ponedjeljak, 27. svibnja 2019.

ZAHVALA BIRAČKOM TIJELU U DOMOVINI HRVATSKOJ I ISELJENIŠTVU!



Poštovane Hrvatice i Hrvati,

cijenjeni pripadnici Nacionalnih zajednica Republike Hrvatske,

drago Hrvatsko iseljeništvo,


Jučer su završili izbori za novi saziv Europskog parlamenta 2019., a samim tim i za političku platformu "HRVATSKI SUVERENISTI", kao i za naš politički pokret "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI". Hrvatski suverenisti su na izborima prezentirali 12 kvalitetnih kandidata na čelu sa gospođom Ružom Tomašić te sa čuvarom liste i koordinatorom Suverenista prof. Hrvojem Zekanovićem. Ispoštovali smo zakon o 40% žena na našoj listi. Krenuli smo hrabro i pošteno u predizbornu kampanju. U potpunosti smo ispoštovali izbornu šutnju što mnogi drugi nisu. Kakve će sankcije biti od strane DIP-a za one koji su kršili "Izborni zakon" vidjeti ćemo narednih dana.

Mi smo imali kvalitetni izborni program koji se je prije svega temeljio na "Suverenitetu Republike Hrvatske u okvirima Europske unije" te na brizi za malo i srednje poduzetništvo, posebno "hrvatskih ribara i hrvatskih OPG-ova"!

Na našim listama imali smo kvalitetne kandidate, divne ljude, Hrvatske patriote, sudionike Domovinskog rata, intelektualce ali i jednostavne ljude koji su ušli u ovu predizbornu kampanju bez proračuna!

Kampanju smo vodili kako na ulici tako i u internetu. Obadvoje je bilo jednako važno i obadvoje je bilo vrlo naporno. Naš politički pokret je preuzeo na sebe isključivo internet kampanju za Hrvatske suvereniste sa fokusom na gospođu Ružu Tomašić.

Kada smo prije gotovo 3 mjeseca započeli predizborne razgovore sa Suverenistima te naposljetku zaključili izbornu suradnju, naš politički pokret si je stavio u zadatak ostvariti drugi mandat za gospodju Ružu Tomašić u EU parlamentu. Nakon 2 tjedna aktivne kampanje napravili smo istraživanje "biračkog tržišta" te ustanovili da dobro kotiramo. Tada je glavni odbor našeg pokreta odredio novi smjer i zadatak u izbornoj kampanji, a to je bilo "ostvariti najveći broja preferencijalnih glasova za gospodju Ružu Tomašić u odnosu na ostalih 11 hrvatskih kandidata".

Jučer su nakon 23 sata objavljeni rezultati izbora:

- Hrvatski suverenisti su osvojili 8,29% biračkih glasova i time postali treća politička snaga na izborima za EU parlament 2019. u Hrvatskoj! Naš politički pokret je želio dva mandata Hrvatskih suverenista na ovim izborima, to nismo uspjeli ostvariti.

- Eurozastupnica gospođa Ruža Tomašić je osvojila 69.989 preferencijalnih glasova te tako stala na prvo mjesto hrvatskih eurozastupnika. Taj zadani cilj smo u potpunosti ispunili.

Uspjeh koji smo postigli nije samo uspjeh političke platforme Hrvatski suvrernisti, niti uspjeh našeg političkog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI.

To je prije svega VAŠ uspjeh i VAŠA IZBORNA POBJEDA poštovani prijatelji i u tom pravcu u ime gospođe Ruže Tomašić i Izbornog stožera VELIKO HVALA!

Danas je dan odmora, a sutra naš politički pokret kreće u nove političke aktivnosti, a to je priprema za državne izbore 2020.
U sedmoj i jedanajstoj izbornoj jedinici naš politički pokret slaže izborne liste koje će činiti kandidati našeg pokreta te po jedan kandidat naših koalicijskih partnera.
U ostalih 10 izbornih jedinica kandidati našeg pokreta, gdje ih budemo imali idu na listama i pod stijegom (zastavom) naših koalicijskih partnera.

Naš pokret je rođen 2012. u Stuttgartu, točnije u 11. izbornoj jedinici. Za nas je 11. izborna jedinica pitanje časti te u njoj računamo sa koalicijskim partnerima 2020. osvojiti jedan (1) saborski mandat.

Iz sedme izborne jedinice dolaze tri člana našeg glavnog odbora (odbor broji 7 članova). U toj izbornoj jedinici imamo najjaču podršku biračkog tijela, posebno onih koji do sada nisu birali "jer nisu imali svog favorita"! U toj izbornoj jedinici možemo na listu staviti ca. 10 kandidata naših koalicijskih partnera. Svaki kaoalicijski partner dobiva jedno mjesto na listi. Naš pokret postavlja nositelja i čuvara liste (1. i 14. mjesto). Cilj kampanje u 7. izbornoj jedinici je osvojiti tri (3) saborska mandata!

Vlada Republike Hrvatske 2000. godine uspostavlja "Upravu za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvo" pri Ministarstvu vanjskih poslova.
Tim činom je gospodin Sanader (tadašnji premijer RH) Hrvatskom Iseljeništvu oduzeo "Ministarstvo povratka i useljeništva" te pri MVP-u uspostavio gore navedeni ured (upravu).


Naš politički pokret ima za cilj na državnim izborima 2020. zajedno s koalicijskim partnerima osvojiti 3+ saborska mandata. Mi želimo ući u koalicijsku vladu i Hrvatskim Iseljenicima nakon punih 20 godina vratiti ono što nam je oduzeto, a to je MINISTARSTVO ISELJENIŠTVA!



Poštovani birači,

cijenjeni prijatelji,

na svakom glasu kojim ste iskazali svoje povjerenje Hrvatskim Suverenistima na čelu sa gospođom Ružom Tomašić još jednom Vam se najtoplije zahvaljujemo!


Lijep pozdrav iz Stuttgarta uz,
ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI!

I neka Vas Bog čuva!

Član glavnog odbora
mr.sc. Dražen Katić, dipl.ing./ing.



Politicki pokret "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" podrzava 

ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u 

okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-

socijalnu Hrvatsku.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine objavili smo socijalno ekonomski program za razvoj Republike Hrvatske. Pripadnici naseg pokreta nalaze se na svih 5 kontinenata.

Nema komentara:

Objavi komentar