Freitag, 1. Juni 2018

Inicijativa 'Narod odlučuje' objavila broj skupljenih potpisa: Idemo na referendum! + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "tportal.hr", 01.06.2018

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/inicijativa-narod-odlucuje-objavila-broj-skupljenih-potpisa-idemo-na-referendum-foto-20180531

"Građanska inicijativa "Narod odlučuje" objavila je u četvrtak broj sakupljenih potpisa za održavanje referenduma o promjeni izbornog sustava te najavila da će ih za 10-ak dana predati u Hrvatski sabor 
 
Za prvo pitanje prikupljeno je 397.024 potpisa, a za drugo pitanje 390.189 potpisa, rekao je predstavnik GI "Narod odlučuje" Zvonimir Troskot na konferenciji za novinare ispred zgrade Hrvatskog sabora.

Prvo pitanje odnosi na opće odredbe izbornog sustava, optimalni izborni prag i ostalo, a drugo pitanje glasilo je: Želite li da se u Ustav doda članak po kojem zastupnici nacionalnih manjina odlučuju o svim pitanjima iz nadležnosti Hrvatskoga sabora, osim o povjerenju Vladi i donošenju državnog proračuna?.
Za održavanje referenduma trebalo je skupiti najmanje 10 posto od ukupnog broja birača, odnosno 374.740 potpisa. Prema rješenju Ministarstva uprave, u registru birača na dan kad je počelo prikupljanje potpisa bilo je upisano 3.747.409 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj.
Troskot je u četvrtak odbacio optužbe da su se potpisi skupljali i nakon predviđenog zakonskog roka.

Najavio je i da će u idućih 10-ak dana predati potpise u Hrvatski sabor.
Inicijativa Narod odlučuje objavila da su sakupili potpise za referendum
Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
"I to će svakako biti unutar zakonskog roka", rekao je.
Ispred zgrade Hrvatskog sabora sa zastavama i transprentima okupili su se i brojni članovi GI "Narod odlučuje.

Potpisi za dva referendumska pitanja prikupljali su se od 13. do 27. svibnja na oko tisuću lokacija.

Inicijativa tvrdi da su se tijekom skupljanja potpisa susreli s brojnim opstrukcijama pa je pokrenula ustavne tužbe protiv gradova Rijeke i Samobora zbog uskraćivanja ustavnog prava građanima da se izjasne po pitanju referenduma, dok će Zagreb, Osijek i Rijeku tužiti jer su svojim građanima naplatili porez na referendum."


KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Republika Hrvatska koja se od Domovinskog rata gusi u parlamentarnoj diktaturi docekuje ove referendume sirom otvorenih ruku.

Narodni referendum je jedini ispravan put direktne demokracije. Vrlo je tanka crta izmedju parlamentarne demokracije i diktature. Diktaturu koju sprovodi Plenkovic u zadnje dvije godine u Hrvatskoj narod vise ne moze trpiti.

Masovan egzodus Hrvatskog naroda rezulta je jedino diktatorsko vodjenja drzave.

Vlast u Republici Hrvatskoj NE proizlazi iz naroda.

Ispaceni Hrvatski narode -- izidji na referendum!

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen