjedodzbi-izbacena-oznaka-spola-i-imena-roditelja

"Učenici i učenice osnovnih i srednjih škola na kraju ove 2017./2018. školske godine prvi put će dobiti razredne svjedodžbe na kojima neće stajati – ni oznaka njihova spola, ni imena roditelja!

Mnogi prosvjetari koji za to znaju šokirani su, a javnost i roditelji uopće nisu obaviješteni o ovim promjenama u ovim važnim dokumentima. 
Sve je odrađeno u tišini.
Ti novi obrasci stigli su u škole, učitelji ih popunjavaju jer već ovih dana svjedodžbe će biti uručene osmašima budući da oni trebaju 26. lipnja početi s prijavama obrazovnih programa za upis u srednje škole.

Neki prosvjetari s kojima smo razgovarali ostali su nemalo iznenađeni izgledom svjedodžbi, a u situaciji kada još nisu splasnule uzavrele rasprave o Istanbulskoj konvenciji, čini se da je “papir” bez spola učenika i imena njihovih roditelja dodatno raspirio rasprave po zbornicama, piše slobodnadalmacija.hr
– Djeca svjedodžbe moraju dobiti, što mi tu možemo. Nas učitelje ionako nitko ni o čemu takvome ne obavještava, pa tako nije ni ovaj put – kaže jedna učiteljica.

Na novoj svjedodžbi, primjerice, za osnovne škole svi podaci ostaju gotovo isti kao i lanjske godine – uz ime učenika stajat će njegov OIB, kada je i gdje rođen, državljanstvo, koji put je upisao razred koji je završio, ocjene iz predmeta i vladanja, broj izostanaka, podatci o školi i ostalo. Međutim, oznaka M ili Ž za spol, kao i imena roditelja/skrbnika djeteta više nema.

Dok se komentari u zbornicama ne stišavaju, iz odgovora Ministarstva znanosti i obrazovanja ministrice Blaženke Divjak dade se iščitati kako novi izgled svjedodžbi navodno nema nikakve veze s tekstom “Istanbulske”.

Iz Ministarstva, naime, objašnjavaju kako je takvo rješenje doneseno u Pravilniku o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama, objavljenom 17. svibnja 2017. godine u Narodnim novinama, broj 47/2017, a koji se počeo primjenjivati od 1. rujna 2017. godine, te tvrde da je to donio već ministar Barišić.
Što samo po sebi ne mijenja ništa u meritumu stvari – HDZ-ova vlada izbacila je identitet spola učenika iz svjedodžbi.

I nije objasnila zašto je to učinila i to baš u vrijeme velikih prijepora oko pitanja spola i novoutemeljene rodne ideologije koja se sustavno nameće od raznih političko-medijskih grupacija u Hrvatskoj.

Izvor: narod.hr/slobodnadalmacija.hr"


KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Republika Hrvatska je katolicka zemlja. Preko 85% stanovnistva su katolici. Rodna ideologija ne pripada u nase drustvo. Prikupljeni su potpisi za referendum i Hrvatski narod ima pravo odluciti da li je za ili protiv rodne ideologije. 

Posto Plenkovic nije odgajan kao katolik, vec kao titov pionir, a potom titov omladinac, njemu je bliza rodna ideologija od krscanstva. On pokusava na svim nivoima nasu Domovinu staviti pod cizmu Europske unije i na taj nacin zaraditi jos koji politicki bod na racun Hrvatskog naroda. Kad je izbio Domovinski rat njegov otac (Rezevni major JNA) pobjegao je u Sloveniju. Plenkovic nakon kratkog staziranja u MVEP odlazi u Brisel. Nakon provedenih 20 godina u Briselu za njega je Hrvatska usputna stanica u politickoj karijeri.

Medjutim slaze li se Hrvatski narod sa tim da bude "usputna stanica" u necijoj politickoj Karijeri?


Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Hrvatske, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim u Koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen