petak, 1. lipnja 2018.

Furio Radin zaprijetio: ‘Ako inicijativa Narod odlučuje ne stigne na Ustavni sud, ja više nemam što raditi u Saboru, ali do toga neće doći!’ + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "narod.hr", 01.06.2018

https://narod.hr/hrvatska/furio-radin-zaprijetio-ako-inicijativa-narod-odlucuje-ne-stigne-na-ustavni-sud-ja-vise-nemam-sto-raditi-u-saboru-ali-do-toga-nece-doci

"Furio Radin, potpredsjednik Hrvatskog sabora, u razgovoru za Studio 4 ustvrdio je da “zna da su volonteri inicijative Narod odlučuje bili plaćeni, a da je to danas i javno rečeno. Ova je inicijativa, od početka tvrdim, politička. Ona nije građanska”, smatra. “Iznad Sabora je Bog, a iznad Boga je čini se gospodin Troskot”, komentirao je između ostalog.

Gostujući na HRT-u izravno je kazao da će izaći iz vladajuće većine ako se referendumsko pitanje ne pošalje na Ustavni sud.

Upitan o njegovoj podršci SDP-ovoj inicijativi za ograničavanje građanskih referenduma, te može li HDZ i dalje očekivati njegovu potporu ako ne podrži SDP-ovu inicijativu naglasio je da očekuje da će HDZ na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav dati svoje primjedbe i prijedloge i amandmane “za koje ćemo mi glasovati, ako ćemo se složiti s njima, a vjerojatno ćemo se složiti. Nakon toga bismo mogli zajedno izglasovati takve promjene Ustava. U hipotetičkom pitanju da se to ne desi vidjet ćemo, ali u hipotetičkom pitanju da ta Inicijativa ne stigne na Ustavni sud, onda odgovor znate i sami, ja više nemam što raditi u ovom sazivu Sabora, ali do toga neće doći, jer je dugačak put još do toga, ustvrdio je Radin.

Isti dan par sati kasnije Andrej Plenković napada građansku inicijativu Narod odlučuje i kaže da pitanja nisu u skladu s Ustavom i da je na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav da odluči o tome, tj. pošalje na Ustavni sud.

“Treba vidjeti jesu li pitanja za referendum u skladu s Ustavom. To je prije svega na Odboru za ustav. Takva vrsta pitanja, kojima se prava manjina smanjuju na referendumu, kompletno su promašena, čak neodgovorna”, ustvrdio je Plenković.

“Po meni svako diranje u prava manjina nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i ne vidim kako bi se o tome moglo odlučivati o referendumu, takvo zadiranje u prava manjina za mene kao predsjednika HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske je apsolutno neprihvatljivo”, navodio je dalje predsjednik Vlade RH.

Podsjetimo, Furio Radin na izvanrednim parlamentarnim izborima 2016. u XII. izbornoj jedinici za talijansku nacionalnu manjinu osvojio je cijelih 1676 glasova.
Furio Radin rođen je 1950. u Puli. Diplomirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je aktivan u Savezu socijalističke omladine Hrvatske u kojemu je bio zadužen za znanstvenu aktivnost mladih. Njegov brat Fabrizio Radin predsjednik je Izvršnog odbora Talijanske unije u Hrvatskoj.
Furio Radin saborski je zastupnik od 1992., a 2000. postaje predsjednikom Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.
Nakon izbora 2011. postaje član saborskog kluba Istarskog demokratskog sabora (IDS). Za te izbore nije vodio kampanju jer je bio jedini kandidat za zastupnika talijanske manjine. Bio mu je dovoljan samo jedan glas za dobivanje saborskog mandata."

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Od dana stvaranja moderne Hrvatske drzave, zastupnik Radin zivi na grbaci Hrvatskog naroda. I pored toga pokusava ukinuti jedini demokratski nacin odlucivanja svakog naroda - "Referendum". 

Po svaku cijenu zadrzati vlast, bez obzira na rane Hrvatskog naroda koje neprekidno krvare, nije vodjenje politike vec zlocin.

Sabor zadnjeg saziva je antidemokratsko tijelo koji nije dozvoljen u modernoj demokraciji. Predsjednik Sabora, Jandrokovic, osvojenih 800 prefercijalnih glasova. Da bi ste usli u Sabor kao nezavisni kandidat morate imati najmanje 5400 prefercijalnih glasova.

Gdje je tu Demokracija?

Zasto Hrvatski narod to trpi? 

Ustav RH je prekrsen - Ova vlast NE proizlazi iz volje Hrvatskog naroda.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:



Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  



Nema komentara:

Objavi komentar