Samstag, 14. Juli 2018

Vujčić: Cilj ovog mandata je uvođenje eura + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "vijesti.hrt.hr", 13.07.2018

http://vijesti.hrt.hr/452139/vujcic-cilj-ovog-mandata-je-uvoenje-eura

"Gost Dnevnika HRT-a bio je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, koji je na tu funkciju ponovno izabran na šestogodišnji mandat.Kao glavni cilj novog mandata istaknuo je uvođenje eura. To je svakako cilj ovog mandata, ali bez obzira na taj cilj, naši ciljevi ostaju stabilnost financijskog sustava, stabilnost inflacije tečaja i sve ono što smo radili do sada. Nastojat ćemo i da uspjesi koje smo postigli u ovom mandatu, a to znači da smo imali stabilniji bankarski sustav od zemalja koje su imale bolje ekonomske pokazatelje, i da smo imali niže kamatne stope nego zemlje koje su imale bolji rejting, ostvarimo i u idućem mandatu, rekao je Vujčić.

Za njegovu zamjenicu izabrana je Sandra Švaljek. Sandru poznajem više od 20 godina i siguran sam da će biti sjajan dio tima u HNB-u. Provela je već 13 godina kao član savjeta HNB-a, tako da iako nije usko stručnjak za monetarna pitanja vrlo dobro poznaje tematiku kojom se bavimo.Ovih dana aktualna je i presuda Visokog trgovačkog suda o ništetnosti valutne klauzule za švicarce. Procjenjuje se da bi odštete u sudskim tužbama građana mogle dosegnuti i 15 milijardi kuna. Na pitanje može li to ugroziti stabilnost banaka te vjerujete li u mogućnost nagodbe, Vujčić je rekao da je naš bankovni sustav tako stabilan i tako dobro kapitaliziran da ga ovo ne bi smjelo ugroziti.

Guverner Vujčić osvrnuo se i na rast kamatnih stopa. Treba očekivati da će kamatne stope početi rasti. Međutim kada to je nemoguće reći. Rekao bih da u roku godine dana, do idućeg ljeta, ne treba se brinuti oko toga da bi mogli vidjeti značajniji rast kamatnih stopa. A nakon toga, ukoliko Hrvatska bude dobro radila reforme onda mi možemo rast kamatnih stopa kompenzirati sa smanjenjem premije rizika na Hrvatsku pa da opet ne osjetimo značajno porast kamatnih stopa."

  KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Guverner Vujcic zeli uvesti Euro. Njega ne zanima sto je nacionalni novac "Kuna" vrlo stabilan vec godinama. Njega ne zanima to sto je "Kuna"zadnje sto nam je ostalo od nacionalne drzave. Prodati Domovinu, bez obzira sto kostalo cilj je kako premijera tako i guvernera. Sve za slijedecu bolju politicku funkciju. 

Medjutim prije uvodjenja eura dvojica guvernera HNB (Rohatinski i Vujcic) moraju odgovorit Hrvatskom narodu "Kuda su nestale drzavne zlatne rezerve"? Prije ili kasnije ce netko morat dati odgovor. Ako politicka oligarhija misli da moze raditi nekaznjeno sto hoce, neka zadrzi svoje misljenje. Nas politicki pokret ce uciniti sve sto moze da pocinioci kaznenih dijela budu odgovarali za svoje postupke. Prije ili kasnije "Hrvatski sudovi ce suditi u ime Hrvatskog naroda". Sudci nece biti sticeni za kaznena djela sudskim imunitetom. Sudci ce imati jedino imunitet za prekrsaje. 


Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Hrvatske, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim u Koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Prijave za 2. skup Koalicije "DOMOVINA" su u toku! Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen