utorak, 5. rujna 2017.

Plenković opet pametovao novinaru: "Osluhnite što sam rekao pa zaključite" + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "index.hr", 05.09.2017

http://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-opet-pametovao-novinaru-osluhnite-sto-sam-rekao-pa-zakljucite/992537.aspx

"HDZ-ov premijer Andrej Plenković danas je komentirao izjavu Dijane Vican, koja je kazala kako ona nije shvatila da će Plenković preuzeti Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja.
"Vican očito vjeruje da je ona i dalje na čelu Povjerenstva. Što je zapravo na stvari?" pitao je Plenkovića novinar N1 Hrvoje Krešić.

"Ovako, znate kakve su strukture za provedbu Strategije obrazovanja pa vi, kao netko tko dugo ovo prati, znate zašto i zbog kojih razloga, koja je relacija kojih aktera i politčara i zašto je sve tako postavljeno.

Tko je na čelu Povjerenstva?

Znat ćete da je Vican u ovom trenutku na čelu PSP-a i da će imati sastanak sutra PSP-a, koji sam svojom voljom postavio na pluralan način, za razliku od prijašnjeg Povjerenstva koje je bilo isključivo od jedne ekipe. Dogovorit će Akcijski plan koji će poslije dati meni na uvid", odgovorio je Plenković Krešiću.

"No jeste li vi na čelu Povjerenstva?" ustrajao je Krešić.

"Povjerenstvo je moje, kako god okrenete. Pročitajte Strategiju, pogledajte odluke vlade, osluhnite što sam rekao pa zaključite", replicirao mu je Plenković."

KOMENTAR:

Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI od svibnja ove godine intenzivno upucuje na zloupotrebu duznosti i ovlasti premijera Plenkovica i Hrvatske Vlade.


Diktatorsko vodjenje stranke HDZ te Hrvatske drzave premijer Plenkovic prakticira punim plucima.

Kada se prije nekoliko mjeseci sad bivsi ministar Vanjskih poslova gospodin Davor I. Stier pobunio protiv unutarnje i vanjske politike HDZ-a jednostavno je nestao sa politicke pozornice. Iako je on osoba koja je ponajvise pomogla da gospodin Plenkovic postane predsjednik HDZ-a i premijer drzave maknut je preko noci.

Neki dan se gospodin Brkic pobunio protiv micanja ploce HOS-a iz Jasenovca. Rekao je da plocu zele maknuti oni koji nisu zeljeli Hrvatsku. Sada par dana kasnije zavrsena prica. Danas gospodin Brkic izjavljuje da ce ploca bit maknuta u skladu sa zakonom.

Nisam znao da u Domovini Hrvatskoj postoji zakon o postavljanju i micanju ploce HOS-a.

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. On nema niti unutarnju politiku, nit ministre, a vjerovatno niti svoju stranku pod kontrolom. Jednini koji placa ceh njegovog vodstva je Hrvatski narod.

Domovina Hrvatska ima ukupan dug od preko 300 milijardi kuna. To je nesto vise od 40 milijardi eura. Sa tim dugom mi smo vec postali financijski robovi institucija koje nas financiraju. Svaka lipa koja se u sadasnjoj situaciji trosi u krivom pravcu je privredni kriminal.

Cijela halabuka koja je dignuta u vezi micanja ploca Tita i HOS-a sluzi jedino skretanju paznje stanovnistva Hrvatske od pravih problema. Mozemo mi maknuti 100 plocau Domovini ili postavit drugih 100, te ploce nece nahraniti niti jedno dijete u osnovnim skolama, a niti otvoriti niti jedno "posteno" radno mjesto. To je je jednostavna politicka manipulacija koju politicari koriste u kriznim situacijama za stisavanje mase. To su radili i Rimljani prije 2.000 godina. Kada je bilo velikih problema u rimskom carstvu bile su po nekoliko mjeseci bez prestanka gladijatorske predstave, nazvane  "kruha i igara".

Postovani prijatelji,
ne nasjedajte na jeftine politicke trikove za "skretanje paznje od pravih socijalno-ekonomskih  problema"!



Premijer Plenkovic je pokazao "slabost" ili "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Prijava trzisnoj inspekciji ministarstva gospodarstva:
 

2) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:
Članak 46.
Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.

Vise o prijedlogu za ostavku pod:


3) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


4) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena cetiri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.

Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!



Članak 116.
(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.




 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar