Dienstag, 20. März 2018

Nacional: Premijer razmatra raspisivanje izbora + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "hr.n1info.com", 20.03.2018

http://hr.n1info.com/a288594/Vijesti/Nacional-Premijer-razmatra-raspisivanje-izbora.html

"Dva visoka politička izvora bliska vrhu HDZ-a Nacionalu su otkrila da su premijer Andrej Plenković i njegovi najbliži suradnici tijekom vikenda počeli razmatrati mogućnost da već tijekom ljeta raspišu izvanredne parlamentarne izbore.

To je novi veliki znak dodatne eskalacije i produbljivanja sukoba unutar HDZ-a povezanih s prihvaćanjem Istanbulske konvencije.

Opcija o kojoj su Plenković i najbliži suradnici počeli razmišljati uključuje raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora ovoga ljeta, u razdoblju od početka srpnja pa najkasnije do početka rujna, piše tjednik.

'Naznake su vrlo ozbiljne i dolaze iz Banskih dvora', kazala je u Novom danu novinarka Nacionala Orhidea Gaura Hodak.

'Premijer je pod svaku cijenu na neki način odlučio nametnuti Istanbulsku konvenciju i to je dovelo do rasplamsavanja obračuna', kaže Gaura Hodak."

 KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI je spreman za prijevremene parlamentarne izbore. 

Naš Politički Pokret nije i neće biti politička stranka, već skup Hrvatskih patriota od demokršćanske političke orijentacije, socijaldemokratske, liberalne, pravaške, konzervativne, ekološko-socijalne, pa do reformističke političke orijentacije.

Naš pokret nije i neće biti registriran, pa ga nemojte tražiti u registru stranaka. Naši kandidati nastupaju na lokalnim i državnim izborima kao "slobodni-nezavisni kandidati"! Najčešće koaliramo sa političkim strankama i "pod zastavom" jedne od tih stranaka izlazimo kao nezavisni kandidati na izbore. Našim političkim Pokretom upravlja GLAVNI ODBOR (7 članova) koji demokratskim putem (jedan član-jedan glas) donosi sve bitne odluke vezane za Pokret. Članovi u GLAVNOM ODBORU su iz Domovine Hrvatske i Hrvatskog Iseljeništva.

Mi nemamo kao političke stranke "statut" koji nas povezuje i definira rad Pokreta te rad i kodeks pripadnika pokreta. Mi imamo "Program u 28 točaka" koji je ujedno i naš cilj političkog rada. Međutim mi taj program nismo napisali za sebe, već za Hrvatski narod i za sve jedinice Lokalne samouprave koje ga žele primjenjivati. Naš program od 2014. godine stoji na raspolaganju svim političkim strankama i nezavisnim listama da ga primjene tamo gdje je to moguće i gdje postoji potreba. Naravno da je korištenje našeg programa "na dobrovoljnoj bazi"!

Naš Politički pokret nije zadovoljan radom premijera Plenkovića kao ni radom Hrvatske Vlade u cijelini. Trenutna Vlada nije izabrana "demokratskim putem" na slobodnim državnim izborima 2016. godine. "Političkim pučem" koji je izveo premijer Plenković otpuštajući 3 MOSTOVA ministra srušena je legitimna Hrvatska Vlada. Slijedila je ostavka predsjednika Hrvatskog Sabora gospodina Bože Petrova (MOST). Tri novo imenovana ministra nisu odabrani iz redova MOSTA, a samim time je ukinuta parlamentarna volja Hrvatskog naroda iz 2016. godine. 

Imenujući novim predsjednikom Hrvatskog Sabora gospodina Jandrokovića udaren je temelj političkoj diktaturi u Domovini Hrvatskoj. Ustav Republike Hrvatske kaže:

II. TEMELJNE ODREDBE

Članak 1.
(1) Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
(2) U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
(3) Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Trenutna Vlast u Domovini Hrvatskoj ne proizlazi iz naroda kao što navodi Članak 1, stav 2. Ova Vlast nije nastala neposrednim odlučivanjem Hrvatskog naroda na slobodnim izborima 2016., već tzv. "političkim preslagivanjem", što nije demokratska metoda, već metoda "političkog inženjeringa"!

Naš Politički pokret je do sada nastupio na slijedećim političkim izborima u Republici Hrvatskoj:

2015. Državni izbori – mjesec dana prije samih izbora zbog "loših koalicijskih ponuda" odustali smo od kandidature naših nezavisnih kandidata i prekinuli predizbornu kampanju.

2016. U Koaliciji sa Hrvatskom Strankom Reda (HSR) i Hrvatskom nezavisnom listom Subotica izišli smo na Državne izbore u 4 izborne jedinice.

2017. - U Koaliciji sa HSS-om i SDP-om izišli smo na Lokalne izbore u gradu Duga Resa.
- U Koaliciji sa Hrvatskom Demokratskom Strankom, HKDU-Marko Veselica, Pokretom
Zajedno i Ujedinjenom Strankom Prava izišli smo na Lokalne izbore u gradu Zagrebu.

Naš politički pokret ne robuje niti jednoj političkoj ideologiji. Članovi našeg glavnog odbora su demokršćanske, socijaldemokratske i pravaške političke orijentacije koji se zalažu kao patrioti za dobrobit Domovine.

Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen