četvrtak, 16. svibnja 2019.

Ruža Tomašić pisala Vučiću i Brnabić: Poziva da se ispuni uhidbeni nalog + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dalmacijanews.hr", 15.05.2019

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/rm4g-ruza-tomasic-pisala-vucicu-i-brnabic-poziva-da-se-ispuni-uhidbeni-nalog

"Zastupnica u Europskom parlamentu, dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke te kandidatkinja na predstojećim europskim izborima Ruža Tomašić poslala je pismo srpskim vlastima odnosno predsjedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

U pismu je pozvala da se ispuni uhidbeni nalog izdan od Međunarodnog suda Ujedinjenih naroda za ratne zločine (MICT) koji traži izručenje dvoje članova Srpske radikalne stranke, Vjeverice Radete te Petra Jojića.

Sud je u svojoj odluci odbacio mogućnost da se suđenje Radeti i Jojiću preda srbijanskom pravosuđu, zbog realne mogućnosti utjecaja na svjedoke koji su u strahu za vlastiti život. Njih dvoje optuženi su za nepoštivanje suda jer su tijekom slučaja sa Šešeljem prijetili i pokušavali podmititi svjedoke. Viši sud u Beogradu zaključio da Republika Srbija nema obvezu izručivanja okrivljenika kada se radi o nepoštivanju suda i utjecaju na svjedoke."


KOMENTAR:


Ispunjenje uhidbenog naloga za dvoje clanova Srpske radikalne stranke samo je jedan od mnogobrojnih uvjeta koje Srbija mora ispuniti da bi dobila glas Republike Hrvatske za ulaz u Europsku uniju. 


Ostali zahtjevi koje Srbija mora ispuniti prema RH su slijedeci:


1- Potpuna isplata ratne reparacije i to u jednokratnom uplatom Srbije Republici Hrvatskoj koja iznosi nesto preko 43 milijarde eura.


2. 100 %  razrijesavanje svakog nestalog Hrvatskog branitelja i Hrvatskog civila u Domovinskom ratu. Srbija ima podatke o vecini nestalih.


3. Reciprocitet zastupnika u Saboru i Srpskom parlamentu. U Saboru srpska zajednica ima zagarantirana 3 mjesta, a u srpskom parlamentu hrvatska zajednica zagarantirano samo jedno mjesto.


4. Apsolutno postivanje prava Hrvatske zajednice u Srbiji, posebno u Vojvodini na istom nivou koje ima Srpska zajednica u Republici Hrvatskoj.


5. Bolja kontrola, popisivanje te utvrdjivanje identiteta trazioca azila koji su usli na teritorij Srbije.


6. Potpuna kontrola granica Republike Srbije sa Hrvatskom te onemogucavanje ilegalnog prijelaza trazioca azila iz Srbije u Republiku Hrvatsku. 



Po misljenju naseg Politickog pokreta Srbija se u ovom trenutku nalazi nekoliko milijuna svjetlosnih godina udaljena od Europske unije.


Republika Hrvatska se nece igrati nikakvog "mentora" u procesu prijema Srbije u EU. Republika Hrvatska ce "kontrolirati" da Srbija ispuni sve one uvjete koje smo i mi morali ispuniti prilikom primitka u EU.


Ako biramo najaktivnije zastupnike, zastupnike kojima je Domovina ispred stranke, tada dajemo svoje povjerenje u drugom mandatu gospodji Tomasic.


Budite zajedno sa nama dio izbornog uspjeha! 


Nas uspjeh na izborima je "Vas uspjeh"!


Gospodja Tomasic je u politici od 1990. godine. U Hrvatsku je iz Kanade dosla na poziv predsjednika Tudzmana te je 1990. bila sefica njegovog osobnog osiguranja. Njen politicki put je bio od pravaske stranke pa do danasnjih konzervativaca. Bila je zastupnica u Saboru i 5 godina provela je kao hrvatska zastupnica u EU parlamentu.

Gospodja Tomasic se bori u Briselu za interese hrvatskog naroda. Njena borba je pokazala rezultate. Za druge hrvatske zastupnike u EU parlamentu rijetko cujemo i kada cujemo za njih tada zastupaju najcesce interese Europe, a rijetko interese nase Domovine. 

Manje se zna da je gospodja Tomasic velika humanitarka. Ona od vlastite zastupnicke place donira mnogobrojne udruge i potrebite gradjane. I dok je bila zastupnica u Saboru istakla se mnogobrojnim donacijama potrebitima.


Na izborima birajmo prema svojoj savjesti, ali birajmo one zastupnike koji su se dokazali i koji su zasluzili drugi mandat!

Politicki pokret "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku. Odlukom naseg Glavnog odbora mi dajemo potpunu podrsku gospodji Tomasic na izborima za EU parlament 2019.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine objavili smo socijalno ekonomski program za razvoj Republike Hrvatske. Pripadnici naseg pokreta nalaze se na svih 5 kontinenata.

Nema komentara:

Objavi komentar