Samstag, 16. Juni 2018

Jandroković HDZ-ov kandidat za predsjednika umjesto Kolinde? + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "priznajem.hr", 16.06.2018

https://priznajem.hr/novosti/hrvatska/jandrokovic-hdz-ov-kandidat-za-predsjednika-umjesto-kolinde/

"Sve se više i sve intenzivnije u javnom prostoru progovara o predsjedničkim izborima i kandidatima za iste, premda se radi o izborima koji se održavaju tek 2020. godine. Svjesni su vrlo vjerojatno, svi oni koji o izborima progovaraju nezavidne situacije u kojoj se nalazi aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je ušla u više nego oštar sukob s premijerom Andrejem Plenkovićem, koji je ujedno predsjednik HDZ-a, stranke iz koje je upravo ona izašla na predsjedničku fotelju.

U nezahvalan položaj predsjednicu dovode sve učestalije glasine o tome kako je njezina matična stranka, zbog konflikta s premijerom neće podržati u utrci za još jedan mandat, što je dovodi u neugodnu situaciju, budući da je baš to njena biračka baza i najveći oslonac za novu pobjedu. Istovremeno, u javnom se prostoru govori o sve više mogućih protukandidata. Kao potencijalni predsjednički kandidat odnedavna se spominje Stipe Mesić koji očito spinom hineći humor pokušava testirati bilo javnosti.

Uz njega, u ring s predsjednicom mogli bi ući Ivo Josipović, Ivan Vilibor Sinčić, Zoran Milanović, Tonino Picula, Jozo Radoš, sudac Kolakušić pa i Anka Mrak-Taritaš. No, objektivno gledano nitko od njih nije realna prijetnja Grabar-Kitarović, već su sva ova imena potencijalna prijetnja samima sebi budući da njihovi glasači dolaze uglavnom s ljevice.

Predsjedničinu poziciju mogao bi uzdrmati eventualno kakav kvalitetan kandidat iz Mosta, dio glasača mogao bi joj oteti Tomislav Karamarko odluči li se kandidirati za šefa države. Međutim, pitanje svih pitanja jest koga će podržati HDZ i hoće li doista stati iza aktualne predsjednice. Prema riječima uglednog analitičara Slavena Letice i analizi koju je objavio na svojem Facebook profilu velika iznenađenja su itekako moguća. Naime, Letica se u svojoj objavi zapitao hoće li Jandroković, umjesto Grabar-Kitarović biti HDZ-ov kandidat za predsjednika.

”Sve učestaliji ‘hladni verbalni rat’ predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića potaknut je javnom tajnom da HDZ neće sadašnju predsjednicu podržati na predsjedničkim izborima. Među zainteresiranim potencijalnim kandidatima koje bi mogao podržati su akademik Zvonko Kusić, rektor dr. Damir Boras, bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec i sadašnji predsjednik Sabora Gordan Jandroković- trenutno najbolje kotira ‘čuvar leđa brojnih predsjednika HDZ-a pa i sadašnjeg g. Gordan Jandroković”,  napisao je Letica te ostavio prostora za promišljanje. Uistinu, opcija s Jandrokovićem uopće nije nemoguća, nije niti nemoguće da baš u toj niši leži uzrok sukoba dvoje najmoćnijih političara u državi.
Autor: Iva Međugorac/Dnevno.hr"

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Naslov gornjeg clanka da nije komican bio bi tragican, Jandrokovic koji je postao predsjednikom Sabora sa osvojenih 800 prefercijalnih glasova. Naravno da si vanparlamentarna opozicija prizeljkuje takvog kandidata za mjesto predsjednika Republike na strani HDZ-a. Kandidat Jandrokovic koji je prezivio sve mandate i sve dosadasnje premijere. Za vanparlamentarnu opoziciju Jandrokovic je prava "poslastica" koju se moze na izborima u nekoliko zamaha "misa" u potpunosti unistiti. 

09. lipnja 2018 formirana je u Zagrebu "Koalicija DOMOVNA" u kojoj je nas Politicki Pokret partner. Iako su izbori za predsjednika jos daleko mi smo spremni za razgovore sa mogucim kandidatima koji zele zastupati nasu koaliciju na izborima. Ono sto mi ocekujemo je da kandidat ima: Poduzetnicko iskustvo sa vlastitom tvrtkom u Republici Hrvatskoj koja izuzetno dobro posluje i izuzetno dobro placa radnike ili Akademska izobrazba tipa: Profesor na fakultetu ili nekom institutu, sudac, ...itd. Sudjelovanje u Domovinskom ratu daje prednost.

Osobe koje prebivaju izvan Republike Hrvatske ne mogu biti kandidati za predsjednika u zastupanju nase koalicije.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Hrvatske, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u Koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen