petak, 17. veljače 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Karneval u Dugoj Resi, a gdje su Gradski vijećnici?


 Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa KA Portala, 17.02.2023

"Šarenom i veselom povorkom danas je započela Dugoreška maškarada, tradicionalno u organizaciji Društva Naša Djeca Josefina.

Okupljanje je započelo ispred zgrade gradske uprave od 10 sati te je povorka krenula ulicom bana J. Jelačića do amfiteatra. Nagrada za najbolju grupnu masku birala se u više kategorija: najbolja grupna vrtićka maska, najbolja grupna maska nižih razreda osnovne škole, viših razreda osnovne škole te srednje škole.....

 U organizaciji karnevalske povorke uz DND Josefina sudjelovali su i Udruga za mlade Agora, Odred izviđača Spider Duga Resa i Srednja škola Duga Resa". Kraj citata

................................................................

Dok sam živio u Stuttgartu prisustvovo sam svake godine kao gledaoc tradicionalnom Fašniku, ili karnevalskoj povorci. Također je i radno vrijeme radnika na taj dan samo do 12.00 sati, kako bi se mogli uključiti u karnevalsko slavlje grada Stuttgarta. U toj karnevalskoj povorci sudjeluju sve aktivne Udruge iz grada i okolice tako da sama karnevalska kolona prolazi i 2 sata kroz grad. Udruge iz kolone bacaju gledaocima bombone, čokoladice. Predstavnici gradske vlasti također sudjeluju u Karnevalskom veselju! 

Navečer nakon karnevala po kaficima i restoranima u Stuttgartu organiziraju se karnevalska slavlja, tako da proslava traje duboko u noć.

Karneval u Dugoj Resi je bio lijep sa puno djece i sa vrlo kreativnim samourađenim kostimima. U Stuttgartu se kostimi za karneval kupuju i tu Udruge investiraju prilično veliku količinu novca.

U članku KA Portala se spominje da su u karnevlu sudjelovale samo 3 Udruge, što smatrama da je premalo jer u gradu Dugoj Resi ima registriranih 22. Udruge.

Također nisam u povorci vidio nikoga iz Gradske vlasti: Gradonačelnika, Do-Gradonačelnicu, Pročelnike, kao ni 15 Gradskih vijećnika.

Karnevalska povorka mora biti kompaktna i odražavati društveno-politički život. Toj povorci pripadaju sve tri generacije, od 7 do 107 godina. Karnevalska povorka bez predstavnika Vlasti nije odraz političkog suživota u Gradu!

Na slijedećem videu možete vidjeti Karnevalsku povorku u Dugoj Resi.

Lijep pozdrav!


Dražen Katić

 


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html



PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar