subota, 17. ožujka 2018.

"Želim u Hrvatsku dovesti druge proizvođače automobila" + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "hr.n1info.com", 16.03.2018

http://hr.n1info.com/a287938/Vijesti/Mate-Rimac-objasnio-zasto-milijune-eura-ulaze-u-Kini-a-ne-u-Hrvatskoj.html

"Među rijetkim poduzetnicima koji, unatoč nepovoljnom okružju - uspijevaju stvarati novu vrijednost - i to u visokoj tehnologiji - jesu Rimac automobili.
Osnivač i većinski vlasnik tvrtke Mate Rimac na nedavnom sajmu u Ženevi oduševio je sve novim vozilom. Concept Two najbrži je električni automobil u svijetu s 1914 konjskih snaga, a maksimalna mu je brzina 412 km/h.

"C-Two je nama važan kao zaseban biznis, a glavni proizvod naše tvrtke je baterijski sustav za druge proizvođače i tu mi pokazujemo što sve možemo. Ovaj automobil želimo proizvesti u 150 komada i to je značajan posao, obzirom da je proizvedeno osam C_One automobila. Prvi primjerci C-Two bit će isporučeni kupcima 2020.", kazao je Mate Rimac u dnevniku HRT-a.
Komentirajući najavljeno ulaganje od 5 milijuna eura u tvornicu baterija u Kini, kazao je kako u taj posao idu s najvećim proizvođačem baterija u Kini, tvrtkom Camel. Dio novca osigurava i kineska vlada - Kina je najveće tržište električnih automobila i autobusa, jer se tamošnja vlada opredijelila za taj put. "Prije sedam godina bio sam sam u garaži, a danas nas je 350 u dvije tvrtke. Imamo ljude iz 25 zemalja, na što sam posebno ponosan. Od početka nam je bio cilj da se to može postići ovdje - da se otvaraju vrhunska radna mjesta. Želimo se širiti, imamo urede u Osijeku i Splitu i tražimo lokacije za novi pogon", rekao je.

Donedavno Rimac je bio kritičan u smislu potpore hrvatske države u poticanju investicija. Na pitanje što očekuje odgovorio je: "Želim pomoći Hrvatskoj da dovedemo druge proizvođače atomobila tu - da skupa guramo fakultete, da guramo državu u pravom smjeru. Kad si sam teško se boriti. Pitam se što bi bilo da sam otišao van - možda bi bio deset puta veći, a možda me ne bi bilo", rekao je. Najveći problem smatra visoke porezne razrede za plaće radnika na kvalitetnim radnim mjestima."


 KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Zasto gospodin Rimac otvara tvornicu elektricnih baterija u Kini ima vise razloga. Jedan od najvaznijih razloga su sirovine za izradu baterije. Jedna od sirovina je mineral "rijetka zemlja". 95% tog minerala se nalazi u Kini pa je samim time i njegova cijena za proizvodnju najniza ako se kupuje u Kini.

Drugi vazni razlog su porezne olaksice. Porez je u Kini za poslodavce 5%. U prve dvije-tri godine poslodavac je oslobodjen pacanja poreza.

 Da je gospodin Rimac i otvorio proizvodnju baterija u Hrvatskoj bio bi nekonkurentan jer tako jeftinu bateriju u nasoj zemlji iz gore navedenih razloga nije moguce proizvesti. Ono na sto se Domovina mora usmjeriti je proizvodnja pojedinacnih dijelova za elektricna vozila i plovila opcenito. Jedan mali saraf, jedan cip ili slicno, ali kada se proizvodi u milijunskim kolicinama garantira dobro poslovanje srednjeg i malog poduzetnistva.

Nas Politicki pokret se zalaze za modernu, ekonomski jaku Domovinu. U nasem programu definirali smo 28 tocaka, a neke od njih citiram:


1. Pokretanje „Poslovne suradnje malog i srednjeg poduzetništva Republike Hrvatske sa vodećim svjetskim automobiliskim koncernima u mojoj izbornoj jedinici“ (Daimler - Smart, Porsche, BMW, VW, Renault, Fiat, Chrysler, Ford) na bazi proizvodnje sastavnih dijelova za električna i hibridna vozila.

 

4. Pokretanje „Industrijskog programiranja u mojoj izbornoj jedinici„! Programiranje za automobilsku industriju, svemirsku, zrakoplovnu industriju i dronove, programiranje za industrijske strojeve i robote, izrada aplikacija za smartphone, programiranje algoritama za burze, izrada programa za 3D virtualnu stvarnost, izrada aplikacija za "pametnu odjeću" te izrada softvera za kompijutersku industriju.


 5. Pokretanje „Tekstilne industrije na bazi tehničkih vlakana u mojoj izbornoj jedinici, odnosno Industrije bazirane na 3D printanju iz karbona„! Proizvodi od tehničkih vlakana za svemirsku industriju, za industriju električnih automobila, medicinsku industriju, arhitekturu, energetiku, proizvodi u području „bionike“ i „inteligentna odjeća"!.

Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar