utorak, 16. studenoga 2021.

Dani Albanske kulture na Gazi u Karlovcu!


 

























Održan je vrlo impresivan Dan Albanske kulture u Karlovcu u Albanskom Domu na Gazi. Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI je uputio svog predstavnika da upriliči skup. Prije 3 godine je održana proslava Dana Nezavisnosti Kosova u Stuttgartu na kome je Pokret nazočio kao pozvani gost, tako da su Dani Albanske kulture nastavak u uzajamnom uvažavanju kulture, običaja i tradicije Hrvatskog i Albanskog naroda..  

Albanska kuhinja koja je bila prezentirana kroz mnogobrojna jela i slastice i najvećeg gurmana može impresionirati. Lijepe narodne nošnje Albanskog naroda su upotpunile kulturno-politički događaj. Od značajnijih gostiju je za pomenuti Albansku konzulicu u Hrvatskoj te Saborsku zastupnicu Albanske nacionalne zajednice u Domovini koje su ujedno održale i govore. 

Mnogobrojne fotografije koje krase zidove Albanskog Doma u Karlovcu prikazuju Albance Hrvatske branitelje koji su se borili u redovima Hravtske vojske za slobodu i nezavisnost Domovine Hrvatske. Videozapis sa proslave Dana Albanske kulture u Karlovcu možete pogledati pod: 

https://www.youtube.com/watch?v=cVfKAzAvkxA

Nema komentara:

Objavi komentar