četvrtak, 8. prosinca 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Pismo jedne Dugorešanke!

Pismo koje sam dobio citiram u cjelosti. Fotografije su vlasništvo autorice teksta!

"U Dugu Resu sam doselila pred desetak godina. Namjerno sam izabrala ovaj grad, zbog veličine, uređenosti, mira i pristojnih ljudi, zbog toga jer je ipak nešto radilo, postojale su mogućnosti zaposlenja. 

Zbog prelijepe i pristupačne rijeke, odlične bolnice, dobre povezanosti s Karlovcem… Sada gledam kako nam trgaju grad, kako njime upravljaju divljaci, kako zapravo ne brinu o napretku, kako nam smanjuju mogućnosti, priječe prilaz Mrežnici, smanjuju broj autobusa i vlakova (faktički izoliraju mjesto). I imam potrebu nešto reći/ napisati.

Ovaj put bih se osvrnula na stanje cesta, ako tema nije već razrađena i istrošena. Prezentiram par fotografija gdje se vide grabe, rupe na cesti i puknuti asfalt. To je sve slikano u ulici Jeruzalema, na prvom mostu uz „Pamučnu“. Zatim slika s crnim grubim asfaltom velike granulacije je izlaz is Kasara u J. Jelačića, Šahtovi su u J. Jelačića kraj autobusnog stajališta u smijeru Karlovca. 

 




Cestu rade i popravljaju iza prekapanja, pa opet kopaju i nikako da bude do kraja napravljena, šahtovi su postavljeni ukoso ili su izdignuti iznad površine kolnika.

 


 Popravci izvršeni traljavo. Koja je svrha nasipati grubo granulirani asvalt i ostaviti prostor za sol i pijesak, vodu/ led da preko zime uđu u pukotine? Zašto ne popravljaju manja oštećenja? Treba li čekati da most pukne, bude opasan za vožnju? Gledam kako prekopavaju u ul Jeruzalema. Jedan dan zatrpaju grabu, drugi dan ponovo otkopavaju doslovno 3 m dalje. I ostave nedovršeno, rupu u kolniku. 

Danas sam obratila pažnju na radove na pločniku preko puta autobusnog stajališta. Pločnik je toliko koso postavljen da predviđam da nitko njime neće ići. Čini se preopasno za voziti npr. dječja kolica, ili invalidska kolica, ili samo hodati ako niste najsigurniji na nogama. Kad zahladi, kada prostor između „kocki“ od kojih je nogostup složen zaledi, kada snijeg još ne bude očišćen, mislim da će taj dio biti opasan za hodati.

 Cesta i autobusno ugibalište se čine nedovršeni. Na samom ugibalištu već je dio asfalta ulegnuo od težine vozila, a čini se i da se stvara buduća rupa. I laik može vidjeti da nije sve napravljeno kako se spada. Postoji li kakav nadzor nad radovima? Da stručnjaci dođu i vide što se radi, kakva je kvaliteta posla, materijala, da zahtijevaju da sve bude prema pravilima struke prije preuzimanja ceste? Čini se da su ova „poboljšanja“ samo kozmetička i opravdanje za trošenje. 

Privatno imam i više pitanja o radovima na Inzlu. Ne mogu dokučiti smisao, gledam radnike, kamione, navažanje i razvažanje. Cijeli otok vibrira. U stanu su mi se pojavile nove sitne pukotine. Pa onda pitanje o stablima koja su porušena, o planovima da se zasade nova. Duga Resa vapi za hladovinom, stablima koja bi zadržavala prašinu i za korjenjem stabala i nasada koja bi stabilizirala obalu Mrežnice. (Prvenstveno gledam na Inzl i ul Jeruzalema, ali mislim da se tema može razraditi za cijelu Dugu Resu). U Dugoj Resi je definitivno smanjena kvaliteta života. Željela bih nešto napraviti, pomoći, ispraviti, a ne se samo žaliti na stanje u kojem smo se zatekli. Posavjetujte, ako znate." Kraj citata!

------------------------------------------------------------------------

Naša autorica gornjeg teksta jasno ukazuje na esencijalne probleme grada Duge Rese. Grad Duga Resa tone, a posada napušta brod. Vladajuća većina HSS-SDP koja je u odlasku je u potpunosti odgovorna za rasulo u Dugoj Resi. Oporbeni vijećnici koji su oporba jedino na papiru, snose odgovornost kao i vladajući.

Vladajući HSS sa svojim koalicijskim partnerima i političkim jatacima parazitira punih 26 godina na gradu Dugoj Resi! Političko uhljebljivanje, nepotizam, klijentelizam, lijevi populizam i političko parazitarenje su temeljna obilježja HSSa Duge Rese!

Predsjednik HSSa Krešo Beljak, uvjetno osuđeni kriminalac za provale u osobne automobile želi nastaviti likvidaciju Hrvatske političke emigracije. Gradonačelnik Duge Rese, koji je ujedno i njegov zamjenik nije uložio niti jedne riječi protesta protiv izjave Kreše Beljka.

Duga Resa je u 26 godina vlasti HSSa postala "spaljena zemlja". Izrael je od pustinje napravio zelenu oazu, HSS je od "zelenog grada Duge Rese" napravio pustinju.

Apeliram na nezavisne vijećnike u Gradskom vijeću te opozicijske vijećnike HDZ-HNS da podnesu neopozive ostavke u Gradskom vijeću i da 2023 idemo na prijevremene izbore za Gradsko vijeće! Grad Duga Resa zaslužuje bolje - građani grada Duge Rese zaslužuju bolje!

Dražen Katić

 


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html



PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar