srijeda, 21. prosinca 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Pismo jedne Dugorešanke - "Jel pojeo Vuk Magare?"

 


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI (DUGA RESA) dobio je od naše anonimne Dugorešanke drugo pismo u kojem se žali na općeniti loše.stanje u Dugoj Resi, posebno na Inzlu,

Pismo vam prenosimo u cijelosti, citat:

"Jel' pojeo Vuk Magare?
 
Dakle kolektor na Inzlu. Prvo, nema ga smisla raditi za samo stotinjak stanara, kojih uskoro neće biti tu. Drugo, kamo će se spojiti cijevi s otoka na glavni vod u Jozefinskoj/ Jelačića? Preko mosta, ispod mosta... Prekopali su ljudima vrt, prepilili pa strgali par stabala, cijevi su prvo išle bliže vodi, sada skreću pravo na zgradu. I onda gledam kako ispumpavaju vodu iz iskopa. 
 
Jel' moguće da je Mrežnica već podlokala otok? Nemamo obalu, nemamo dovoljno stabala da korijenjem drže zemlju, poremećena je ravnoteža, stabilnost ceste, kuće su se sve dobrano tresle zbog radova i teških kamiona, strojeva, i sada voda nadolazi. A radovi ni približno nisu dovršeni. 
 
Koliko dugo ćemo još lomiti noge na raskopanim putevima, raznašati blato uokolo? I koliko dugo će Inzl i stare kuće na njemu izdržati? Koliko vremena treba vodi da nešto odnese? 
 
 TKO VAM JE DOZVOLIO DA SE IGRATE LJUDSKIM ŽIVOTIMA? Jer što ako koja kuća pukne, sruši se usred noći? A srušiti će se. Hoće li itko reći, žao nam je, zabrljali smo. Jer opraštanje neće biti moguće." Kraj citiranog teksta!


Nema komentara:

Objavi komentar