Samstag, 28. Juli 2018

Željko Rohatinski 5 godina nije plaćao ratu za stan od 200 kn + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "24sata.hr", 28.07.2018

https://www.24sata.hr/news/zeljko-rohatinski-5-godina-nije-placao-ratu-za-stan-od-200-kn-584043

"U Hrvatskoj još 1231 čovjek otplaćuje nekadašnje društvene stanove. Uvjeti su bili i više nego povoljni: otplata na 30-ak godina uz kamate od jedan posto. Ako i ne plaćate rate, nitko vas ne blokira, ne ovršuje i ne tjera iz stana.

Čak trećina njih odlučila upravo na to - ne plaćati rate otkupa. No, kada se njihov ukupni dug popeo na pet milijuna kuna, odlučila se umiješati država, piše HRT.

Među dužnicima je i bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski sa suprugom. Za oko 8.500 eura otkupili su stan od 63 četvorna metra u Novom Zagrebu. Iako im je rata dvjestotinjak kuna - pet godina nisu plaćali.
Rohatinski je u razgovoru za HRT rekao da je cijeli taj slučaj za njega marginalan i nije vrijedan spomena. Oglasili su prodaju stana, pa će neki novi vlasnik podmiriti i dug državi.

Godine 1992. država je omogućila osobama koje su živjele u društvenim stanovima sa stanarskim pravom otkup po povlaštenim uvjetima. Mjesečna rata - uglavnom od 20 do 50 eura. Najviše stotinu - u elitnim zagrebačkim četvrtima. Ali i uz tu cijenu - oko 400 kupaca državi ne plaća redovito.
Rekorder je vlasnik troipolsobnog stana u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Državi s kamatama duguje 300.000 kuna ili oko 40.000 eura. A stan je u otkup dobio za nepunih 17.000 eura.

- Nažalost, pojedinci ne plaćaju ni simbolične iznose, iako vidimo da mnogi nisu materijalno ugroženi, ni egzistencijalno - rekao je ministar državne imovine Goran Marić. Marić najavljuje da će dužnici uskoro dobiti poziv da podmire dug ili će ih država tužiti.
Od takvog poziva ne treba strahovati 98-godišnji Josip Manolić koji je među 808 vlasnika stanova koji uredno podmiruju obveze, javlja HRT."

 KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Bivski guverner Rohatinski koji je dosao u HNB iz Agrokora vratio se ponovo u Agrokor. Zanimljivo je da je za vrijeme zadnjeg mandata od 5 godina, Rohatinski zaboravio platiti svoja dugovanja prema drzavi od 200 kn / mjesecno, iako je mjesecno zaradjivao oko 50.000 kn u HNB-u.

Za njega je 200 kn mjesecno marginalno!

Da li je marginalno mjesecno 200 kn za umirovoljenike koji imaju mrovinu manju od 1500 kn?


Da li je marginalno za bivseg guvernera Rohatinskog i nestanak "Drzavnih zlatnih rezervi RH", koje su isparile i o njima plenkoviceva vlada ni ne pomislja diskutirati.

Prije ili kasnije netko ce odgovarat za nestanak Drzavnih rezervi zlata. Tocno ce se odgovoriti na pitanja: Kome su rezerve zlata prodane, po kojoj cijeni i gdje senalazi nova od prodanog zlata!

Tada ce Rohatinski shvatit da 200 kn nije marginalno.Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Hrvatske, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim u Koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Prijave za 2. skup Koalicije "DOMOVINA" su u toku! Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen