petak, 24. lipnja 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Pročelnik Rakočević: "Nećemo to popraviti, jasno i bog"!

 

Citirani tekst je preuzeta sa online portala "Karlovacki.hr", 24.06.2022

U ovom tekstu je kratki komentar na sjednicu gradskog vijeća Duge Rese te osvrt na izjave pročelnika Rakočevića koje se mogu vidjeti pod linkom:

https://karlovacki.hr/rakocevic-o-nogostupu-i-ogradama-u-belavicima-to-je-cjepidlacenje/?fbclid=IwAR0Brk_53eO1zeyeGtMhsGxo7S_FRRBeQJiMCgRQOwAXPPVVV54leGkQkLQ

Kao što gornji članak navodi na sjednici Gradske skupštine grada Duge Rese bilo je burno. Pročelnik Rakočević je dao odgovore na pitanja gradskih vjećnika.

Pitanja su postavili vijećnica gospođa Karmen Banjavčić koja je kao nezavisna zastupnica član vladajuće većine u Dugoj Resi!

Pitanja je postavio i gradski vijećnik HSSa gospodin Ivan Petrunić koji je također član vladajućih u Dugoj Resi (HSSa-SDPa)!

Htio bih pohvaliti dvoje vijećnika na postavljenim razumskim pitanjima koja su se odnosila na:

1. Završetak nogostupa u Belavićima

2. Stepeništa u ulici Bana Jelačića

3. Ograde kuća u Belavićima

Smatram da je posao gradskih vijećnika grada Duge Rese borba za prava i interese građana koji su ih na tu časnu funkciju izabrali. Ono što ne mogu shvatiti je da su na sjednici gradskog vijeća Duge Rese bitna pitanja jedino postavljali članovi vijeća vladajuće koalicije HSS-SDP, ali ne i opozicijski vijećnici iz redova HDZa i HNSa!

Postoji li politička opozicija u gradu Dugoj Resi, ako postoji zašto je nevidljiva?

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI koji za sada nema svog vijećnika u Gradskom vijeću Duge Rese već mjesecima pokušava ukazati na probleme koji pritišću grad Dugu Resu i vjerujemo da je ta vrsta pritiska bar malo djelovala na gradske vijećnike vladajućih da postave bitna ali i samokritična pitanja. Očigledno je došlo do osviještenja vijećnika koji korak po korak shvaćaju da odgovaraju za svoje postupke i djelovanje u Gradskom vijeću jedini i samo građanima koji su ih izabrali, a ne političkim strankama kojih su članovi ili koalicijskim partnerima!

Odgovornost vijećnika u Gradskom vijeću iz strane opozicije je "Dupla odgovornost" jer oni ne samo da odgovaraju građanima koji su ih birali, već odgovaraju i svojim političkim strankama koje očekuju prijelaz iz "Opozicije" u položaj "Vladajućih" na slijedećim lokalnim izborima 2025.

Međutim vratimo se današnjem članku iz Karlovačkog.hr i izjavama gospodina Rakočevića!

Dijelove izjava želim ovdje citirati:

1. "Nećemo to popraviti, jasno i bog"

2. "...stalno netko nešto hoće"

3. "...gdje sam sada tu ja gdje su moji panti...."

Retorika koju koristi arhitekt Rakočević  nije prijateljska prema građanima koji financiraju Grad i rad Gradskih službi. To je retorika koja isključuje zajednički dijalog građana Grada i vladajuće strukture. To je retorika sile, to je retorika NE-respekta i retorika NE-demokracije.

Gospodin Rakočević  u članku također građane Duge Rese koji imaju određene zahtjeve prema gradu docira sa: "Nezadovoljna manjina se buni".

Tko je zapravo ta "Nezadovoljna manjina" koja se buni? 

Pola Duge Rese se iselilo u Irsku i Njemačku. znači da druga polovica onih koji su ostali u Dugoj Resi ima određene primjedbe i zamjerke na rad Vladajućih u gradu Dugoj Resi.

Pravo građana koji financiraju Grad  je da postavlja pitanja i zahtjeve!

Na posljednjim izborima u svibnju 2022 za Mjesne odbore u Dugoj Resi vladajući HSS je od ukupno 17 Mjesnih odbora, osvojio većinu u 5 Odbora (manje od trećine). Ako taj pokazatelj arhitektu Rakočeviću nije jasan i on iz rezultata izbora ne može sagledati pravo političko stanje u Dugoj Resi tada radi nešto krivo!

I posljednje pitanje koje mi kao politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI postavljamo je:

Do kada ćemo zapošljavati visoko kvalificiranu radnu snagu iz drugih gradova, dok oni koji su završili fakultete i žive u Dugoj Resi svoju egzistenciju moraju tražiti u ostalim zemljama Europske unije?

Ugodan dan svima!


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47


Nema komentara:

Objavi komentar