subota, 18. veljače 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Grad bez kanalizacije - grad bez priključaka na javni vodovod - grad pun smeća!


 Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa KA Portala, 17.02.2023

https://kaportal.net.hr/zupanija/duga-resa/4323211/lokalni-vodovodi-polako-se-uklapaju-u-javni-sustav-dugoreskog-komunalnog-direktor-kucinic-preduvjet-za-preuzimanje-je-zdravstveno-ispravna-voda/

"Mi kao isporučitelj smo teritorijalno nadležni za vođenje brige o takvim vodovodima. Da bi ih mogli i smjeli preuzeti moraju se stvoriti preduvjeti, a osnovni je zdravstveno ispravna voda. Ne smijemo ih preuzeti ako nismo osigurali kontrolu i dezinfekciju vode. Pitanje vremena kad ćemo krenuti s radovima na Pečurkovom brdu, tamo je lokalni vodovod u lošem stanju i u prošloj godini je bio interes građana da se priključe na javni sustav, rekao je direktor Kučinić. Dodaje da je to i usvojeno u planu financiranja za ovu godinu....

 Što se tiče aktivnosti koje Vodovod poduzimamo kao javni isporučitelj, podnijeli smo dokumentaciju u realizaciji nekoliko projekata za izgradnju vodoopskrbnog sustava na širem području. Tu je polaganje vodovoda kroz konstrukciju mosta u Belavićima. Prije se to nije moglo provesti, no sada smo to kandidirali kroz Nacionalni program. Međutim, to je manji zahvat, puno je veći onaj spajanja južnog dijela Općine Krnjak s mogućnosti priključenja stanovništva s dijela Općine Barilović i zatvaranja preko Bošta, Mihalić Sela, prstena od 25 kilometara vodovodne mreže, rekao je Kučinić.....

Navodi i da je sljedeći projekt kanalizacija na Šeketinom Brdu. Tamo se, kaže, zastalo s radovima jer je izvođač zatražio naknadu za promjenu cijena nastalih na tržištu. Traže uz povećanje cijena i refundiranje troškova a i imaju pravo na promjenu cijene u 10 posto iznad ugovorene cijene. Gradsko vijeće je donio odluku da će Grad financirati razliku i to je u godišnjem planu financiranja..."  Kraj citata!

...............................................................

U izjavama direktora Kučinića potpuno je jasno da dijelovi Grada Duge Rese nemaju priključak na javnu vodovodnu mrežu, a ponegdje nema ni kanalizacijske mreže. Spominju se slijedeća naselja Grada Duge Rese: Pečurkovo brdo, Bošt, Mihalić Selo te Šeketino Brdo.

Navedeni dijelovi Grada Duge Rese nisu dijelovi neke Afričke ili Azijske zemlje, odnosno zemlje tzv. "trećeg svijeta" već dijelovi jednog Hrvatskog grada.

Moram jasno napomenuti da su prije 2.000 godina Rimljani bili na području Karlovačke županije, a gdje su bili Rimljani bio je i vodovod, kanalizacija, ceste, vodene kupke, odnosno terme.  

Ovaj gornji citat direktora Kučinića bi bio aktualan prije 2.000 godina, a ne danas. Meni nije jasno zašto mi plaćamo komunalije? Nije mi jasno zašto su te komunalije svako malo skuplje i skuplje?

HSS zajedno sa svojim koalicijskim jatacima već punih 27 godina uništava Grad Dugu Resu. Prije 2.000 godina Rimske provincije su bile naprednije od današnje Duge Rese.

Naravno da je u gornjem članku direktor Vučinić zaboravio spomenuti selo Gršćake te naselje vikendica u Zvečaju koji nemaju kanalizacijsku infrastrukturu već se otpadne vode zbrinjavaju na zakonite i na nezakonite načine. Potok koji teče iz Gršćaka u Svetom Petru utječe u Mrežnicu i nosi sa sobom sva zagađenja u našu rijeku. Prošle godine je bio članak u novinama da vikendaši ispuštaju vodu iz svojih bazena i bazenčića direktno u Mrežnicu. O tome je trebao govoriti i direktor Kučinić.

Ne da je Duga Resa grad u kome nemaju svi građani pristup javnom vodovodu i javnoj kanalizacijskoj mreži, već je Duga Resa grad koji podsjeća na deponije u zemljama tzv. "trećeg svijeta" što prikazuje slijedeći video zapis!


 

Za gore navedeno stanje sa nedostatkom vodovodne i kanalizacijske mreže sa smećem razbacanom po Gradu punu odgovornost snosi gradsko vijeće Grada Duge Rese. 

Apeliram na svih 15 Gradskih vijećnika da podnesu neopozive ostavke u Gradskom vijeću i da se odmah ide na nove izbore!

Lijep pozdrav svima!


Dražen Katić


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html



PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar