subota, 23. rujna 2023.

Sedmo pismo Gradskim vijećnicima Duge Rese - Koji je status Ribičkog doma u Galović Selu?


 Gornaj slika preuzeta je sa facebook profila Darija Bežana, 23.09.2023

Pismo Gradskim vijećnicima grada Duge Rese citiram u cjelosti:

 

SEDMO PISMO GRADSKIM VIJEĆNICIMA GRADA DUGE RESE

PREDMET: Koji je status Ribičkog doma u Galović Selu?


Poštovane dame i gospodo Gradski vijećnici grada Duge Rese,

U facebooku je 23.09.2023 osvanula slijedeća fotografija sa slijedećim tekstom:


Citirani tekst, Dario Bežan, 23.09.2023

Ponukan objavama KŠR-a Mrežnica Duga Resa na portalima i društvenim mrežama kako kreću u izgradnju i nadogradnju ribičkog doma u Svetom Petru ne mogu kao bivši predsjednik kluba da ne kažem nekoliko riječi o tome. Lijepo je i dobro da se gradi, drago mi je da je tako. Bombastična najava nadogradnje ribičkog doma objavljena je pod naslovom: "Ne radimo to samo za sebe i nama su naši stari ostavili lijepu imovinu".

Ali da bi dobili bolji uvid u cijelu situaciju potrebno se vratiti nekoliko godina unatrag. 13 godina sam bio predsjednik KŠR-a Mrežnica, od toga sam s tajnikom i Upravnim odborom 12 godina pokušavao riješiti vlasništvo i pravo na upravljanje ribičkim domom u Galović Selu. Duga je to i naporna borba sa sređivanjem imovinsko-pravnih odnosa u Hrvatskoj. Nakon što je konačno došlo vrijeme da se problem riješi u našu korist postalo je više nego jasno da postoji još interesanata koji bi htjeli ostvariti pravo nad vlasništvom ili upravljanje istim.

Zbog mojih jasnih stavova da ribički dom mora ostati u vlasništvu kluba, postajem smetnja i počinje neviđena hajka na mene. U atmosferi linča u siječnju 2019. podnosim ostavku, a kako je toliko očito koje su namjere pojedinaca, privatizaciju ribičkog doma spominjem i u svojoj ostavci (pisani primjerak je u posjedu kluba i Kaportala).

I pazite sad što se događa, nakon što sam protivno Statutu i zakonu doživotno izbačen iz kluba, klub u nešto više od godinu dana ostaje bez ribičkog doma i bilo kakvih prava na njega. Jednostavno su ga se odrekli.

Iako je Upravni odbor kluba izdao priopćenje kako se grad upisao u vlasništvo ribičkog doma, kasnije se ispostavilo da je to najobičniji igrokaz za lakovjerne i naivne. Kroz kratko vrijeme saziva se Godišnja izvještajna skupština na kojoj isti manipulatori daju na izglasavanje točku o odricanju prava na dom, što izmanipulirana skupština prihvaća te sve postaje zakonito. Forma je zadovoljena. Niti jedna udruga ne saziva izvještajne skupštine na pola tekuće godine, već ih se saziva pred kraj godine. Po pitanju izglasavanja o budućnosti ribičkog doma morala se je sazvati izvanredna skupština samo s tom točkom dnevnog reda. Trebalo je pozvati sve članove kluba kao i prdstavnike grada Duga Rese te pravnike, koji bi članovima opširne i konstruktivne rasprave potanko objasnili o čemu se radi. Ovako je nekoliko manipulatora uz 10% članova donijelo štetnu odluku po klub vezanu za kapitalni objekt ribičkog doma u Galović Selu.

Zašto kapitalni objekt? Dom je sagrađen u Galović Selu na samoj obali Mrežnice sredstvima i radom mještana Galović Sela i ribolovaca te je stavljen u funkciju 1961. godine. 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća dom je predstavljao kultno mjesto za ribolovce i građane Duge Rese. U njemu su se održavale godišnje skupštine, pripreme za natjecanja, seminari te razne zabavne svečanosti. Nije jasna niti žurba o odluci važnosti doma za ribolovni klub. Nekome se jako žurilo. Objekt koji se nalazi na samoj obali Mrežnice uz sami slap atraktivna je lokacija i na takvom mjestu danas nije moguće dobiti građevinsku dozvolu te je kao takav zapeo za oko nekom lovatoru.

Sigurno je jedino da KŠR Mrežnica više neće doći u vlasništvo doma, već će dom po već uobičajenoj proceduri najvjerojatnije od društvene imovine postati privatnim vlasništvom. Vrijeme će pokazati svoje. Ali nikada se ne zna, možda se već sada dozna, kada ribiči počnu skupljati donacije za dogradnju doma u Svetom Petru, tko je novi potencijalni vlasnik. Mišljenja sam da je trebalo pod svaku cijenu sačuvati ribički dom. Eto toliko o tome kako su nam "stariji ostavili lijepu imovinu i kako je lijepo čuvamo". Tužno” Kraj citata!



Poštovane dame i gospodo Gradski vijećnici,

iz pisma gospodina Bežana potpuno je jasno da je održana Izvanredna skupština KŠR Mrežnica te se sa 10% članova - plus donijela odluka Skupštine o odricanju prava na Ribički dom u Galović Selu!

U svakom statutu pa tako i u Statutu KŠR Mrežnica jasno stoji tko i pod kojim uvjetima može sazvati Izvanrednu skupštinu Udruge te koliko članova udruge mora biti prisutno da bi se zasjedanje Skupštine uopće moglo održati.

Drugo što mi je zapelo za oko u ovom tekstu je doživotno izbacivanje gospodina Bežana iz članstva u Udruzi KŠR Mrežnica.

Da bi se netko isključio iz Udruge potrebna je procedura. Prvo ide usmena opomena, zatim pismena opomena i treća je pismena opomena pred „isključenje”. Kada se neki član, neke Udruge isključi odlukom Upravnog ili Glavnog odbora iz te Udruge, tada dobije pismenu obavijest sa poukom o pravnom lijeku koja glasi da isključeni član ima pravo žalbe u roku od 30 dana Upravnom ili Glavnom odboru Udruge.

Nakon toga o isključenju tog člana odlučuje Skupština udruge na slijedećem redovnom zasjedanju Skupštine. Upravni ili Glavni odbor NE može isključiti nikog od članova, a da to nije potvrdila Skupština.

Ako to nije tako formulirano u Statutu KŠR Mrežnica, tada taj Statut nije mogao proći proceduru usvajanja i odobrenja statuta kod Uprave za osnivanje Udruga.



Međutim vratimo se glavnoj temi, a to je Ribički dom u Galović Selu!

Zašto se Skupština KŠR Mrežnica odrekla tog atraktivnog Ribičkog doma sagrađenog i otvorenog 1961. godine? U čijem je danas vlasništvu Ribički dom u Galović Selu?



Poštovane dame i gospodo Gradski vijećnici grada Duge Rese,

gornja dva pitanje su postavljena vama, svim 15 Gradskih vijećnika i molim da mi u pismenoj formi na moja pitanje i odgovorite! Usmeni odgovori su u potpunosti isključeni!


Zašto se ta dva pitanja tiču Gradskog vijeća Duge Rese?

Prvo: Zato jer grad Duga Resa izdašno financira Udruge u Dugoj Resi novcem svih nas poreznih obveznika.

Drugo: Gospodin Bežan u svom pismo navodi da se „grad upisao u vlasništvo ribičkog doma” pa vas molim da tu izjavu i potvrdite!


Poštovane dame i gospodo Gradski vijećnici grada Duge Rese (svih 15),

molim vaš pismeni odgovor u zakonski predviđenom roku!

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

U Dugoj Resi, 23. rujan 2023

 


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter: ZVD_eV

You Tube: Drazen Katic

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

VAŠ ZASTUPNIK ZA 7. IZBORNU JEDNICU - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD DONJIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar