četvrtak, 1. prosinca 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Zašto tvrtka iz Zagreba postavlja LED rasvjetu?

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala KA Portal, 23.11.2022

https://kaportal.net.hr/zupanija/duga-resa/4299082/modernizacija-javne-rasvjete-u-dugoj-resi-stize-led-rasvjeta-a-stupovi-se-izmicu-iz-trupa-nogostupa/

Članak također navodi da projekt uključuje izmjenu 1860 rasvijetnih tijela. Drugim riječima u okviru projekta teškog 5 milijuna kuna, zamjeniti će se klasične žarulje LED rasvjetom!

LED žarulje se mogu kupiti u svakoj trgovini koja proda elektromaterijal, a može ih postaviti svaka tvrtka koja se bavi elektroinstalacijama.


Koje mi tvrtke i obrte imamo u Karlovačkoj županiji koje su mogle postaviti 1860 LED žarulja i brinuti se o njihovoj izmjeni za daleko manje novca od 5 milijuna kuna?


1. ENA d.o.o. - elektroinstalacije Karlovac

2. TIMELEKTRO & SECURITY d.o.o. - elektroinstalacije Ozalj

3. MK ELEKTRO d.o.o. - Elektroinstalacije Karlovac

4. ELEKTRO VRBOS d.o.o. - Elektroinstalacije Ozalj

5. ELEKTROTEHNIKA TUŠKAN d.o.o. - Elektroinstalacije Cerovac Vukmanički

6. ELING INSTALACIJE j.d.o.o. - Elektroinstalacije Karlovac

7. EL-MAL j.d.o.o. - Elektroinstalacije Duga Resa

8. EMC ELEKTRO d.o.o. - Elektroinstalacije Karlovac

9. TEHNO-MONT d.o.o. - Elektroinstalacije Karlovac

10. ADAPTER j.d.o.o. - Elektroinstalacije Karlovac

11. S-INSTALACIJE d.o.o. - Elektroinstalacije Karlovac

12. OBRT BARIĆ - Elektroinstalacije Duga Resa


Od navedenih 12 tvrtki od kojih se dvije nalaze u Dugoj Resi na javnom natječaju pobjedi software tvrtka koja želi svojom aplikacijom pratiti koja LED žarulja u Dugoj Resi gori, a koja ne. Postoji još jedna vrlo efikasna aplikacija, a ona se zove "Građani grada Duge Rese"! Da je natječaj dobila tvrtka iz Duge Rese ili iz Karlovca, lako je mogla i promjeniti žarulju koja izgori, a građani bi kvar zasigurno javili na telefon tvrtke.


Ovdje se radi o tipičnom slučaju političkog egzibicionizma vladajućih u gradu Duga Resa. Vlast (HSS-SDP) u Dugoj Resi sanja o "Smart City", a grad Duga Resa nema ni gradski / javni internet. Građani grada Duge Rese žive u modernom kamenom dobu!

Za tih 5 milijuna kuna mogli su se postaviti pored LED rasvjete solarni paneli na zgradu Grada Duge Rese, Dječji vrtić, Gradsku knjižnicu i Pučko otvoreno učilište pa bi onda zaista mogli govoriti o energetskoj uštedi!

Gradski vijećnici grada Duge Rese su dužni građanima dati objašnjenje zašto je tvrtka "Omega Software" iz Zagreba dobila posao u Dugoj Resi, iako je taj posao mogla odraditi i neka tvrtka iz Duge Rese ili Karlovca. Zašto zarada tvrtke nije ostala u karlovačkoj županiji nego je poklonjena zagrebačkoj županiji? Zašto grad Duga Resa preferira na javnim natječajima redovito tvrtke koje nemaju sjedište u našoj županiji pa čak ni u našoj državi, što je slučaj tvrtke iz Belgije koja je već trebala izgraditi starački dom u Dugoj Resi?

Javna je tajna da su vladajući u Dugoj Resi u potpunosti povezani sa opozicijom u Gradskom vijeću Duge Rese. Ta nedozvoljena i moralno upitna trgovačka, tajna koalicija stranaka koje se nalaze u Gradskom vijeću Duge Rese, kao i nezavisnih zastupnika u Vijeću kontinuirano nanosi štetu gradu Dugoj Resi. U našem gradu "svako svakoga ima u političkom džepu".

Pozivam nezavisne i opozicijske vijećnike grada Duge Rese da podnesu ostavke u Gradskom vijeću i da se čim prije ide u prijevremene izbore za novo Gradsko vijeće. Građani nisu zaslužili da budu varani i mrcvareni. Ako budete čekali redovne izbore za Gradsko vijeće 2025., nećete osvojiti svi zajedno ni 5 mandata. Skupite hrabrosti, iziđite iz mišjih rupa, pogledajte svoje susjede u lice i iziđite na prijevremene izbore. Ako ste dobro radili svoj posao, građeni će vas opet izabrati. Ako ste radili svoj posao na štetu grada i građana bolje da nikada niste ni bili birani u Gradsko viješće.

Dražen Katić



Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html



PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

1 komentar:

  1. Ne da imaju samo gore naveden tvrkte koje su tu rasvjetu mogle postavi, nego imamo i tvrtku koja je jedan od pionira proizvođača led javne rasvjete u RH, Apus d.o.o, www.apus.com.hr

    OdgovoriIzbriši