četvrtak, 12. svibnja 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE – zašto se kupuju službena vozila dok svi građani grada Duge Rese nemaju priključak na kanalizacijsku infrastrukturu?


Područje rijeke Mrežnice od Briga do Zvečaja je poseban dragulj našeg grada, ali i cijele županije. Čistoća vode, mnogobrojni slapovi, bogatstvo flore i faune doprinose posebnom statusu tog dijela Mrežnice. ZVD politički pokret je u svome programu od 2014 godine pod ekološkim aspektom definirao točku koja kaže da rijeku Mrežnicu na gore navedenom području treba proglasiti "Posebno zaštićeno prirodno područje".

 


Prošle godine na lokalnim izborima je "platforma Možemo" tu našu ideju koristila u svojoj izbornoj kampanji. Veliki pano-plakat od „Možemo“ se nalazio u Mrzlom polju (jednom od naselja grada Duge Rese).


Vratimo se Mrežnici. Mnogi građani Zagreba su kupili zemljište i napravili vikendice ili kuće za odmor uz rijeku Mrežnicu od „Briga do Zvečaja“. Mnogi od njih vikendom redovito dolaze u svoje vikendice da se opuste od gradskog načina života i gradskog stresa. 

 


I kako uvijek biva, gdje god žive ljudi postoje i problemi i nezadovoljstva. Neki građani Duge Rese se žale na svoje sugrađane iz Zagreba zbog više stvari. Neke su opravdane, a neke imaju manju težinu.


Ono što se povlačilo po novinama i što sam u medijima zamjetio je da neki vlasnici vikendica ispuštaju vodu iz svojih privatnih bazena u rijeku Mrežnicu. Naravno da to nije dozvoljeno i da pripada u kazneno djelo prema prirodi koje je definirano Kaznenim zakonom RH!


Međutim moramo se zapitati zašto naši zagrebački sugrađani čine tako nešto?


Moramo se zapitati da li postoji kanalizacijska infrastruktura od Briga do Zvečaja koja odvodi otpadne vode i fekalije do pročišćivača, a tek tada potpuno pročišćenu vodu u rijeku Mrežnicu?


Na kraju, moramo se zapitati imaju li vladajući u gradu Duga Resa moralno i legitimno pravo kupovati službeno vozilo za 200.000 kn dok građanima u svih 28 naselja grada Duge Rese nisu riješene temeljne ljudske potrebe poput vode iz slavine, kanalizacijske infrakstruture te adekvatnog zbrinjavanja svih vrsta otpada.

Ugodan dan svima!


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_ev

Mobitel / Whatsapp / Viber 0049 176 404 483 47


Nema komentara:

Objavi komentar