ponedjeljak, 28. listopada 2019.

Kako je 'nutella' od batata postala svjetski hit + PITANJA PREDSJEDNICKIM KANDIDATIMA!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "vecernji.hr", 28.10.2019

https://m.vecernji.hr/amp/vijesti/kako-je-nutella-od-batata-postala-hit-i-osvojila-svjetsko-trziste

"Taman kada se zasitite pravih domaćih jagoda, možete prijeći na ukusne maline, a ondje, pred kraj ljeta, pa sve u jesen, nepce će vam moći uživati u okusu pravih domaćih lubenica iz Karlovca! Sve to dovest će vam mlada poljoprivrednica Diana Prpić, jer baš te proizvode uzgaja na svom imanju u Brežanima pored Karlovca. Ova mlada poljoprivrednica preuzela je prije nekoliko godina OPG koji je još 2003. pokrenula njezina baka Mara i sve okrenula naopačke."


PITANJE PREDSJEDNICKIM KANDIDATIMA:


Malo i srednje poduzetnistvo u Republici Hrvatskoj kao i OPGovi muce muku kako da svakodnevno prezive, a da ih ne unisti konkurencija stranih koncerana koji su preplavili Hrvatsku!


Sam uvoz poljoprivrednih proizvoda u ogromnim kolicinama unistava bespovratno hrvatsku poljoprivredu i stocarstvo.


Dogadja se da izvozimo prvoklasnu psenicu da bi uvezli brasno lose kvalitete ili smrznute krusne proizvode. Ako kupujemo banane u Kauflandu u Hrvatskoj, to je ekonomski i eticno opravdano jer banane ne rastu u Hravtskoj. Ako kupujemo grcki ili talijanski krumpir u istom Kauflandu, a licki krumpir od domacih OPGova propada to nije ekonomski opravdano, a ni eticno.


Cesto se misli da je Njemacka zemlja autoindustrijskih koncerana i koncerana drugih strojarskih proizvoda . Cesto se misli da BDP u Njemackoj dolazi od zarade velikih koncerana. Medjutim istina je druge prirode. BDP Savezne Republike Njemacke cini 95% dobiti koje ostvaruju malo poduzetnistvo i OPGovi i 5% dobiti koje ostvaruju Njemacki koncerni. Snaga Njemacke ekonomije lezi u obrtu i malom poduzetnistvu. 


U Hrvatsku se pokusava dovesti njemacki VW! Tko ce od toga imati koristi? Jedino Nijemci! Oni ce dobiti jeftinu, strucnu i vrijednu radnu snagu te ce dobit moci izvesti u Njemacku (Dozvoljava im Ustav RH)!

Umjesto da dovodimo VW u Hratsku, dovedimo Hrvatsku k VWu! Kada proizvodite jedan automobil imate ca. 40 malih tvrtki i obrta koj proizvode sastavne dijelove za to vozilo. Ti sastavni dijelovi se dovoze u tvrnicu VW i oni tamo sklope npr. novi golf ili pasat. 


Vlada RH je trebala pronaci 10 malih tvrtki koje se bave proizvodnjom strojarskih djelova te im osigurati ugovore za suradnjom sa VWom. Tada bi osigurali isto toliko radnih mjesta kao i dovodjenejm VWa u Hravtsku, medjutim kapital bi ostao u Hrvatskoj i radnici bi imali solidnu placu od koje bi mogli solidno zivjeti.


PITANJA ZA PREDSJEDNICKE KANDIDATE GLASE:


1. Sto cete Vi kao buduci predsjednik-predsjednica ako pobijedite na izborima uciniti da sprijecite potpuno unistenej malog i srednjeg obrta te OPGova u Hrvatskoj?


2. Da li u Vase slobodno vrijeme kupujete prehrambene proizvode od obliznjeg OPG-a ili u Lidlu, Kauflandu & Co.?


3. Kako mislite afirmirati gradjane Republike Hrvatske da okrenu ledja kupovini u stranim prodajnim lancima u Hrvatskoj te da kupuju kod bakica na platcu!


4. Kako mislite malo i srednje poduzetnistvo u Hrvatskoj prezentirati u Europskoj uniji i pronaci im strateske poslovne partnere, posebno u Saveznoj Republici Njemackoj kao ekonomskom motoru Europske unije?


5. Postoji ideja da prosirimo prijasnju akciju "Kupujmo Hrvatsko" novom akcijom "Kupujmo domace, kupujmo regionalno"! Kako mislite marketinski podrzati novu akciju i mislite li osobno sudjelovati u toj novoj kampanji za zastitu hrvatskog proizvodjaca i hrvatskih proizvoda?


Predsjednicki kandidati mogu odgovore na gore postavljenih 5 pitanja poslati putem Emaila na sluzbenu Emal adresu Politickog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI koja glasi: pswag@gmx.net

Hvala!


Politicki pokret "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" podrzava  ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku!





SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE 2020 NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html


VISE O "KOALICIJI DOMOVINA" - ZA DRZAVNE IZBORE 2020 MOZETE POGLEDATI POD SLIJEDECIM LINKOM:


Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine objavili smo socijalno ekonomski program za razvoj Republike Hrvatske. Pripadnici naseg pokreta nalaze se na svih 5 kontinenata.

Nema komentara:

Objavi komentar