subota, 21. veljače 2015.

BLOG



U ovom BLOGU razmatraju se i diskutiraju razlicite teme od politike, ekonomije, odrzivog razvoja, novih tehnologija, svakodnevnice itd.

Zelim Vam ugodno citanje BLOGA i interesantnu diskusiju!

Drazen Katic

4 komentara:

  1. najgora stvar koja vam se moze dogoditi je da napisete komentar, idete ga objaviti a onda se on sam od sebe izbrise. nije prvi puta ali se nadam da mi se to po zadnji puta dogodilo. eto mojeg misljenja koje je naceo josip o oruzanim snagama nato-a.

    prije dva tjedna predsjednik europske komisije gospodin junker je izjavio da bi uskoro tenkovi savezne republike njemacke mogli nositi zvijezdive, odnosno oznaku europske unije. to je naravno bilo samo simbolicno, medjutim koliko ja poznajem politicare europske unije poslana je jasna poruka o buducem ustroju oruzanih snaga europske unije.

    jucer je gospodja merkel izjavila da se priprema projekt gradnje "domacih dronova" (bespilotnih letjelica) kao zajednicki projekt njemacke, francuske i italije. takodjer je i dodala da se europska unija ne moze stalno oslanjati na koristenje natovih dronova. poruka je bila jasna za svakog gradjanina.

    po meni je od gospodina junkera i gospodje merkel jasno naznaceno da se europska unija sprema na uvodjenje jedinstvenih oruzanih snaga europske unije.
    to je stvar o kojoj s edugo sutilo, a ja sam svoje misljenje o toj stavci dao u zadnjoj mojoj knjizi "Izazovi globalizacije u 21. stoljecu"!

    citirani tekst: "Smatram da je Europska unija sa svojih 28 dosadašnjih članica i sa preko pola milijarde stanovnika sada zrela za osnivanje "Federacije" ili "Konfederacije" zemalja članica. Samim time i osnivanaj "Oružanih snaga Europske unije". Samim time će se u svijetu pozicionirati ne samo kao ekonomska, već kao i politička i vojna moć. Na našem planetu postoji nekoliko ekonomsko-vojnih giganata. To su Kina, Rusija, Pakistan, Indija i Brazil. Te zemlje čine više od 2/3 ukupnog stanovništva našeg planeta te posjeduju nuklearnu moć.
    Resursi našeg planeta su pri kraju. Još će se u ovom stoljeću voditi nemilosrdni ratovi "giganata" za posljednje resurse na zemlji. Da bi Europska unija imala šansu za preživljavanje u neizvjesnoj budućnosti nikako nam nije od pomoći ekonomska zajednica zemalja. U budućnosti će preživjeti samo vojno najjači.

    Na nama je da li ćemo i dalje živjeti u obitelji koja se bazira na ekonomskoj suradnji (sadašnja EU) ili ćemo učiniti slijedeći korak ka stvaranju ravnopravnog vojno-političkog "giganta" koji će nam osigurati "šansu za budućnost".".......kraj citiranog teksta.

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala gospodine Malbasa na vasem pitanju.
    za miltona friedmana mislim da nisam ni cuo. bilo bo od mene sada nekorektno da o tom covjeku trazim informacije po googleu pa da vam onda pametujem. to nebi bilo ok i zato sam iskreno odgovorio.

    ja se bavim godinama odrzivim razvojem i ekonomijom koja ide u tom pravcu. moja jedina inspiracija su profesori koje sam osobno upoznao i sa kojima sam ili diskutirao o interesantnim temama ili jednostavno prisustvovao njihovim seminarima, kongresima ili predavanjima.

    na primjer jedan od mojih poznanika je prof. friedhof koji zivi u detroitu, zatim nekoliko profesora koji zive i poducavaju na univerzitetu u stuttgartu, tu su i mnogobrojni clanovi raznih udruga koje se bave odrzivim razvojem, elektromobilitetom, obnovljivim izvorima. zaista je velika lista ljudi koje bih mogao dopisati. u svakom slucaju inspirirali su me oni koje sam i koje jos danas srecem u realnom zivotu.

    nadam s eda sam zadovoljio vas odgovor. ugodan vikend vam zelim

    drazen katic

    OdgovoriIzbriši
  3. postovane dame i gospodo,

    danas mi je facebook blokirao mogucnost da komuniciram sa grupama u kojima sam clan. cak i grupa "POSLOVNI USPJEH" koju sam 2012. godine osnovao je u ovom trenutku nedostizna za mene. imam mogucnost citanaj i gledanja sto se dogadja ali ne i slanja postova.

    ja se nadam da su ove mjere facebook-a samo privremenog karaktera jer ne postoji pravna podloga da me se kao korisnika blokira.

    ja se nadam da ce za nekoliko dana ta blokada otpasti te da cu i dalje biti aktivan u drustvenim mrezama.

    kao i do sada politicka kampanja "ZAUVJEK VJERNI DOMOVINI" se nastavlja u mome blogu.

    postavite pitanja koja ste oduvijek zelili postaviti, samo neka budu u podrucju ekonomije i politike.

    ja cu vam na njih rado odgovoriti

    do tada ostanite mi zdravi i veseli

    zauvjek vjerni domovini

    drazen katic

    OdgovoriIzbriši