subota, 25. kolovoza 2018.

TEŠKE OPTUŽBE: Plenković je bio vođa operacije izvlačenja 500 milijuna kuna iz Agrokora + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "priznajem.hr", 24.08.2018

https://priznajem.hr/novosti/hrvatska/video-teske-optuzbe-plenkovic-je-bio-voda-operacije-izvlacenja-500-milijuna-kuna-iz-agrokora/66063/

"Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u petak kako premijer Andrej Plenković, ne samo da je sve znao i lagao, već je bio vođa operacije izvlačenja više od 500 milijuna kuna iz Agrokora.

“Ostavka bi bila moralan čin, ali ova Vlada nema morala pa ćemo i dalje inzistirati na raspisivanju izbora jer se ove stvari ne smiju tolerirati zbog naše budućnosti”, kazao je Bernardić na konferenciji za novinare.
Najavio je da će ponovno u saborsku proceduru uputiti zahtjev za raspuštanje Sabora i raspisivanje novih izbora.

“Iz objavljenih transkripata svjedočenja bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić pred USKOK-om postalo je jasno da su svi sve znali i da su lagali, od Plenkovića preko Zdravka Marića do Martine Dalić i Ante Ramljaka. Bili smo u pravu kada smo zbog tajnih sastanaka u Vladi i izvan nje s predstavnicima fonda Knighthead tvrdili da je riječ o trgovanju povlaštenim informacijama i inzistirali da istražno povjerenstvo za Agrokor utvrdi činjenice”, rekao je šef SDP-a.

Bili smo u pravu, nastavio je, i kada smo tvrdili da su osobe koje su pisale lex Agrokor kako bi se obogatile iz te kompanije izvukle preko 500 milijuna kuna. Bili smo u pravu kada smo tražili kažnjavanje odgovornih i raspisivanje novih izbora.

Pozvao je Plenkovića da objasni hrvatskoj javnosti zbog kojih su razloga morali otići ministrica Dalić i povjerenik Ramljak. “Otišli su jer su savjetnici izvukli novac iz Agrokora, a poslije je to priznao i Plenković kada ih je pozvao da vrate taj novac”, rekao je čelnik SDP-a.

“Postalo je jasno i zašto je morao otići bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan koji je započeo izvide u Agrokoru. Tražimo od DORH-a da preispita svoju odluku koju su donijeli samo dan prije izglasavanja odluke o nagodbi u Agrokoru. Iz svih informacija očito je da postoji puno elemenata za kazneni progon, kao što je davanje lažnih iskaza, trgovanje povlaštenim informacijama i zlouporaba položaja i ovlasti. To je od početka bila organizirana akcija s ciljem izvlačenja preko 500 milijuna kuna iz Agrokora”, smatra Bernardić.
Istaknuo je da je Cvitan uklonjen nakon što je započeo izvide u Agrokoru, što baca veliku sumnju jer nikada nije dan odgovor zbog čega je smijnjen, te najavio da će SDP povući poteze kroz saborska tijela.

Što se situacije u Uljaniku tiče, Bernardić je ustvrdio da je preduvjet za rješenje situacije odlazak Uprave koja je kompaniju dovela u ovo stanje. Usto, smatra, nužno je osigurati tekuću likvidnost kako bi radnicima bile isplaćene plaće, osiguralo poslovanje i kontinuitet radnih mjesta, a potom da Vlada s predstavnicima lokalne samouprave i strateškim partnerom donese i provede plan restrukturiranja.

Podsjetio je i da je Republika Hrvatska preko različitih fondova jedan od najvećih suvlasnika Uljanika, a nema nijednog predstavnika u Nadzornom odboru što je apsurdno, pa se radnici s pravom pitaju ‘di su pare’ te istaknuo da zato Uprava mora otići. Brodogradnja je naša strateška grana i moramo učiniti sve da je spasimo, poručio je.
Bernardić je kazao da će se o odluci Predsjedništva da on bude izabran za predsjednika saborskog Kluba zastupnika razgovarati u stranci."


KOMENTAR:

Premijer Plenkovic je osoba koja gleda i tjera jedino vlastite interese te je milijardama svjetlosnih godina udaljen od zastite interesa Hrvatskog naroda.

Da li je bio i vodja operacije izvlacenja novca iz Agrokora, tesko je znati. Medjutim poznato je da je do zadneg dana stitio ministricu Dalic protiv koje su podignute kaznene prijave zbog propasti koncerna.

Agrokor se poceo "peljusiti" prije mnogo godina. 10 godina u Agrokoru nije bila drzavna revizija i nitko za to nije odgovarao. Todoric je jos uvijek u Engleskoj i ocekuje se njegovo saslusanje u Hrvatskoj. Jedan od virtuoza unistenja koncerna Agrokor je zasigurno Todoric, medjutim to trebaju dokazati drzavni organi.

Trenutno se vodi bitka za "Uljanik" koji je po slicnom scenariju kao i Agrokor u potpunosti unisten. Hrvatski narod nije spreman za gradjanski otopor i kritiku vlasti, vec radije u jednom pravcu napusta Domovinu. Opozicija u Hrvatskoj ne postoji. Opozicija u Saboru moli boga da ne dodje do prijevremenih izbora kako bi kasirali do zadnjeg dana saborske place. 

Opozicija izvan Sabora je potpuno razjedinjena. Svako masta da jednog dana udje u Sabor i da uziva kao sto danasnji sabornici uzivaju. Van parlamentarna opozicija u pravilu nije osvojila nista, zivi u svom svijetu, nije spremna na zajednicku politicku borbu.

Tko placa ceh?

Hrvatski narod.


Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Domovine, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Ako imate konstruktivni politicki prijedlog javite se bez ustrucavanja. U najkracem roku dobiti cete odgovor! Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:





Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar