subota, 11. travnja 2015.

ODRŽAN "2. LICHTER-BILDER-SCHAU" U ŠTUTGARTU





U četvrtak 26. veljače 2015. održana je u “Baur Atelieru” u Štutgartu izložba pod nazivom “2. Lichter-Bilder-Schau”. Izložba je trajala 2 sata, a nazočni posjetitelji su pored slika umjetnika uživali u domaće pripremljenom punču i keksima.

Spektakularna je bila projekcija slika na zid susjedne zgrade koja je prezentirala doslovni “svjetlosno-umjetnički efekt”.
Nazočni gosti su dio izložbe proveli u prostoru “Baur Ateliera” gdje su u ugodnoj i toploj atmosferi uživali u klasičnom dijelu postave. Izložena djela bila su rezultat napornog umjtničkog rada u 2014. i 2015. godini gospođe Theae Feulner, gospodina Svena Harticha, djece umjetnika i mene.

Izložba je bila impresivna i po tome jer je trajala samo dva sata, a ne kao uobičajene izložbe slika koje su otvorene za posjetioce nekoliko tjedana ili mjeseci. Samim time posjetioci su mogli ponijeti i zadržati utiske sa izložbe u svojim sjećanjima. Posjetioci su i upisali svoje dojmove u “knjigu dojmova izložbe”!

Izložbu su uveličali članovi udruge osoba sa invaliditetom (KBV e.V.) kojima je gospodin Hartich poklonio jenu od svojih urađenih slika.
Ispred zgrade ateliera na logorskoj vatri je aktivist udruge "AKI" cijelo vrijeme za goste pripremao vrući (bezalkoholni) punč. Iako je bilo prohladno vrijeme gosti su se rado zadržavali vani gledajući projekciju slika na zidu. Samo bi promrzli nastavili uživati u klasičnom dijelu izložbe u toplom prostoru ateliera.

Za ovu godinu planirane su još tri nove izložbe koje će ljepotom i zanimljivošću privući mnogobrojne nove ali i dosadašnje posjetioce.
Iduća izložba održati će se 07.05. 2015. godine sa početkom u 18.00 sati. Gostima će biti ponuđen "domaći hladni čaj", te ćemo ispred zgrade ateliera organizirati roštilj s mesom i povrćem.

Na izložbama su prisutna "djeca umjetnici" i njihovi mali prijatelji. Stoga posjetiocima nudimo samo bezalkoholna pića kako bi bili pozitivan primjer djeci.
Želim se ovom prilikom zahvaliti posjetiocima za donirani novac koji ćemo utrošiti za kupnju slikarskog materijala te organizaciju idućeg susreta u svibnju.

Nekoliko riječi o projektu “Baur Atelier”!
Projekt je startan prije više od dvije godine i organiziran je od GWG društva za stanovanje i Jugendamta u Štutgartu (državni ured za brigu o djeci i omladini).

Cilj projekta je ponuditi djeci koja stanuju u obližnjem susjedstvu mogućnost umjetničkog izražavanja i kreativno provođenje slobodnog vremena.
Gospođa Feulner zaposlenica je Jugendamta u Štutgartu i voditeljica projekta. Ostali članovi projekta su volonterski angažirani i jednom do dva puta tjedno aktivno sudjeluju u radu.

Pod slijedećem linkom možete pogledati više fotografija sa predhodno održanih izložbi i neka moja urađena djela.

https://www.facebook.com/pages/Atelier-DK-Freie-Kunst/320359054835245


Dražen Katić

2 komentara: